pas mus pila kaip is kibiro
pas mus vakar vakare palijo nuo dūšios, net agurkus lėkiau dengti, nes pradėjo tai su ledukais, bet jie greitai išbyrėjo , liko tik stiprus lietus
aprimus lietui net visus langus ir duris namie atidariau, kad prapūstų gaivus oras
šiandien vakarop, kol žemė atlyta nespėjo perdžiūti, planuoju medetkas, serenčius kai kuriuos persodinti
aprimus lietui net visus langus ir duris namie atidariau, kad prapūstų gaivus oras
šiandien vakarop, kol žemė atlyta nespėjo perdžiūti, planuoju medetkas, serenčius kai kuriuos persodinti
nu as po lietaus tai irgi langus placiai atidarysiu
o man reikia kemsynus uz ukinio raveti, vat lietus tam reikalui nepalankus
puse esu nuravejus, iskase krumu ir medziu bet man dabar vel zoles prades lysti jauciu teks roundapo nusipirkti
o man reikia kemsynus uz ukinio raveti, vat lietus tam reikalui nepalankus
puse esu nuravejus, iskase krumu ir medziu bet man dabar vel zoles prades lysti jauciu teks roundapo nusipirkti
o man po lietaus tai labai patinka ravėti - žemė puri, lengviau raunasi viskas
dar labai patiko berods Knifofijos pasidalinimas patirtimi - po lietaus papurenti žemę gėlynuose, tikrai ji tada gerai atrodo ir pradžiūvus, nesuplūkta, pasišiaušusi tokia
dar labai patiko berods Knifofijos pasidalinimas patirtimi - po lietaus papurenti žemę gėlynuose, tikrai ji tada gerai atrodo ir pradžiūvus, nesuplūkta, pasišiaušusi tokia
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 14, 13:30)
o man po lietaus tai labai patinka ravėti - žemė puri, lengviau raunasi viskas
na gal ji ir puresne, bet kai zoles jau aukstesnes uz tave ir avieciu krumynai dilgeles, tai man po lietaus nelabai slapia, fui visur
o vat gelynai tai visai kita kalba
o va sita patarima esu matyt praleidus, reiks ir man papurenti, nors mano mama visada taip ant kapu daru, visa zeme sulaisto ir tada su grebliu prasiena
QUOTE(rena @ 2007 06 14, 13:38)
na gal ji ir puresne, bet kai zoles jau aukstesnes uz tave ir avieciu krumynai dilgeles, tai man po lietaus nelabai slapia, fui visur ...
nu jo, kai tokios augmenijos plantacijos tai tikrai fe, ne pyragai
QUOTE(nengamo @ 2007 06 14, 11:41)
Ačiū visoms už patarimus
Idėja su skulptūra Nu jau kaimyno veido išraiška turėtų būti panaši kaip nuotraukoj
Knifofija,norėjau paklausti kaip elgtis su nužydėjusiais dekoratyviniais česnakais,ar galvas nuskinti,ar palikti kaip yra?
Idėja su skulptūra Nu jau kaimyno veido išraiška turėtų būti panaši kaip nuotraukoj
Knifofija,norėjau paklausti kaip elgtis su nužydėjusiais dekoratyviniais česnakais,ar galvas nuskinti,ar palikti kaip yra?
Geriau nuskinti.
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 14, 10:40)
Galima, bet reikia grėbti paskui ir daug asunkiau negu su žolepjove ir lygiai sunku nupjaut,. Bet apie visokius akmenėlus, kampelius prie gėlių kur žolepjovė nepasiekia
Klausiau, nes musu entuziazma truputi nugesino. Atseit reikejo pirk zoliapjove, tram pam pam. Ja vos ne krumus galima pjaut ir kelmus. O pas mus 15 aru banguoto, kietom zolem apaugusio ir su kokia plyta kur ne kur ploto. Kolkas nera nei laiko, nei lesu dekoratyvinei zolei. Tad ir rinkomes trimeri, o tai kitaip tik su dalgiu
Mes irgi pirkome trimerį, pernai.Kadangi kiemas nelygus, tai su žoliapjove, nenupjausi gražiai kaip norėtum.Taip, kad kas ką turi tas tuo ir džiaugiasi bei giria.
su trimeriu pjaudavau ir as bet lytagroj uztikom tokia benzinine zolepjovia pigia ir pabandziau.kur lygu pjaunu zemiau paleidus peilius o kur kalneliai ten pasikeliu ir atrodo gerai susivienodina kazkaip.
ir grebt zoles nereikia.
ir grebt zoles nereikia.
As tai bijau to trimerio Aplamai man tokie visokie pjuklai, trimeriai ir pan. brrr...
O aš žoles renku tik tada kai veją užleidžiu (tinginė - gėda) ir aukštą tenka pjaut. O šiaip šienelį palieku ant nupjautos vejos (mulčiuoju). Atrodo, kad žolytei patinka . Ir dėl to nustojau tręšt. Iki sekančio pjovimo to šienelio nei kvapo nepūna. Tik su laiku dėl to veja nurūgštėja, dėl to tenka pakalkint. O šiaip tai ir žoliapjovės yra kur specialiai per šoną tą žolę išmeta.
Vienžo, mūsų žoliapjovė "universali": nuimi surinkimo maišą ir kokį ilgą pagalį užkiši, kad durelės neužsidarytų ir jau gali mulčiuoti arba kitas varinatas įprastinis - žolytę renki į maišą.
O dėl grėbimo - tai man net patinka, manau, vejai irgi (gi iš pavasario rekomenduoja veją išgrėbstyti, kad prasivėdintų ir ligos nekibltų).
Ir dar pastebėjimas - grėbti kitą dieną, kada žolė apvysta ir padžiūsta daug lengviau
Vienžo, mūsų žoliapjovė "universali": nuimi surinkimo maišą ir kokį ilgą pagalį užkiši, kad durelės neužsidarytų ir jau gali mulčiuoti arba kitas varinatas įprastinis - žolytę renki į maišą.
O dėl grėbimo - tai man net patinka, manau, vejai irgi (gi iš pavasario rekomenduoja veją išgrėbstyti, kad prasivėdintų ir ligos nekibltų).
Ir dar pastebėjimas - grėbti kitą dieną, kada žolė apvysta ir padžiūsta daug lengviau