QUOTE(diana. @ 2009 02 22, 20:29)
Man regis,kad leukocitai ir bakterija pasėlyje yra skirtingi dalykai .Mums buvo leukocitų 500,o pasėlis geras,kurį net 3 kartus darė.O diagnozė buvo šlapimo takų uždegimas.Pagėrėm berods mėn vaistukus ir viskas liuks. Tik va lūpytės vis tiek sulipinėja .Pasirodo tai nesusiję su šlapimo takų liga
Aš tiksliai nežinau, bet manau, kad leukocitai parodo, kad yra uždegimas, o šlapimo pasėlis identifikuoja kokia būtent bakterija tą uždegimą sukėlė. Todėl pirma daro paprastą šlapimo tyrimą, o paskui pasėlį, ypatingai jei uždegimas kartojasi.
Mano dukros šlapimo tyrimas rodė irgi 500 leukocitų ir tik kai antrą kartą paimtame šlapimo pasėlyje išaugo bakterija, skyrė gydymą antibiotikais. Gydėmės 10 dienų (kadangi temperatūros nebuvo, mažė gerai jautėsi mums leido gydytis namuose) ir paskui mėnesį nakčiai vartojome profilaktinę dozę. Mus gydė ne pediatrė, o Kauno klinikų nefrologai.
Aišku, kai pasidomi plačiau, tai daugelis veiksnių lemia gydymą: ir kokia bakterija ir koks kiekis, ir kokia vaiko savijauta ir t.t. Gydytojai geriausiai žino
O dėl lūpyčių sulipinėjimo man mergaičių ginekologė sakė, kad tam įtakos turi kažkoks hormonas, todėl ir skiria gydymą harmoniniais tepalais, ir kad tai yra išaugama.