Įkraunama...
Įkraunama...

Ginekologinės mergaičių bėdos

sakykite ar yra kurioms padėjo tie tepaliukai.ar atsiskyrė
Atsakyti
Labai prašau mergaičių mamyčių kurios susidurė su šia aproblema ir sekmingai ją išsprendė, parašyti:PAS KOKIĄ GYD. KREIPĖTĖS
KAIP GYDĖ--ATIDALINO AR TEPĖT TEPALAIS.

Musų pediatrė(gara gydytoja) siunčia pas vaikų ginekologę. Jau greit skambinsiu užsirašyti. Gal žinot gerą gydytoją Antakalnyje?
Atsakyti
Aš dar apie niežėjimą pridursiu:klausiau ginekologės,ką daryt jei vaikui dažnai niežti(kasosi,atrodo nei šis nei tas unsure.gif )tai sake kad jei ner grybelio,Clotrimazoliu nereikia piktnaudžiaut,nes jis yra stiprus(per stiprus vaikui),geriausia Bepanthenu tept arba pasėdėtų bliūde su ištirpinta soda.
Atsakyti
Pas mus gavosi visa istorija sia tema smile.gif
Sunerimau, kai mano mazoji (3,5 m.) rytais padariusi sisiuka suspausdavo kojytes ir skusdavosi, kad labai skauda putyte (as galvojau, kad jai nuo issutimo, nors issute ir nebuvo), taip pat kiekviena karta vakare nuprausus ji tiesiog net verkdavo "kaip skauda putyte". Tepiau "Desitinu" nuo issutimo, bet ten issute nebuvo. Uzregistravau viena diena pas savo seimos gyd. Ji paziurejo ir pasake: "tai putliu mergaiciu problema" (nu kai buvo visai maziuke tai tikrai ji buvo labai putli smile.gif , bet gi dabar tai jau istyso ir nebe tokia jau ji ir putli) bet as tada patikejau sad.gif O kai ji paziurejo ten tai dar geresni bajeri suskele, sako: "pas ja labai stora mergystes pleve" ir parode man ten kur suauge (bet as tik dabar tai zinau) o tada pagalvojau "aaa, tai cia ta mergystes pleve? g.gif" Uzrase man ant lapelio kazkoki aliejuka ir sake patepti, kad nesustu. Taip ir dariau, tai yra dar koki pora men. kankinau savo maziuke. Kol galu gale vel uzsiregistravau pas ta pacia gydytoja, o ji vel paziurejo ir vel man ta pati: "cia putliu mergaiciu problema". "Nu, bet sakau, problema tai problema, bet gi jai SKAUDA kiekviena ryta ir vakara!!!!!! Taip gi tikrai neturi buti!!!" Pagaliau ji man dave siuntima pas mergaiciu ginekologe. Uzsiregistravom KMUK, ten pirma karta ir suzinojau, kokia problema kankina mano dukryte - jai suauge mazosios lytines lupos (ir jokia ten ne mergystes pleve). Jos suauge taip smarkiai, kad ten tik maza skylute likus, o jai skaudejo todel, kad pasisiojus ne visas sisiukas prabegdavo pro ta maza skylute, uzsilaikydavo ir grauzdavo unsure.gif
Gydytoja man paaiskino, kad jos suaga mergaitem iki brendimo nesigaminant kazkokiam tai hormonui. Kai tik ji prades bresti sios problemos turetu nebelikti. Israse "Ovestin" hormoninio tepaliuko. Ji tepant jau po 2 sav. tos lupytes atsidalino ir as net nustebau, kokia ta putyte didele rolleyes.gif dabar jau tikrai zinau kaip ji turi atrodyti smile.gif
Dabar vis dar siek tiek jos suauge (labai nedaug) tai vakarais vis dar patepu tuo "Ovestinu" ir laukiu kad gi ji prades bresti smile.gif
P.S. taip ir vel nebezinau kur ta mergystes pleve ir kaip ji atrodo biggrin.gif
Atsakyti
mano dukrytei nutiko taip pat panasiai kaip ir muttes dukrytei. Maniskei dabar 3,2 m. Nakti prabudau nuo jos verkimo. Klausiu ka skauda, sako putyte ir uzpakali, ir tiek spaudzia ta vieta, kad ne nezinojau ka daryti. Kelis syk kelemes plauti, tepiau su Bepantenu, glosciau kad nurimtu ir ranka pridejus laikiau. Paskui matyt ne tiek skaudejo, kiek jau oziukas ilindo. Nes kai ateidavo i kambari tetis, verksmai ir skausmai baigdavosi. Viska apziurejau, na lyg ten viskas grazu ir svaru, gal kiek paraude. Nakti siaip ne taip pavyko uzmigdyti, o ryte atsikele be jokiu nusiskundimu . Dar kiek pamenu kelias praejusias dienas atgal, vis sakydavo kad grauzia uzpakali, tai nuplaudavau ir patepdavau, tada viskas Ok.
Apie suaugusias lupytes nebuvau girdejusi tiesa pasakius blush2.gif verysad.gif Be to mes gyvenam ne didmiesti, tai ne nezinau ar bus tokia mergaiciu ginekologe pas kuria galetume kreiptis.
Gal turit kas nors kokiu minciu sia beda? Gal mergaite turi kirmeliu? Bet nepastebejau ismatose nieko panasaus. Eina i darzeli, visko is ten gali parsinest.
Atsakyti
Gal siame forume yra ir vyresniu mamu. Ar butina vesti pauaugle dukra, kuri jau serga menstruacijomis, pas ginekologe, jei siaip mergaite neturi jokiu tokio pobudzio skundu? Pirmas kartas lyg ir turetu buti. Manes pacios tai motina tikrai nevede...
Atsakyti
SVEIKOS,.
KODEL MANO MERGAITES PUTYTE RAUDONA.....PLAUNAME KIEKVIENA VAKARA.....KAS GALETU BUTI
Atsakyti
QUOTE(ligita123 @ 2005 10 23, 22:16)
SVEIKOS,.
KODEL MANO MERGAITES PUTYTE RAUDONA.....PLAUNAME KIEKVIENA VAKARA.....KAS GALETU BUTI

Sveika,
aš irgi buvau susidurusi su šią problemą.Mes irgi kiekvieną vakarą plauname.Ir mums pediatre paaiškino,kad net nuo vaikiško muilo,nuo pastovaus plovymo ir galima tokia reakcija.Dabar plaunam kas vakarą tik su vandeniu ir viskas tvarkoj.
Atsakyti
Aciu Julia, mes tik su vandeniu ir plauname......gal tada nuo milteliu kur kelnaites plauname.
Atsakyti
QUOTE(ligita123 @ 2005 10 24, 20:23)
Aciu Julia, mes tik su vandeniu ir plauname......gal tada nuo milteliu kur kelnaites plauname.

Sveika,
yra sk.milteliai Bobas, jie skirti alergiškiems vaikams,kurių oda ypač jautri.Gal pabandyk juos? g.gif
Atsakyti
Kad ir kaip šiais laikais banaliai nuskambės, bet kelnaites geriausia skalbti ūkiniu muilu, ypač mažų mergaičių. Nes bet kokie milteliai žymiai sunkiau išsiplauna iš drabužių. Tos chemijos dalelės ir dirgina jautresnę odelę.

Dar siųlyčiau mergaitei pavartoti gerųjų bakterijų (jogurtai, kefyras ir pan.) Tai padės atstatyti mikrofluorą, kuri prisidės prie aptariamų problemų šalinimo.

Ir dar, vaikelio maudynėms labai gerai yra naudoti Eucerino muilą. Tai kaip muilas, bet ne muilas. Šiek tiek kitokia ten technologija. Net iš vokiečių kalbos verčiamas kaip "prausimosi gabalas" smile.gif Jis skirtas turintiems jautrią odą, jos nesausina, nedirgina ir t.t. Aišku, jo kaina didelė (apie 7Lt.), tačiau ilgam užtenka. Tad geriau nepagailėti pinigėlių ir nusipirkti. Jo buna vaistinėse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta: 26 spalio 2005 - 13:24
QUOTE(ligita123 @ 2005 10 23, 21:16)
SVEIKOS,.

Sveikute,
mums tai pirmiausia padeda ramuneliu voneles, tiesiog pasodinu i tokia vonele ir mazoji zaidzia ten kuri laika.
Po to gali pabandyti patepti vaikisku kremuku nuo issutimu, kur sudetyje yra cinko.
O dazniausiai tai suveikia Clotrimazolio tepalas, kurio uztepu svelniu sluoksneliu - gydytoja kazkada sake, kad kartais mergytems prisimeta grybelis, ir sis tepalas tikrai padeda.

Sveikit mirksiukas.gif
Atsakyti