QUOTE(ramintas @ 2013 06 26, 12:14)
Del skaitymo sutinku, darzelyje neturi buti mokoma, pagal programa. O tiesa tikrai tokia, kad mokykloj skiemenimis skaitanciu nedaug, neskaitanciu visai nera. Mokytoja paprase gerokai padirbeti per vasara. Na bet cia tikrai ne priekaistas darzeliu aukletojoms.
O socialiniai igudziai neigauti. Disciplinos mazai. Aukletojoms per sunku susitvarkyti su aktyviais vaikais. Cia mano asmenine nuomone, niekam gi nepersu.
Pagal vaiku ir tevu atsiliepimus, butent priesmokykline geresne "Rutos" darzelyje.
Papildyta:
I tai irgi atsakysiu mokytojos nuomone, skaityti dar ne viskas. Ar tikrai vaikas suvokia ka perskaite ir gali kazka papasakoti. Nes butent buvo pamineta ta problema, kad skaito pirmokai storiausias knygas kartais, ir skaito labai gerai (ta prasme ne skiemenimis), o teksto suvokimo truksta.
na dėl tos programos, jei nereikalauja darželyje skaityti pagal programa, tai tuomet kodėl reikalauja skaityti mokykloje? na nėra kad griežtai reikalauja, bet kiek pamenu, pirmoje klasėje antrą psumetį jau yra užduotis, kurių neperskaičius jų tiesiog nepadarysi, o jei dar ir suvokimo nėra, tai ką kalbėti...
dėl socialinių įgūdžių darže tai patyliu, visiškai neįgauti...disciplinos jokios... pamenu vaikai laksto po grupę, valgydami mėtosi maistu, ir į aulkėtojų pastabas nereaguoja, mano vaikas prieš tai mokėsi pas auklėtoją, kur nieks grupėje nelakstė, valgio metu net kalbėti nebuvo galima tai priešmokyklinėje buvau šokiruota tokio elgesio. Dar pamenu pusmečiui praėjus mokytoja skundėsi, kad mano vaikas nenori skaityti

paklausiau, o tai kaip jūs skaitot? na sako aš pasiimu knygute ir klausiu kas norit paskaityti, nu tai sorry...koks durnius eis skaityti kai galia žaisti...

Valandikę ryto rate pašnekėdavo, o paskui auklėtoja eidavo savais reikalasi čia kalbu apie Iloną, retas atvejas kai ji būdavo grupėje kai ateidavome pasiimti