Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

QUOTE(valanda @ 2007 06 15, 10:38)
Sveiki. Gerai, kad viskas cia verda. blogai, kad neistengsiu visko perskaityt. sveikinu kompozicijos nugaletoja. man labiausiai patiko uzuolaidos lentynos. malacius. veliau eisiu apsikomentuot ax.gif

Bandau taikyt i naujaja (reportazine) tema.
Sypseneles?
user posted image

Ir einu uzglaistyt savo atsilikimo...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Azijos saliu gyventojai. As cia uzvakar irgi panasu kadra gaudziau. Gal patiesink horizonta siek tiek,nes man namai tokie virstantys atrodo. g.gif

Aciu valanda.
Atsakyti
Kodėl taip jaudinatės dėl tų dviejų temų nesuprantu, aš tikrai būsiu per abi, juk apie skirtingus dalykus šnekama wink.gif o jau tos temos kur rodoma "ką gražaus nufotografavau" tai jau čia iš viso neminėkit.. kai ieškojau SM temos kur galėčiau pasišnekėti fotografavimo klausimu ir gauti kritikos, tai užtikau tą temelę blink.gif pagalvojau, gal geriau ieškosiu kur kitur šnekėt apie tai... bet štai radau jūsų temą thumbup.gif čia bent sužinau, ką blogai darau, o tai jau buvo pradėję atrodyt, kad nereali fotografė esu (pažiūrėjus jau paminėtąją temelę) lotuliukas.gif lotuliukas.gif ... svarbu yra noras mokytis, tai manau spėsim visur (pati dirbu prie kompo, vaikelis mažas reikalauja dėmesio, vyrui valgyt padaryt, namus sutvarkyt, su šuniu pažaist..)

Čia nuotrauka reportažo apie lenkų turistus tema (įdėjau ir į meninės fotografijos skyrelį kompozicijos aptarimui), norėjau daugiau kadrų padaryti - kaip jie valgo būrelyje, kaip susirenka šiukšles, dainuoja, rankom ploja ir panašiai, bet kažkaip jaučiausi nesmagiai, nes kur buvau (kad ir tolokai su teleobjektyvu) jaučiausi gana matoma ir nesmagiai blush2.gif

user posted image

čia dar ne namų darbam, nes šeštadienį žadu į įdomesnį renginį nukakti..
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 06 15, 07:38)
del meninio burelio. as tikrai nespesiu skaityt ten ir cia. vakar ilindau jau 10 psl. tiek perskaityt reik minimum valandos. reiskia valanda turiu nuvokt is kazkur, o tas kazkas arba namai, arba vaikas, arba mano poilsis (kuris auginant vaika yra irgi ribotas labai).... o ir cia tempai siokie tokie yra.
negerai siaip yra tas susiskirstymas  schmoll.gif dauguma labiau linksta ten, nes gauna profesionalo pastabu... like cia ir nesijauciantys darantys mena, ar nenorintys metytis lieka kaip ant ledo. gali gautis taip, kad zmones nebetures fiziskai laiko skaityt du skyrelius ir pasirinks su taiklesnemis pastabomis. o mes su savo diafragmom, islaikymais ir t.t. patarinesim "zali" "zaliems" ir tiesiog taps neidomu, nes autoritetingu (ar tiesiog keliu) nuomoniu neisgirsim...

QUOTE(Sansara @ 2007 06 15, 08:17)
ir dar pratęsiant:
jei lieki tik šiame skyrelyje, vadinasi ir lieki eilinis fotiko "user'is" nenorintis tobulėt...
aš jau nelabai suprantu kuo skiriasi skyreliai "mokomės fotografuoti" ir "rodome ką gražaus nufotografavome"  g.gif o čia dabar gaunas "mokomės fotografuoti", tai kažkas iškirpto iš konkteksto, tik techniniai dalykai? tai kam tada konkursai kažkokie, kam aptarimai kompozicijų? juk tai tarsi dubliuojasi meninės fotografijos temoj  doh.gif nežinau, tas susisegmentavimas yra kažkokia nesąmonė, kuri balamutina viską.
ir sąžiningai atsakykit, kurie dalyvaujat abiejuose skyreliuose. jei turėsim minimaliai laiko, kuriuos namų darbus ruošit pirma? ar kur gaunat autoritetingą kritiką, analizę, literatūros pasiskaitymui? ar mūsų skyrelį, kuriame tiesiog kažkas kažkam nuotraukoje maišo, pratrintų ir t.t.  rolleyes.gif
sąžiningai: aš pasimetus  g.gif nes visi kurie tik tobuliau valdė fotikus, pasidavė ten, o čia tik užbėgs trumpam, bet jei laiko neturės, tai niekas nieko ir nekomentuos  verysad.gif

Truputi pesimistiskai kalbi. Nei vienas dar is cia galutinai neperbego ten. Mano nuomone daugeliui uzejo savotiska "atmetimo frustracijos" forma, iskaitant ir mane smile.gif Dabar nuotraukose matau tik istrizaines, raudonus trikampius ir seseliu zaisma biggrin.gif Juokauju aisku, bet tiesos tame yra.
Atsakau saziningai, pirmiausia ruosiu situos namu darbus smile.gif Anas skyrelis nera kazkokia religija, kuria reikia be isimties tiket. Kiekvienas is ten pasiims tai kas jam reikalinga ir atsines cia. Patikek manim. 4u.gif

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 15, 09:00)
Sillwio, pas mus irgi bulviu sventes buna (tik rudeni). Dar vyno, jauno vyno, obuoliu, fontanu........ Zmones fantazija neisiskundzia biggrin.gif

Cia panasiai. Kai visko uztenka, tada galima ir linksmintis ir svenciu prisigalvot.

QUOTE(valanda @ 2007 06 15, 09:38)
Sypseneles?
user posted image

thumbup.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 15, 10:05)
Čia nuotrauka reportažo apie lenkų turistus tema (įdėjau ir į meninės fotografijos skyrelį kompozicijos aptarimui), norėjau daugiau kadrų padaryti - kaip jie valgo būrelyje, kaip susirenka šiukšles, dainuoja, rankom ploja ir panašiai, bet kažkaip jaučiausi nesmagiai, nes kur buvau (kad ir tolokai su teleobjektyvu) jaučiausi gana matoma ir nesmagiai blush2.gif

user posted image

čia dar ne namų darbam, nes šeštadienį žadu į įdomesnį renginį nukakti..

Matau tik nugaras, kurios man nuobodzios. Zinau ta jausma, kai jautiesi matomas (o is tikro niekas i tave net demesio nekreipia smile.gif ). As ta jausma bandau nugalet fotkindamas visokius viesus renginius ar sporto varzybas. Tada drasiai gali priet prie scenos ir fotografuot i valias. Pamegink, tau patiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 15 birželio 2007 - 10:35
QUOTE(sillwio @ 2007 06 15, 11:24)
Matau tik nugaras, kurios man nuobodzios. Zinau ta jausma, kai jautiesi matomas (o is tikro niekas i tave net demesio nekreipia smile.gif ). As ta jausma bandau nugalet fotkindamas visokius viesus renginius ar sporto varzybas. Tada drasiai gali priet prie scenos ir fotografuot i valias. Pamegink, tau patiks.

Nu va, tu pamatei tą, ko aš nemačiau bigsmile.gif aš mačiau vienuolę saulės apšvietą ir besiindomaujančiu vaikus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 15, 10:29)
Nu va, tu pamatei tą, ko aš nemačiau  bigsmile.gif aš mačiau vienuolę saulės apšvietą ir besiindomaujančiu vaikus smile.gif

Neuzsikabina mano zvilgsnis uz vienuoles. Reikia kazkaip i ja demesi atkreipt. Gal ta auksta lenka nukirpt (nes jis demesio centre) arba vienuolei koki nimba dapiest smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 15, 11:29)
aš mačiau vienuolę saulės apšvietą ir besiindomaujančiu vaikus smile.gif

Taip, vienuolė puikioje pozicijoje, išryškinta saulės, kuri ant baltų rūbų liuksiškai atsispindi. Nu bet nugarų žyyyyyyymiai daugiau. Taigi tų tavo minimų besiindomaujančių vaikų aš nematau, nes matau tik jų užpakalius biggrin.gif Reikėjo apibėgt dyyyyyydelį ratuką ir pagauti vaikų išraiškas.
O viešas fotkinimas ar filmavimas patinka, nes pats viską gerai matai, o kad kažkam kažkuriuo metu per tave nesimato, nebepagalvoji, nes dėmesys INTO ACTION...
Atsakyti
tiesiog gal dėl to, kad gaudavai viską vienoje temoje anksčiau, o dabar teks arba skaityt abi, arba apsistojus ties šia, jaustis (suprantu, kad tai tik mano jausmas) nepilnaverte mėtantis terminais kompozicija, šėšėlis ir t.t. o dviem temom kurios juda greit, aš tikrai neturiu laiko. juolab kad reik gilintis į foto, galvot kas trukdo, kaip trukdo ir t.t. g.gif todėl, kol nemoku gerai fotografuot ne ant "auto", aš neturiu kompetencijos eiti į aną temą, pasirinkus šią - neturėsiu pakankamai kompetencijos komentuoti kitų fotografijas. doh.gif
na bet nekreipkit dėmesio į mano padejavimus, laikas parodys, kaip kažkas pasakė, kai nusistovės abiejų temų tvarka, gyvenimas... gal nebus viskas taip juoda, kaip juodai man šiandien viskas atrodo doh.gif
Atsakyti
paredagavau nuotrauką jūsų komentarų vedina 4u.gif nugarų šisyk mažiau smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 06 15, 10:38)
Sypseneles?
user posted image

momentas thumbup.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 15, 11:29)
Nu va, tu pamatei tą, ko aš nemačiau  bigsmile.gif aš mačiau vienuolę saulės apšvietą ir besiindomaujančiu vaikus smile.gif

aš ir matau tą patį, ką ir Sillwio ax.gif

o jau ir pataisyt suspėjai, kol aš rašiau doh.gif na, šita tikrai geriau žiūrisi. dabar akys krypsta į vienuolę. aš gal dar tą diedą pašalinčiau iš dešinės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 15 birželio 2007 - 11:47
QUOTE(bite maja @ 2007 06 15, 12:42)
o jau ir pataisyt suspėjai, kol aš rašiau  doh.gif  na, šita tikrai geriau žiūrisi. dabar akys krypsta į vienuolę. aš gal dar tą diedą pašalinčiau iš dešinės  g.gif

na tas diedas ( biggrin.gif ) man visai tinka ten, tegu būna smile.gif
Atsakyti
nors, ne. pabandžiau jį nukirpt. kažkaip suspausta nuotrauka palieka.

vienu metu parašėm lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 15 birželio 2007 - 11:50
man irgi tas vyriskis ten tinka, geriau ziuris nuotrauka 4u.gif

laba dienele 4u.gif
Atsakyti