Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

QUOTE(sillwio @ 2007 06 14, 22:26)
Kasimo nebus. Bus daug visko iš bulvių, koncertai, madų demonstravimai, šokiai ir t.t. skirtingose vietose. Gal kažkas panašaus į jūros šventę Klaipėdoj, tik skamba ne taip iškilmingai biggrin.gif

O kur cia bus? ar cia tik su pakvietimais? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 06 14, 22:35)
O kur cia bus? ar cia tik su pakvietimais? smile.gif

Ne, pakvietimų nereikia, bet šventė vyks Švedijoj, mieste pavadinimu Alingsås. Prieš pora šimtų metų vienas toks dėdė išmokė švedus valgyt bulves ir visi jam dėkingi dar iki dabar smile.gif Taip gimė tradicija rengti šventę
Papildyta:
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 14, 22:10)
Ačiū už patarimus, kadangi taip ir nesupratau fotokūdros veikimo principo, įdėjau didesnį meną  lotuliukas.gif - aišku nuo to manęs kažkodėl suprast irgi nepradėjo  cool.gif
http://fotokudra.lt/...g=18548&nav=aut

Tavyje slypi neatskleistas talentas biggrin.gif Ir su kompozicija viskas tvarkoj. Daviau tau leliją už originalumą.
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 14, 21:52)
na jei dar nebuvai nueik pabuk neakivaizdininke ir suprasi,kodel ten,o ne cia.Manau,kad kaip,kad cia ateina zmones ismokt susirast kur diafragma ar ISO,taip ten ateis susizinot,kas yra menine fotografija,kompozicija,dinamika...ir t.t.. .Tiesiog manau,kad visiems taip yra patogiau surasti informacija.Nemanai?O ir kodel tau atrodo,kad kazkas kazkur pabego?Ce tas pats butu klaust,o kodel tu dar lankaisi bendraamziu skyrelyje hihihi.gif priklausomybes nera.O tau manes cia truksta? hihihi.gif

drinks_cheers.gif labai naudinga tema. tik dar trūksta labai teorinių žinių.

QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 14, 23:10)
Ačiū už patarimus, kadangi taip ir nesupratau fotokūdros veikimo principo, įdėjau didesnį meną  lotuliukas.gif - aišku nuo to manęs kažkodėl suprast irgi nepradėjo  cool.gif
http://fotokudra.lt/...g=18548&nav=aut

smagi kiaulaitė lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 06 14, 23:51)
Ne, pakvietimų nereikia, bet šventė vyks Švedijoj, mieste pavadinimu Alingsås. Prieš pora šimtų metų vienas toks dėdė išmokė švedus valgyt bulves ir visi jam dėkingi dar iki dabar smile.gif Taip gimė tradicija rengti šventę

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 15, 07:25)
drinks_cheers.gif labai naudinga tema. tik dar trūksta labai teorinių žinių.
smagi kiaulaitė  lotuliukas.gif
Papildyta:
lotuliukas.gif

O man teorijos uztenka, ale iziuret ja nuotraukose ir aprasyt sunku
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 14, 20:08)
Klausykit, kas Kaune kur nuotraukas darot? Padavėm šian kelias įprastas šeimynines padaryt, tai atidavė mol kojom, galvom nukapotom. Mol 10x15 formato prašėm  doh.gif tai negalėjo perspėt - anksčiau pati skaitmeninį sužiūrėdavau koks ten , ale va šian kitam padaviau nunešt tai turiu rezultatą nors verk. Taigi vis tiek skaitmeninukės dabar einamiausios, tai negi jie taip masiškai ir karpo (nu negi sunku bent perspėt)...ai žodžiu...kaip atrodo mano galva labiau vykusios foto išvis nekalbu - apkarpytos ir dar blyškios sad.gif Marazmai kažkokie - gyvenam Kaune, o fotoatelje darbų kokybe patenkinti likom tik Panevėžy vienoj vietoj - nei klausimų dėl formato nekilo, nei apkarpė doh.gif  O gal tik pasisekė. Žodžiu gal jūs ką gero parekomenduot galėtumėt?

musu vilniuje klausia, kokio nori varianto: su nukarpytom galvom, kojom ar su baltomis linijomis sone. yra kas neklausdami padaro 10x13, kaip sillwio sake, tada siauresne foto, bet su galvom, kojom ir be juosteliu mirksiukas.gif o mums si problema issisprende nusipirkus savo nikon'a. jis fiksuoja 10x15 nuotraukas tongue.gif todel nieko nereik nei koreguoti, nei karpyti... tiesiog spausdinti ir tiek. privalumas nerealus jaucias ir mums, ir fotolaboratorijoje apsidziaugia rolleyes.gif nes zinau, kad gausiu gera kadra, o jiems vargo maziau cool.gif

del meninio burelio. as tikrai nespesiu skaityt ten ir cia. vakar ilindau jau 10 psl. tiek perskaityt reik minimum valandos. reiskia valanda turiu nuvokt is kazkur, o tas kazkas arba namai, arba vaikas, arba mano poilsis (kuris auginant vaika yra irgi ribotas labai).... o ir cia tempai siokie tokie yra.
negerai siaip yra tas susiskirstymas schmoll.gif dauguma labiau linksta ten, nes gauna profesionalo pastabu... like cia ir nesijauciantys darantys mena, ar nenorintys metytis lieka kaip ant ledo. gali gautis taip, kad zmones nebetures fiziskai laiko skaityt du skyrelius ir pasirinks su taiklesnemis pastabomis. o mes su savo diafragmom, islaikymais ir t.t. patarinesim "zali" "zaliems" ir tiesiog taps neidomu, nes autoritetingu (ar tiesiog keliu) nuomoniu neisgirsim...
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 14, 22:51)

Nu taip, tolokai g.gif rolleyes.gif As galvojau, kad gal cia Lt kur tokia svente idomi vyksta.
Atsakyti
ir dar pratęsiant:
jei lieki tik šiame skyrelyje, vadinasi ir lieki eilinis fotiko "user'is" nenorintis tobulėt...
aš jau nelabai suprantu kuo skiriasi skyreliai "mokomės fotografuoti" ir "rodome ką gražaus nufotografavome" g.gif o čia dabar gaunas "mokomės fotografuoti", tai kažkas iškirpto iš konkteksto, tik techniniai dalykai? tai kam tada konkursai kažkokie, kam aptarimai kompozicijų? juk tai tarsi dubliuojasi meninės fotografijos temoj doh.gif nežinau, tas susisegmentavimas yra kažkokia nesąmonė, kuri balamutina viską.
ir sąžiningai atsakykit, kurie dalyvaujat abiejuose skyreliuose. jei turėsim minimaliai laiko, kuriuos namų darbus ruošit pirma? ar kur gaunat autoritetingą kritiką, analizę, literatūros pasiskaitymui? ar mūsų skyrelį, kuriame tiesiog kažkas kažkam nuotraukoje maišo, pratrintų ir t.t. rolleyes.gif
sąžiningai: aš pasimetus g.gif nes visi kurie tik tobuliau valdė fotikus, pasidavė ten, o čia tik užbėgs trumpam, bet jei laiko neturės, tai niekas nieko ir nekomentuos verysad.gif
Atsakyti
aš lakstysiu per dvi temas mirksiukas.gif namų darbus ruošiu abiem temom. tik šį kartą gal su reportažu pasuosiu greičiausiai, nes nieko įdomaus nenusimato.

man nemaišo tos dvi temos. ten yra savaitės tema. ir yra šnekama tik apie kompoziciją. daugiau nieko pašalinio. o čia dar be namų darbų gi yra dedamos ir šiaip nuotraukos. jei pradėtume dar čia ir apie kompozicijas etc. šnekėt, jovalas būtų. tada iš vis nieks nieko nekomentuotų.

na, o man tema "rodome ką gražaus nufotografavome" labai skiriasi nuo temos "Mokomės fotografuoti". ten kad ir kokį š... įdėtum, vis tiek visos rėkia - ach, kaip gražu. o čia gauni kritikos.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 15, 09:50)
aš lakstysiu per dvi temas  mirksiukas.gif  namų darbus ruošiu abiem temom. tik šį kartą gal su reportažu pasuosiu greičiausiai, nes nieko įdomaus nenusimato.

man nemaišo tos dvi temos. ten yra savaitės tema. ir yra šnekama tik apie kompoziciją. daugiau nieko pašalinio. o čia dar be namų darbų gi yra dedamos ir šiaip nuotraukos. jei pradėtume dar čia ir apie kompozicijas etc.  šnekėt, jovalas būtų. tada iš vis nieks nieko nekomentuotų.

na, o man tema "rodome ką gražaus nufotografavome" labai skiriasi nuo temos "Mokomės fotografuoti". ten kad ir kokį š... įdėtum, vis tiek visos rėkia - ach, kaip gražu. o čia gauni kritikos.

Pritariu.

Sillwio, pas mus irgi bulviu sventes buna (tik rudeni). Dar vyno, jauno vyno, obuoliu, fontanu........ Zmones fantazija neisiskundzia biggrin.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad visos temos yra skirtingos. Dziaugiusi, kad atsirado Victoro tema, tikrai labai aktuali, tokios cia labai truko.
Todel nezadu sitos tikrai apleisti mirksiukas.gif
Atsakyti
Ei, nesiparinkit mirksiukas.gif Gerai, kad yra atskira tema apie meninę foto thumbup.gif Gerai, kad yra šita tema thumbup.gif Prioritetus pasirenkam pagal save. Kas nori per abi lakstyti, ras tam laiko. Pamatysim, kai nusistovės abiejų temų ritmai ir kas iš to išeis. Ramiai... irnesakyk.gif
Atsakyti
Sveiki. Gerai, kad viskas cia verda. blogai, kad neistengsiu visko perskaityt. sveikinu kompozicijos nugaletoja. man labiausiai patiko uzuolaidos lentynos. malacius. veliau eisiu apsikomentuot ax.gif

Bandau taikyt i naujaja (reportazine) tema.
Sypseneles?
user posted image

Ir einu uzglaistyt savo atsilikimo...
Atsakyti