Sansara, galima sakyti, kad beveik 100% pritariu tavo išsakytoms mintims
Ir aplamai, pastebėjau, kad kažkodėl čia daugelis susinepatogino dėl, to, kad jų nuotraukos (asmenine kai kurių nuomone) nemeniškos. Hmm, o koks skirtumas, meniškos jos ar ne? Aš menine fotografija neužsiimu. Ir neplanuoju užsiimti. Aš esu tiksliukas ir pas mane nėra jokių menininko užuomazgų (rašinių rašymas, piešimas, dailė, muzika buvo pačios nekenčiamiausios pamokos mokykloje), daugelis meno kūrinių man yra nesuprantami, nepriimtini ir negražūs. Jei kažkas gražu ir patinka, aš žinau, kad man tai gražu, bet nemokėsiu papasakoti kodėl
Ir neikiek tuo nesigėdinu.
Aš fotografuoju savo šeimyniniam albumui. Fotografuoju be jokios paslėptos minties, idėjos ir t.t. Tiesiog gaudau gražias vaiko emocijas, įamžinu gražias vietas, kokį nors augalėlį ir t.t.
Meno čia nėra. Bet man, mano žmonai, tėvams patinka. Ir jų nuomonė man 100x svarbesnė, nei reiklių meno kritikų
QUOTE(Bilekas @ 2007 06 07, 14:10)
Vakar pasiėmiau VisaVirtuon kortelę, dabr registruojuosi PayPAL sistemoje ir jau užsakinėsiu. Kažkaip viską gaunu iš antro galo... Kuprinę jau gavau dovanų, CF kortelė šį savaitgalį parskrenda, dėl aparato vis su Sergita per draugą deriuosi (jei neišeis dar 100Lt numušti imsiu per pixmania.com), o objektyvas dar net neužsakytas
Gaila, tripodui pinigų pritrūko... nežinau, kaip aš be jo kurį laiką išsiversiu
Hmm, ar verta dėl 100Lt skirtumo užsiiminėti rizikavimu perkant ne vietoje parduotuvėje, o siunčiantis kažkur per internetą? Paskui visokios problemos su garantiniu bus.
QUOTE(Sansara @ 2007 06 07, 14:27)
vat visiskai "zaliems" pavyzdys is naturos, kaip Auto W/B (baltos/juodos balansas) iskraipo pavesyje spalvas ir kaip pasikeicia vaizdas W/B pastacius ant sauletos dienos (Faine weather). vien del to verta nulipi nuo Auto
kiti nustatymai irgi keicia zenkliai rezultatus.
as to nezinojau, kol nepradejau kazko bandyt. galvodavau, na kodel musu melynas vezimelis gudziame miske tampa bordiniu ar igauna raudona atspalvi
Auto
Sauleta diena ("Fine weather")
Nežinodamas su kuo fotografuota, žiūrėdamas į pirmą nuotrauką pasakyčiau, kad Fuji, o į antrąją kad su Pentax
QUOTE(Tosk @ 2007 06 07, 14:55)
Esu nepatenkinta nuotraukom, kurias paveiksluoju prie dirbtinio apsvietimo, nors bandau kaitalioti tuos WB nustatymus. WB SHIFT/BKT isvis kazkokia mysle... Nuo ko reikia pradeti mokytis del to WB SHIFT....?
Dirbtiniame apšvietime automatinis baltos spalvos balansas nesusitvarkys. Reikia nusistatinėti pagal ką nors neutraliai baltą/pilką: pvz. baltos spalvos lapas, baltas kavos filtras ir pan.