Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

QUOTE(wyshnia @ 2007 06 07, 17:36)
man, prie dirbtinio apsvietimo, labiausiai padeda ir tikslaiusia buna custom WB g.gif

O kokiu principu veikia custom WB? Paprastai liaudiskai ar butu galima paaiskinti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 06 07, 14:13)
O kokiu principu veikia custom WB? Paprastai liaudiskai ar butu galima paaiskinti... ax.gif

na nepaaiskinsiu as gal ir liaudiskai. daryti reikia taip - tavo norimom salygom nufotografuok balta popieriaus lapa, kad jis butu per visa nuotrauka. tada eik meniu, custom WB ir spaudi set. tada fotoaparatas supranta, kad tai yra balta spalva (nors prie apsvietimo dirbtinio ji ir pilka, geltona ar visokia kitokia gali atrodyti) ir nusistacius ant custom WB butent tom salygom baltos spalvos vietoj gausi balta, o ir kitos spalvos bus naturalios. zinoma kiekvienu atveju custom WB keiti, kai keiciasi salygos, todel pravartu visada su savim nesiotis balta lapa.

na nezinau, ar to klausei, bet stengiausi paaiskint g.gif
Atsakyti
Sansara, galima sakyti, kad beveik 100% pritariu tavo išsakytoms mintims wink.gif

Ir aplamai, pastebėjau, kad kažkodėl čia daugelis susinepatogino dėl, to, kad jų nuotraukos (asmenine kai kurių nuomone) nemeniškos. Hmm, o koks skirtumas, meniškos jos ar ne? Aš menine fotografija neužsiimu. Ir neplanuoju užsiimti. Aš esu tiksliukas ir pas mane nėra jokių menininko užuomazgų (rašinių rašymas, piešimas, dailė, muzika buvo pačios nekenčiamiausios pamokos mokykloje), daugelis meno kūrinių man yra nesuprantami, nepriimtini ir negražūs. Jei kažkas gražu ir patinka, aš žinau, kad man tai gražu, bet nemokėsiu papasakoti kodėl smile.gif Ir neikiek tuo nesigėdinu.

Aš fotografuoju savo šeimyniniam albumui. Fotografuoju be jokios paslėptos minties, idėjos ir t.t. Tiesiog gaudau gražias vaiko emocijas, įamžinu gražias vietas, kokį nors augalėlį ir t.t.

user posted image

user posted image

Meno čia nėra. Bet man, mano žmonai, tėvams patinka. Ir jų nuomonė man 100x svarbesnė, nei reiklių meno kritikų wink.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 06 07, 14:10)
Vakar pasiėmiau VisaVirtuon kortelę, dabr registruojuosi PayPAL sistemoje ir jau užsakinėsiu. Kažkaip viską gaunu iš antro galo... Kuprinę jau gavau dovanų, CF kortelė šį savaitgalį parskrenda, dėl aparato vis su Sergita per draugą deriuosi (jei neišeis dar 100Lt numušti imsiu per pixmania.com), o objektyvas dar net neužsakytas  doh.gif  smile.gif Gaila, tripodui pinigų pritrūko... nežinau, kaip aš be jo kurį laiką išsiversiu  mastau.gif

Hmm, ar verta dėl 100Lt skirtumo užsiiminėti rizikavimu perkant ne vietoje parduotuvėje, o siunčiantis kažkur per internetą? Paskui visokios problemos su garantiniu bus.

QUOTE(Sansara @ 2007 06 07, 14:27)
vat visiskai "zaliems" pavyzdys is naturos, kaip Auto W/B (baltos/juodos balansas) iskraipo pavesyje spalvas ir kaip pasikeicia vaizdas W/B pastacius ant sauletos dienos (Faine weather). vien del to verta nulipi nuo Auto  mirksiukas.gif kiti nustatymai irgi keicia zenkliai rezultatus.
as to nezinojau, kol nepradejau kazko bandyt. galvodavau, na kodel musu melynas vezimelis gudziame miske tampa bordiniu ar igauna raudona atspalvi doh.gif

Auto
user posted image

Sauleta diena ("Fine weather")
user posted image

Nežinodamas su kuo fotografuota, žiūrėdamas į pirmą nuotrauką pasakyčiau, kad Fuji, o į antrąją — kad su Pentax smile.gif

QUOTE(Tosk @ 2007 06 07, 14:55)
Esu nepatenkinta nuotraukom, kurias paveiksluoju prie dirbtinio apsvietimo, nors bandau kaitalioti tuos WB nustatymus. WB SHIFT/BKT isvis kazkokia mysle... Nuo ko reikia pradeti mokytis del to WB SHIFT....?

Dirbtiniame apšvietime automatinis baltos spalvos balansas nesusitvarkys. Reikia nusistatinėti pagal ką nors neutraliai baltą/pilką: pvz. baltos spalvos lapas, baltas kavos filtras ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 06 07, 14:55)
QUOTE(Sansara @ 2007 06 07, 16:21)

:Pati paveiksluoti pradejau tik pries 3m, su paprasta skaitmenine muiline. Toliau atejo laikas muilinei su galimybem zaisti diafragma, islaikimu. Bet po kurio laiko nebepakako man ir to. Dabar bandau perprasti savo darbatiny fotoparata.

Labai naivus klausimas: o kuo konkreciai jis taves nebetenkina? Pati esu naujoke, todel man labai idomu butu tai isgirsti. g.gif

Fotolama, tu teisus. Kaip ir visi kiti. Vienos tiesos sioje zemeje nera. Kodel tu interneto tai bijai? As beveik viska internete perku (knygas, vaistus, technika...). Na iki siol neturejau jokiu nusiskundimu.
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 07, 02:43)
Pacios padarytos siandien fotografijos net kelia sleikstuli spalvotam [/color]

O man spalvos gražu. Be galo. Ir šleikštulį jei taip galima išsireikšti sukėlė masinis sendinimas, spalvų nuėmimas ir "nugyvinimas", - kai pasipylė vien tokios...

QUOTE(californiagirl @ 2007 06 07, 08:44)
Ir dar vieno dalyko nesuprantu... blush2.gif  Kodel atskiras klubas?

Vat šita vieta ir man įdomi ...ai bet aš liksiu čia. Kažkaip. Jei bus su kuo.

QUOTE(Starburst @ 2007 06 07, 09:33)
Botagėliu pliaukšt ir paglosto, bet tik tiek, kad dar liktų noro eiti toliau ir suprastum, kad tiek nedaug dabar žinai thumbup.gif

O man pliaukšt ir tiesą sakant noro niekur eiti neliko, nes su savo pastangėlėmis jautiesi kaip beviltiškai besikapanojantis meduje vabalėlis ir sukeliantis tik graudžią šypseną "išrinkriesiems"...net pabandyta įtikinti, kad net nenoriu tobulėti. Na gal išrinktiesiems geriau matosi, iki šiol galvojau, kad noriu. Apskritai rezultate net šitoje temoje jaučiuosi "non grata" , nes nesiekiu "išrinktųjų" kastos, kai visi taip nori...Ai vienu žodžiu. Liūdna. angel_sadangel.gif
Berods ne kartą buvo pasakyta, kad čia kiekvienas kuris nori, kuriam įdomu,- tik situacija dabar pasikeitė ta prasme, kad pasirodo nieko aš nenoriu. Žodžiu nelabai ką turiu ir pasakyti, tik kad tikrai nenoriu į jokius klubus, kurio mokytojui su savo "bomžišku" požiūriu keli susierzinimą ir šiaip lengvai juntamą pašaipų žvilgsnį...Ne į nuotrauką, o į save su savo norais, nenorais ir mintim. Ai žodžiu. Neturiu aparato - tai pailsėsiu, nors to visai nenoriu...

Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2007 06 07, 13:51)
skulptoriai privalo ismokt pasiruost moli, formas, karkasus, maketus; dailininkai - dazus, tirpiklius, teptukus, drobe.... taigi mes cia susirinkom, kad tobuliau ismokt valdyti savo fotoaparatus.

o...kažkas padrąsinančio bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 07 birželio 2007 - 14:59
Laba. Cia pas jus labai idomu... Skaitineju jusu tema ir sunku suprasti. Tie terminai shift ir pan. O cia su skaitmeniniu visas veiksmas vyksta? mat ir as turiu, bet visu funkciju taip ir nezinau, ka jis gali... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 07, 14:55)
ai bet aš liksiu čia. Kažkaip. Jei bus su kuo.

bus bus... juk jei lankysies ten, tai nereiskia, kad is cia isvarytas busi unsure.gif tikiuosi... ir is cia niekur iseit nezadu schmoll.gif tiesiog idomumas, smalsumas, noras suzinoti daugiau vilioja uzsukti ir ten biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 07, 17:57)
na nepaaiskinsiu as gal ir liaudiskai. daryti reikia taip - tavo norimom salygom nufotografuok balta popieriaus lapa, kad jis butu per visa nuotrauka. tada eik meniu, custom WB ir spaudi set. tada fotoaparatas supranta, kad tai yra balta spalva (nors prie apsvietimo dirbtinio ji ir pilka, geltona ar visokia kitokia gali atrodyti) ir nusistacius ant custom WB butent tom salygom baltos spalvos vietoj gausi balta, o ir kitos spalvos bus naturalios. zinoma kiekvienu atveju custom WB keiti, kai keiciasi salygos, todel pravartu visada su savim nesiotis balta lapa.

na nezinau, ar to klausei, bet stengiausi paaiskint g.gif

Lygtais supratau 4u.gif Bet reikes praktiskai isbandyti ir tada gal dar klausimu kils 4u.gif

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 07, 18:11)
Labai naivus klausimas: o kuo konkreciai jis taves nebetenkina? Pati esu naujoke, todel man labai idomu butu tai isgirsti. g.gif

Nelabai supratau klausima, tu apie senajy fotoparata ar objektyva. ax.gif Senasis fotoparatas nebetenkino pagrinde del negalejimo keisti objektyva. Man labai patinka macrofotografija, norejosi didesniu galimybiu. Netenkino zoomas, norisi su IS funkcija, nes nevisada yra galimybe tampytis stova (ypac kalnuose, arba kai mb traukia zvejot keliom savaitem ir turi nulapnot ne viena desimty kilometru). Norejosi galimybes per sekunde, kad padarytu kuo daugiau kadru (uztaikius kokius laukinius padarus). Na o kitinis objektyvas jau vien del mazo zoom netenkina. Cia foto is paskutines mb zvejybos...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 06 07, 15:30)
Hmm, ar verta dėl 100Lt skirtumo užsiiminėti rizikavimu perkant ne vietoje parduotuvėje, o siunčiantis kažkur per internetą? Paskui visokios problemos su garantiniu bus.

Aš to ir siekiu, kad skirtumas liktų tik 100Lt smile.gif Jei nesutiks imsiu per internetą. Jau ir taip iš europos čia pasirinkau, su europine garantija. Iš USA ar Hon Kongo galima žymiai pigiau gauti. Nerizikuoju.
O šiaip man labai patiko www.pixmania.com . Nebandėt kas nors iš ten pirkti? Tik ten dėl kainos ne viską apsimoka pirkti ... Pvz objektyvas. Aš jį imsiu iš Adoramos, tai net jeigu mokesčius susimokėsiu, gausis pigiau.

QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 07, 15:55)
O man spalvos gražu. Be galo. Ir šleikštulį jei taip galima išsireikšti sukėlė masinis sendinimas, spalvų nuėmimas ir "nugyvinimas", - kai pasipylė vien tokios...
Vat šita vieta ir man įdomi ...ai bet aš liksiu čia. Kažkaip. Jei bus su kuo.
O man pliaukšt ir tiesą sakant noro niekur eiti neliko, nes su savo pastangėlėmis jautiesi kaip beviltiškai besikapanojantis meduje vabalėlis ir sukeliantis tik graudžią šypseną "išrinkriesiems"...net pabandyta įtikinti, kad net nenoriu tobulėti. Na gal išrinktiesiems geriau matosi, iki šiol galvojau, kad noriu. Apskritai rezultate net šitoje temoje jaučiuosi "non grata" , nes nesiekiu "išrinktųjų" kastos, kai visi taip nori...Ai vienu žodžiu. Liūdna.  angel_sadangel.gif
Berods ne kartą buvo pasakyta, kad čia kiekvienas kuris nori, kuriam įdomu,- tik situacija dabar pasikeitė ta prasme, kad pasirodo nieko aš nenoriu. Žodžiu nelabai ką turiu ir pasakyti, tik kad tikrai nenoriu į jokius klubus, kurio mokytojui su savo "bomžišku" požiūriu keli susierzinimą ir šiaip lengvai juntamą pašaipų žvilgsnį...Ne į nuotrauką, o į save su savo norais, nenorais ir mintim. Ai žodžiu. Neturiu aparato - tai pailsėsiu, nors to visai nenoriu...

Nepergyvenk console.gif Daryk, ką ir darei anksčiau- tai kas tau patinka. O kai jausi poreiki, tai tada ir prisijungsi prie "ale menininkų" biggrin.gif
O kritikos nebijok! Dažniausiai ji ir verčia pasistengti, kad tobulėtum toliau. O tu tobulėti gi nori? mirksiukas.gif

QUOTE(Dianule @ 2007 06 07, 16:03)
Laba. Cia pas jus labai idomu... Skaitineju jusu tema ir sunku suprasti. Tie terminai shift ir pan. O cia su skaitmeniniu visas veiksmas vyksta? mat ir as turiu, bet visu funkciju taip ir nezinau, ka jis gali...  blush2.gif

Labas,
Didžioji dalis iš čia su skaitmena dirba, bet vis dar pasitaiko, kad kas su juostele įlenda. Bet tai neesmė, nes fotografijos principai vienodi tiek skaitmenai, tiek filmukams. O nieko nedarydama, nieko ir neišmoksi. Bandyk, skaityk, klausk mirksiukas.gif

P.S. Ech, kažin kada vėl turėsiu tokią laisvą dieną kaip šiandien ?! g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 06 07, 16:32)
....(ypac kalnuose, arba kai mb traukia zvejot keliom savaitem ir turi nulapnot ne viena desimty kilometru). Norejosi galimybes per sekunde, kad padarytu kuo daugiau kadru (uztaikius kokius laukinius padarus). Na o kitinis objektyvas jau vien del mazo zoom netenkina. Cia foto is paskutines mb zvejybos...

ar tik tavo diedas ne museliautojas? biggrin.gif o foto kur daryta?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 07, 19:18)
ar tik tavo diedas ne museliautojas?  biggrin.gif o foto kur daryta?

Na manjakas jis pas mane lotuliukas.gif Ziuri pagal gamtos salygas ir propaguoja ir museline ir spiningine ir karpine zvejyba. Jis kiekviena vasara vaziuoja y pacia siaure (link Alta) pamuseliaut. O si nuotrauka daryta nepertoliausiai Røros. Sy savaitgaly kazkur Svedijoj karpiaus.
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 07, 15:55)
O man pliaukšt ir tiesą sakant noro niekur eiti neliko, nes su savo pastangėlėmis jautiesi kaip beviltiškai besikapanojantis meduje vabalėlis ir sukeliantis tik graudžią šypseną

Žinai, kada man noro nelieka arba jis sumažėja iki minimumo? Kai paklausi, o vietoj atsakymo išgirsti: "o kam iš viso tau to reikia?" doh.gif Ir dar ne dėl babkių užsikalimo, o šiaip - dėl savęs. Vaizduoja žmogus viską išmanantį, o į paprastą klausimą negali atsakyti...
Taip kad, jeigu tik nors kokia proga atsiranda papildyti informaciją, aš ja ir naudojuos. Vuot mirksiukas.gif Ką į galvą sukiši, ant pečių nereiks nešiot, nes ten nešiosies fotiką, stovą, baltą popieriaus lapą, krūtus objektyvus ir pan. lotuliukas.gif
Atsakyti