Vakar,isejau pasivaikscioti su mazuoju,ir radau ant medzio skelbima,jog vyks ale small mitingas dog wallker'iu,mat ju pasivaiksciojimu pievoje zada statyti namus.Na labai gaila,kad spejau tik atbegt pabaigon,taciau pradejus pyskint pirma kart pasijutau nesmagiai,mat speju,kad atrodziau ytartinai....
tiesa,vos spejau,[kai kur kampuose matosi]yamzint ju skanduotes ant lenteliu...
cia dar ne namu darbams,namu darbams atrinkineju...ryskumo visur truksta,mat po lietaus apsiniauke buvo.
As kaip suprantu, tai reportazine nuotrauka gali buti ir viena, juk nebutinai 3-5 nuotrauku vientisa seka??
QUOTE(bite maja @ 2007 06 13, 10:59)
reportaže gali būti 5 nuotraukos šią savaitę, manau, galim padaryt išimtį.
saunu.nors,kaip ajas sako manau gali uztekt ir vienos.kolkas metu viena namu darbams.
"Mitingo dalyvis"ISO200,f/5,exp.1/200s
QUOTE(sillwio @ 2007 06 13, 14:45)
Sillwio nesupyks Jis mirtinai neturi laiko.
Klausimas tik kam ji reguliuot? Man dar nei karto nereikejo mazint galingumo. Automatika visada susitvarko. Gal tiesiok dar nesusidyriau.
Klausimas tik kam ji reguliuot? Man dar nei karto nereikejo mazint galingumo. Automatika visada susitvarko. Gal tiesiok dar nesusidyriau.
Šitoks blykstės galingumo mažinimas paprastai labai praverčia dviem atvejais:
1) kada naudojame blykstę kaip fill flash (užpildanti blykstė?) saulėtą dieną, kai norime nuo, pvz veido pašalinti stiprius šešėlius arba žmogus stovi pavėsyje, o fonas apšviestas saulės ir pan.
2) kai tamsoje yra kiek apšviestas fonas, jei naudosim blykstę be kompensacijos, greičiausiai fonas bus apyjuodis. Sumažinę blykstės galingumą, visai tikėtina, kad pamatysime ir tai, kas yra fone.
QUOTE(Starburst @ 2007 06 13, 14:47)
Gal gali konkrečiau, jei prisimeni? Čia ar AŽ nesvarbu. Norėčiau žinoti
Va dėl kainos ir susigundžiau, nes tikrai gerą variantą pasiūlė ir bet kada galėsiu parduoti už tiek ar dar net daugiau Dar vienas kabliukas buvo, kad prie jo tinka Minoltos objektyvai ir blykste. Taigi nusipirkau fotiką ir jau turiu tele objektyvą (tiesa, sakė kažkokia juostinių funkcija ant skaitmenos uždėjus neveikia. Teks išsiaiškinti). Turiu ir blykstę, nors iki jos panaudojimo man dar augti ir augti. Ir dar yra iš kur pasiskolinti, jeigu reiks, visa krūva Minoltos objektyvų. Pirkdama Canon būčiau gavusi tik body su kitiniu. Žodžiu, žvelgiant iš to taško, pasirinkau taip ir ne kitaip. Dabar kortelę nusiperku ir instrukciją kažkur susižvejot vėl reiktų ir pasimokiusi galiu bandyti daryti MENĄ
Va dėl kainos ir susigundžiau, nes tikrai gerą variantą pasiūlė ir bet kada galėsiu parduoti už tiek ar dar net daugiau Dar vienas kabliukas buvo, kad prie jo tinka Minoltos objektyvai ir blykste. Taigi nusipirkau fotiką ir jau turiu tele objektyvą (tiesa, sakė kažkokia juostinių funkcija ant skaitmenos uždėjus neveikia. Teks išsiaiškinti). Turiu ir blykstę, nors iki jos panaudojimo man dar augti ir augti. Ir dar yra iš kur pasiskolinti, jeigu reiks, visa krūva Minoltos objektyvų. Pirkdama Canon būčiau gavusi tik body su kitiniu. Žodžiu, žvelgiant iš to taško, pasirinkau taip ir ne kitaip. Dabar kortelę nusiperku ir instrukciją kažkur susižvejot vėl reiktų ir pasimokiusi galiu bandyti daryti MENĄ
Tada aš nesuprantu kodėl dar abejoji. Jei turi Minoltos objektyvų, blykstę, tai pirk a100 per daug negalvodama. Tikrai nenusivilsi.
QUOTE(fotolama @ 2007 06 13, 15:30)
Tada aš nesuprantu kodėl dar abejoji. Jei turi Minoltos objektyvų, blykstę, tai pirk a100 per daug negalvodama. Tikrai nenusivilsi.
Vakar turėjau kelias valandas abejonėms. Ir abejojau todėl, kad CANON jau žinojau, kad geras daiktas, o va SONY tik "plytą" turėjau prieš du metus Šiandien nuo 12 val. jau nebeabejoju, o laikau rankose. Tik dar be kortelės
QUOTE(fotolama @ 2007 06 13, 14:30)
Šitoks blykstės galingumo mažinimas paprastai labai praverčia dviem atvejais:
1) kada naudojame blykstę kaip fill flash (užpildanti blykstė?) saulėtą dieną, kai norime nuo, pvz veido pašalinti stiprius šešėlius arba žmogus stovi pavėsyje, o fonas apšviestas saulės ir pan.
2) kai tamsoje yra kiek apšviestas fonas, jei naudosim blykstę be kompensacijos, greičiausiai fonas bus apyjuodis. Sumažinę blykstės galingumą, visai tikėtina, kad pamatysime ir tai, kas yra fone.
Dekui fotolama. Tik dabar "-" reiskia kad jinai silpnesne bus, o "+" duoda galingesne?
Gal but gakletu praversti ir kambaryje, kai pas mus nera pakankamai sviesu ir fotografuojant visada jos truksta?
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 06 13, 15:50)
Dekui fotolama. Tik dabar "-" reiskia kad jinai silpnesne bus, o "+" duoda galingesne?
Gal but gakletu praversti ir kambaryje, kai pas mus nera pakankamai sviesu ir fotografuojant visada jos truksta?
- silpnesnė, + galingesnė.
O kambariuose geriausia naudoti blykstės atspindį nuo lubų (aišku, jei lubos ne 5 metrų aukštyje), bet tam reikia išorinės blykstės su sukiojama galva.
Dekui fotolama
Cia galetu but fotoreportazine nuotrauka?
f/7.1; 1/200; WB auto; ISO 100. Ps pastumdyti levels ir padaryta nespalvota.
Gal kas galetumet padet ir papasakot, kaip sujungt 2 nuotraukas?
Cia galetu but fotoreportazine nuotrauka?
f/7.1; 1/200; WB auto; ISO 100. Ps pastumdyti levels ir padaryta nespalvota.
Gal kas galetumet padet ir papasakot, kaip sujungt 2 nuotraukas?
AČIŪ SILLWIO,
CARA
už atsakymą dėl objektyvų... Kodėl klausiau... Todėl, kad iš tokių -nikon,arba tamron, arba sigma turiu/noriu susidėliot "puzlę" - fotiko reikmenų rinkinį. Dar plius atminties kortelės, dar apsispręst sb-400, sb-600 ar sb-800 ...
jau nenoriu ir fotkint
GRAŽIŲ FOTOGRAFIJŲ TURITE
Labradoriuke, ta fotografija su mergina negali būti reportažinė, mano manymu. Geriausiu atveju ji gali reklamuoti akinius nuo saulės, na gal dar suknelę ar apyrankę...
CARA
už atsakymą dėl objektyvų... Kodėl klausiau... Todėl, kad iš tokių -nikon,arba tamron, arba sigma turiu/noriu susidėliot "puzlę" - fotiko reikmenų rinkinį. Dar plius atminties kortelės, dar apsispręst sb-400, sb-600 ar sb-800 ...
jau nenoriu ir fotkint
GRAŽIŲ FOTOGRAFIJŲ TURITE
Labradoriuke, ta fotografija su mergina negali būti reportažinė, mano manymu. Geriausiu atveju ji gali reklamuoti akinius nuo saulės, na gal dar suknelę ar apyrankę...
Ten raso, kad pagrindinis aspektas fotoreportazines fotografijos yra "nematomas fotografas su nematomu fotoparatu". Ci taip nera?