Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

sveiki,
turiu expromtini reportaza.Reportaza turi sudaryti trys foto?Nesigaus man taip....Pernelyg ydomus reportazas buvo...O ir reportazui man kazkaip mazoka triju...na,bet jei pasakysit trys tai trys.Wyshnia,o jau uzkretei tema doh.gif Man ji ydomi.Kypsiskai laksciau. Zmones ytariai ziurejo.Kisau vyra y visas fotografijas[su mintim kad apkarpysiu], mol jy su vaiku gaudau. hihihi.gif

californiene,supratau.Blaivi galva padare savo mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 06 13, 12:03)
Vakar mb va kokias foto padare. As tik pakarpiau ir truputy pasarpinau... Deja naudojo blica, nes buvo jau per tamsu... Ydomu suzinot pastabas ax.gif
user posted image

Man labiausiai į akis krenta ne blykstė, o tai, kad fokusas ne ten kur reikia. Reikėjo arba fokuso į akis arba didesnės ryškumo zonos (t.y. priverti diafragmą) taip, kad visa pelė į ryškumo zoną sutilptų.
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 13, 12:41)
sveiki,
turiu expromtini reportaza.Reportaza turi sudaryti trys foto?Nesigaus man taip....Pernelyg ydomus reportazas buvo...O ir reportazui man kazkaip mazoka triju...na,bet jei pasakysit trys tai trys.Wyshnia,o jau uzkretei tema doh.gif Man ji ydomi.Kypsiskai laksciau. Zmones ytariai ziurejo.Kisau vyra y visas fotografijas[su mintim kad apkarpysiu], mol  jy su vaiku gaudau. hihihi.gif

reportaže gali būti 5 nuotraukos mirksiukas.gif šią savaitę, manau, galim padaryt išimtį.
Atsakyti
Na aš parodysiu savo vieną nuotrauką 4u.gif , taigi laukiu kritikos
user posted image
Atsakyti
Silwio turiu tau klausimeli:
ten kai paspaudi maziuka mugtuka atsidaro blykste, o salia nupiesta +/- Tai jis reiskia, kad galiu reguliuoti blykstes galinguma?
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 06 13, 13:51)
ten kai paspaudi maziuka mugtuka atsidaro blykste, o salia nupiesta +/- Tai jis reiskia, kad galiu reguliuoti blykstes galinguma?

atsakysiu už Sillwio - taip, galima wink.gif
Atsakyti
QUOTE(atikutė @ 2007 06 13, 13:04)
Na aš parodysiu savo vieną nuotrauką 4u.gif , taigi laukiu kritikos
user posted image

nematau g.gif
Atsakyti
Aciu uz kritika. Buvo ir nuotrauku bed blico, bet deja jau buvo perdaug suteme. Kitaip pakirpti irgi nejo, nes y kaire puse per daug senu zoliu ir visokiu sapu buvo. Reiskas taip pakirpta nesiziuri g.gif Va viena pakirpau taip, bet tas pagaliukas per vidury man perdaug isdeges...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 06 13, 13:51)

As ne Sillwio, bet atsakysiu (gal jis nesupyks). Seip tai viskas labai gerai fotoaparato instrukcijoje aprasyta/nupiesta. Tas mygtukas turi 2 funkcijas: 1) gali ijungti blykste (tais atvejais, kai ji neisijungia automatiskai); 2) paspaudus mygtuka ir sukant priekini rateli gali reguliuoti blykstes galinguma.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 13, 13:25)
As ne Sillwio, bet atsakysiu (gal jis nesupyks). Seip tai viskas labai gerai fotoaparato instrukcijoje aprasyta/nupiesta. Tas mygtukas turi 2 funkcijas: 1) gali ijungti blykste (tais atvejais, kai ji neisijungia automatiskai); 2) paspaudus mygtuka ir sukant priekini rateli gali reguliuoti blykstes galinguma.

Sillwio nesupyks biggrin.gif Jis mirtinai neturi laiko.
Klausimas tik kam ji reguliuot? Man dar nei karto nereikejo mazint galingumo. Automatika visada susitvarko. Gal tiesiok dar nesusidyriau.
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 06 12, 22:47)
As ji teturejau 2 savaites. Man jis nelipo. Nepateisino tai, ko tikejausi blush2.gif

Gal gali konkrečiau, jei prisimeni? Čia ar AŽ nesvarbu. Norėčiau žinoti ax.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 06 12, 23:25)
Nuo savęs dar pridėčiau, kad tai daugiau sony vardo pardavimas už nerealią kainą. Gal tie trūkumai atrodo nereikšmingi ir atsveriami privalumų, bet už alfa kainą galima nusipirkti aparatą be šitų trūkumų, o beveik su tais pačiais privalumais. Aš nepirkčiau.

Va dėl kainos ir susigundžiau, nes tikrai gerą variantą pasiūlė ir bet kada galėsiu parduoti už tiek ar dar net daugiau lotuliukas.gif Dar vienas kabliukas buvo, kad prie jo tinka Minoltos objektyvai ir blykste. Taigi nusipirkau fotiką ir jau turiu tele objektyvą (tiesa, sakė kažkokia juostinių funkcija ant skaitmenos uždėjus neveikia. Teks išsiaiškinti). Turiu ir blykstę, nors iki jos panaudojimo man dar augti ir augti. Ir dar yra iš kur pasiskolinti, jeigu reiks, visa krūva Minoltos objektyvų. Pirkdama Canon būčiau gavusi tik body su kitiniu. Žodžiu, žvelgiant iš to taško, pasirinkau taip ir ne kitaip. Dabar kortelę nusiperku ir instrukciją kažkur susižvejot vėl reiktų doh.gif ir pasimokiusi galiu bandyti daryti MENĄ biggrin.gif

O tuos minusus, kai kurių angiškai neįkertu. Galiu į AŽ paaiškinimą lietuviškai gauti? Vis tik terminai. Dabar tik abstrakčiai gaudausi blush2.gif
4u.gif
QUOTE(fotolama @ 2007 06 12, 23:31)
Turi savyje efektyvią vaizdo stabilizavimo sistemą — ji padės sutaupyti daug pinigėlių, palyginus su tuo, kiek kainuoja IS objektyvai pas Canon ir VR pas Nikon. Reikalas tame, kad tame a100 vaizdo stabilizavimas pačiame fotoaparate, o pas Canon ir Nikon tektų pirkti objektyvus su vaizdo stabilizacija, o pastarieji yra pakankamai brangūs. Nors šiaip ir Sony, Konica-Minolta optika pigumu toli gražu nepasižymi.
Dar pasižiūrėk į Pentax K100D/K10D, pas juos irgi vaizdo stabilizavimas pačiame fotoaparate, originali Pentax optika pakankamai kokybiška ir pigesnė, nei Sony, Nikon ar Canon. Mes turim K10D ir esam labai patenkinti.

Apie tą sistemą pirmiausia ir išgirdau, kaip pradėjau domėtis tuo fotiku. Dėl objektyvų jau rašiau, kad Minoltinius turimus pritaikysiu. Taigi suvalkietiškai sutaupau biggrin.gif O apie Pentax skaitinėjau, bet kad jo tame man pateiktame pasiūlyme nebuvo.
Ačiū už atsakymus 4u.gif

Pupeliuk, man ta rankytė thumbup.gif Tikrai kabinčiau ant sienos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 13, 14:45)
Sillwio nesupyks biggrin.gif Jis mirtinai neturi laiko.
Klausimas tik kam ji reguliuot? Man dar nei karto nereikejo mazint galingumo. Automatika visada susitvarko. Gal tiesiok dar nesusidyriau.

Na cia jau klausimas Labradoriukei.
Manau, kad galima pazaisti su stiprumu, kai reikia blykstes sviesia diena fotografuojant lauke...
Atsakyti