Smiltis, dėl šuns nepozavimo, tai manau, kad nė vienas šuo nei katinas nemoka pozuoti, čia pats fotografuojantis žmogus turi ieškoti kaip pagauti gražiaą akimirką. Supratau, kad tavo šuniukas nedidelis, tai geriausia, kai jau bite maja rašė, pašliaužioti ant grindų, nusileisk iki šuniuko lygio.. Pastebėk katinukų foto, abi jos darytos grindų lygyje, jiems gulint - tada yra ir pagrindas, nuotraukos super pagauk akimirką, kai šuniukas užsisvajojęs, snūduriuoja.. arba tarkim paprašyk, kad kas žaistų su šunimi ir fotografuok seka su greitu shutter, tada iš 100 kadrų gal atrinksi kokį vieną kitą visai neblogai besigavusį..
oi aš čia taip protingai sušnekėjau tarsi pati didi fotografė būčiau paskaičius Victor komentarų reikia tik slėptis..
Bet anyway - bandyk!
Ir beje, parketas nėra gražus fonas, nebent fotkinsi grindų lygyje, kad nesimatytų jo rašto iš viršaus.. šitą jau seniai pastebėjau savo šunį fotkindama taip, kai tu
QUOTE(Stebukle @ 2007 06 13, 00:14)
Na, sudirbkit mano nuotrauka Nes man ji taip patinka, kad ant sienos susiruosiau kabint
na, man erdvės trūksta. nereikėjo nukirst galvos ir kojos ir manau, kad horizontali gal geriau būtų. na, kad arbūzui daugiau vietos būtų, kur ridentis.
QUOTE(Atra @ 2007 06 12, 23:18)
baig negalėčiau gi aš taip tuoj jei rasiu parodysiu
Mano gerasis šunelis kurio stebuklė labai nemėgsta
Mano gerasis šunelis kurio stebuklė labai nemėgsta
siūlyčiau fotografuoti šunį iš žemiau (jo akių lygyje), pritūpus, manau atrodytų kitaip
Na, sudirbkit mano nuotrauka Nes man ji taip patinka, kad ant sienos susiruosiau kabint
"stumiu is kadro"
"stumiu is kadro"
kairėje pusėje labai erdvės trūksta, o dešinėje ji ne taip ir reikalinga, dar erzina išdegusios vietos (ant skruostų, arbūzo)
fotografuota tiesioginėje saulės šviesoje?
kiek skaičiau pats geriausias laikas fotografijai, saulės laida.
Jei tenka fotografuoti dienos metu, kada saulė aktyviausia galima bandyti naudoti blykstę.
Aš va gavau patarimą, gal ir jums pravers:
"A good photographer has more than an eye for composition... he/she also has an eye for light and how it is affecting his scene. Before even considering the composition, one should evaluate the lighting. In this scene, it is easy to see there is far more light in the background than there is in the foreground.... and even though the sun is not shining directly at you, it is still causing some backlighting. The answer is really a choice... either drastically change your shooting angle and position to take advantage of better lighting situation elsewhere, or, in this case, use a little fill flash. If you really like your scene, I would go with the fill flash. Of course, when using fill flash, avoid automatic settings. Use manual settings and meter to get the best settings"
žiūriu ir pupeliukas , ir bite maja parašė tą pati ką aš. Vadinasi gal tiesos tame yra
Na, visi pasitarem ir as nusprendziau
- namu darbus darom iki antradienio 24 val.
- balsuoti pradedam treciadieni 00.00 Lt laiku
- geriausiai atlikes namu darbus treciadienio vakara skelbia nauja savaites tema
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 13, 09:03)
Smiltis, dėl šuns nepozavimo, tai manau, kad nė vienas šuo nei katinas nemoka pozuoti, čia pats fotografuojantis žmogus turi ieškoti kaip pagauti gražiaą akimirką. Supratau, kad tavo šuniukas nedidelis, tai geriausia, kai jau bite maja rašė, pašliaužioti ant grindų, nusileisk iki šuniuko lygio.. Pastebėk katinukų foto, abi jos darytos grindų lygyje, jiems gulint - tada yra ir pagrindas, nuotraukos super pagauk akimirką, kai šuniukas užsisvajojęs, snūduriuoja.. arba tarkim paprašyk, kad kas žaistų su šunimi ir fotografuok seka su greitu shutter, tada iš 100 kadrų gal atrinksi kokį vieną kitą visai neblogai besigavusį..
ir teisybė, kad iš 100 kadrų gaunasi tik keli verti dėmesio . paprasčiausiai reikia laiko su gyvūnais, bent jau valandą tai tikrai turi skirti.
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 13, 09:03)
Bet anyway - bandyk!
Tai jau teks .
Paskaičiau apie tuos kačiukus reksus , tai taip užsimaniau
Stebukle man irgi labai kliūva kad ne visas vaikas kadre
QUOTE(dejavu @ 2007 06 13, 09:05)
Jei tenka fotografuoti dienos metu, kada saulė aktyviausia galima bandyti naudoti blykstę.
"A good photographer has more than an eye for composition... he/she also has an eye for light and how it is affecting his scene. Before even considering the composition, one should evaluate the lighting. In this scene, it is easy to see there is far more light in the background than there is in the foreground.... and even though the sun is not shining directly at you, it is still causing some backlighting. The answer is really a choice... either drastically change your shooting angle and position to take advantage of better lighting situation elsewhere, or, in this case, use a little fill flash. If you really like your scene, I would go with the fill flash. Of course, when using fill flash, avoid automatic settings. Use manual settings and meter to get the best settings"
gal galima sužinot, kur čia tokius patarimus dalina labai įdomu paliko.
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2007 06 13, 09:15)
Paskaičiau apie tuos kačiukus reksus , tai taip užsimaniau
kaip tik vakar gimė nauja vada kornišiukų jei tikrai domina, kreipkis
QUOTE(bite maja @ 2007 06 13, 09:21)
gal galima sužinot, kur čia tokius patarimus dalina labai įdomu paliko.
Papildyta:
Papildyta:
čia iš photosig, vienos mano foto kritika.
Labas rytas
Prisidedu prie pagyrų albumui
Sveika prisijungusi Su visai fotoapratais įmanoma ką nors gražaus padaryti
Gražu, bet pernelyg šviesu, o gal čia taip dėl šešėlių Kažkaip sunku žiūrėti
Sutinku
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 12, 19:15)
Pasiskundziau saviskiui, tai jis pasiule nuogas per miska su dviraciu pravaziuoti, kad ivykdyciau reportazines nuotraukos namu darbus.... As atsisakiau
Prisidedu prie pagyrų albumui
QUOTE(atikutė @ 2007 06 12, 20:40)
sveikutės, labai šaunu kad atradau jūsų temą, man patinka fotografuot, bet nežinau ar ką gražaus išeis padaryt su Canon Power Shot A460, pasižiūrėjus jūsų foto tai gėda savo rodyt
Sveika prisijungusi Su visai fotoapratais įmanoma ką nors gražaus padaryti
Gražu, bet pernelyg šviesu, o gal čia taip dėl šešėlių Kažkaip sunku žiūrėti
QUOTE(ajas @ 2007 06 13, 09:10)
- geriausiai atlikes namu darbus treciadienio vakara skelbia nauja savaites tema
Sutinku
Dekui Bite Maja, as viska gavau
Aciu visiems uz komentarus
QUOTE(ajas @ 2007 06 13, 08:10)
Tai cia iseina taip, kad mes fotografuojam 1.5 sav?