Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

Smiltis, dėl šuns nepozavimo, tai manau, kad nė vienas šuo nei katinas nemoka pozuoti, čia pats fotografuojantis žmogus turi ieškoti kaip pagauti gražiaą akimirką. Supratau, kad tavo šuniukas nedidelis, tai geriausia, kai jau bite maja rašė, pašliaužioti ant grindų, nusileisk iki šuniuko lygio.. Pastebėk katinukų foto, abi jos darytos grindų lygyje, jiems gulint - tada yra ir pagrindas, nuotraukos super thumbup.gif pagauk akimirką, kai šuniukas užsisvajojęs, snūduriuoja.. arba tarkim paprašyk, kad kas žaistų su šunimi ir fotografuok seka su greitu shutter, tada iš 100 kadrų gal atrinksi kokį vieną kitą visai neblogai besigavusį..

oi aš čia taip protingai sušnekėjau tarsi pati didi fotografė būčiau hihihi.gif paskaičius Victor komentarų reikia tik slėptis.. pomidorai2.gif
Bet anyway - bandyk!

Ir beje, parketas nėra gražus fonas, nebent fotkinsi grindų lygyje, kad nesimatytų jo rašto iš viršaus.. šitą jau seniai pastebėjau savo šunį fotkindama taip, kai tu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 06 13, 00:14)
Na, sudirbkit mano nuotrauka tongue.gif Nes man ji taip patinka, kad ant sienos susiruosiau kabint lotuliukas.gif

na, man erdvės trūksta. nereikėjo nukirst galvos ir kojos tongue.gif ir manau, kad horizontali gal geriau būtų. na, kad arbūzui daugiau vietos būtų, kur ridentis.
Atsakyti
QUOTE(Atra @ 2007 06 12, 23:18)
hihihi.gif baig negalėčiau gi aš taip  ax.gif tuoj jei rasiu parodysiu smile.gif

Mano gerasis šunelis ax.gif kurio stebuklė labai nemėgsta lotuliukas.gif

siūlyčiau fotografuoti šunį iš žemiau (jo akių lygyje), pritūpus, manau atrodytų kitaip

Na, sudirbkit mano nuotrauka tongue.gif Nes man ji taip patinka, kad ant sienos susiruosiau kabint lotuliukas.gif
"stumiu is kadro"

kairėje pusėje labai erdvės trūksta, o dešinėje ji ne taip ir reikalinga, dar erzina išdegusios vietos (ant skruostų, arbūzo)
fotografuota tiesioginėje saulės šviesoje?
kiek skaičiau pats geriausias laikas fotografijai, saulės laida.

Jei tenka fotografuoti dienos metu, kada saulė aktyviausia galima bandyti naudoti blykstę.
Aš va gavau patarimą, gal ir jums pravers:
"A good photographer has more than an eye for composition... he/she also has an eye for light and how it is affecting his scene. Before even considering the composition, one should evaluate the lighting. In this scene, it is easy to see there is far more light in the background than there is in the foreground.... and even though the sun is not shining directly at you, it is still causing some backlighting. The answer is really a choice... either drastically change your shooting angle and position to take advantage of better lighting situation elsewhere, or, in this case, use a little fill flash. If you really like your scene, I would go with the fill flash. Of course, when using fill flash, avoid automatic settings. Use manual settings and meter to get the best settings"

žiūriu ir pupeliukas , ir bite maja parašė tą pati ką aš. Vadinasi gal tiesos tame yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 13 birželio 2007 - 08:10

Na, visi pasitarem ir as nusprendziau tongue.gif
- namu darbus darom iki antradienio 24 val.
- balsuoti pradedam treciadieni 00.00 Lt laiku
- geriausiai atlikes namu darbus treciadienio vakara skelbia nauja savaites tema
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 13, 09:03)
Smiltis, dėl šuns nepozavimo, tai manau, kad nė vienas šuo nei katinas nemoka pozuoti, čia pats fotografuojantis žmogus turi ieškoti kaip pagauti gražiaą akimirką. Supratau, kad tavo šuniukas nedidelis, tai geriausia, kai jau bite maja rašė, pašliaužioti ant grindų, nusileisk iki šuniuko lygio.. Pastebėk katinukų foto, abi jos darytos grindų lygyje, jiems gulint - tada yra ir pagrindas, nuotraukos super thumbup.gif pagauk akimirką, kai šuniukas užsisvajojęs, snūduriuoja.. arba tarkim paprašyk, kad kas žaistų su šunimi ir fotografuok seka su greitu shutter, tada iš 100 kadrų gal atrinksi kokį vieną kitą visai neblogai besigavusį..

drinks_cheers.gif ir teisybė, kad iš 100 kadrų gaunasi tik keli verti dėmesio biggrin.gif . paprasčiausiai reikia laiko su gyvūnais, bent jau valandą tai tikrai turi skirti.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 13, 09:03)
Bet anyway - bandyk!

Tai jau teks mirksiukas.gif .

Paskaičiau apie tuos kačiukus reksus thumbup.gif , tai taip užsimaniau unsure.gif
Stebukle man irgi labai kliūva kad ne visas vaikas kadre unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 13, 09:05)
Jei tenka fotografuoti dienos metu, kada saulė aktyviausia galima bandyti naudoti blykstę.
Aš va gavau patarimą, gal ir jums pravers:
"A good photographer has more than an eye for composition... he/she also has an eye for light and how it is affecting his scene. Before even considering the composition, one should evaluate the lighting. In this scene, it is easy to see there is far more light in the background than there is in the foreground.... and even though the sun is not shining directly at you, it is still causing some backlighting. The answer is really a choice... either drastically change your shooting angle and position to take advantage of better lighting situation elsewhere, or, in this case, use a little fill flash. If you really like your scene, I would go with the fill flash. Of course, when using fill flash, avoid automatic settings. Use manual settings and meter to get the best settings"

gal galima sužinot, kur čia tokius patarimus dalina ax.gif labai įdomu paliko.
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2007 06 13, 09:15)
Paskaičiau apie tuos kačiukus reksus  thumbup.gif , tai taip užsimaniau  unsure.gif

kaip tik vakar gimė nauja vada kornišiukų biggrin.gif jei tikrai domina, kreipkis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 13, 09:21)
gal galima sužinot, kur čia tokius patarimus dalina  ax.gif labai įdomu paliko.
Papildyta:

čia iš photosig, vienos mano foto kritika.

Atsakyti
Labas rytas ax.gif
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 12, 19:15)
Pasiskundziau saviskiui, tai jis pasiule nuogas per miska su dviraciu pravaziuoti, kad ivykdyciau reportazines nuotraukos namu darbus.... biggrin.gif  As atsisakiau lotuliukas.gif

hihihi.gif
Prisidedu prie pagyrų albumui thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(atikutė @ 2007 06 12, 20:40)
sveikutės, labai šaunu kad atradau jūsų temą, man patinka fotografuot, bet nežinau ar ką gražaus išeis padaryt su Canon Power Shot A460, pasižiūrėjus jūsų foto tai gėda savo rodyt

Sveika prisijungusi drinks_cheers.gif Su visai fotoapratais įmanoma ką nors gražaus padaryti mirksiukas.gif

Gražu, bet pernelyg šviesu, o gal čia taip dėl šešėlių g.gif Kažkaip sunku žiūrėti unsure.gif

QUOTE(ajas @ 2007 06 13, 09:10)
Na, visi pasitarem ir as nusprendziau  tongue.gif 
  - geriausiai atlikes namu darbus treciadienio vakara skelbia nauja savaites tema

Sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dekui Bite Maja, as viska gavau 4u.gif
Atsakyti
Aciu visiems uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 06 13, 08:10)
Na, visi pasitarem ir as nusprendziau  tongue.gif 

Tai cia iseina taip, kad mes fotografuojam 1.5 sav?
Atsakyti