Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 12, 12:43)
Yra dar viena iseitis - lomografijaós kultivavimas biggrin.gif

su mobiliais telefonais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 12, 13:46)
Ideja: gali juk vien tik rankas, kojas ar seselius paparacinti.

ar tai bus reportažas? užtat ir prašiau platesnio paaiškinimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 12, 13:52)
ar tai bus reportažas? užtat ir prašiau platesnio paaiškinimo  ax.gif

Nagi, pabandyk kad it toje pacioje wikipedijoje paieskoti apie reportazine/zurnalistine fotografija su nuotrauku pavyzdziais. Juk jai galetu ir kelioniu reportazas priklausyti. Isisvazduok, jog tu darai reportaza kokiam nors laikrasciui/zurnalui kazkia tema. Ir pirmyn...
Atsakyti
Man vienu momentu buvo sunku fotografuoti zmones tiesiog gatveje. Pradejau nuo sporto varzybu, kur leidimo klaust nereikia.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 12, 09:56)
tas diedokas geras. galėtų būti iš arčiau paimta. kad veido išraiška išryškėtų.
ir antra nuotrauka tokia labai paprasta ir natūrali atrodo. tik man alkūnė maišo. gal šiek tiek žingsnis į kairę ir būtų čiki.

aha. diedokas geras biggrin.gif  jis taip juokėsi žiūrėdamas varžybas (sportinio dažasvydžio) ir kas minutę atsisukdavo į tą vyrą ir per juoką vis bandė kažką pakomentuoti. vat ir pabandžiau perteikti nuotaiką ir visą veiksmą (bandžiau kropinti, jei padaryt tik galvą - dingsta cinkelis).
2 foto -alkūnė, nukirpti prištai... taip, nesiginčyju. broko yra. bet vat todėl naujai susikūręs meninės fotografijos mylėtojų ratelis man svetimas. aš mėgstu fotografuoti spontaniškai, akimirkas, nuotaikas. realiai šis kadras buvo padarytas taip: žaidėjas pasakojo situaciją ir emocianaliai pliaukštelėjo sau per kaktą (na maždaug "jo-fa-na"). tiesiog pajutau, kad jis tai padarys ir spėjau pakelti objektyvą. rezultatas - iš juostelės bene geriausias kadras. jis man patinka savo natūralia emocija. labai patiko vienam resurse perskaityta mintis: "pagauti momentą" reiškia nufotografuoti tai, ko neįmanoma pakartoti, surežisuoti, suvaidinti, sumaketuoti ar pan. tame ir yra šių nuotraukų cinkelis - tai buvo tik akimirka ir fotografas įamžino šią akimirką.
kalambūras: reportažas mane veža(s) lotuliukas.gif .

Na pvz Ramunas Danisevicius fotografuoja reportaza-tikras, pagautas akimirkas. Ir tai visai netrukdo nuotraukoms tuo paciu buti ir meninems...ir todel jos idomios ne vien zmogui,maciusiam ta ar kita scena. visai pasaliniai zmones be jokio pasakojimo nuotraukoje isskaito jos istorija. Tai ir yra menine fotografija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Diva*: 12 birželio 2007 - 13:07
QUOTE(sillwio @ 2007 06 12, 12:29)
Nesutinku. Reportažinė fotografija taip pat menas, jeigu norima valdyti rezultatus, o ne džiaugtis vienu ar dviem kadrais iš juostos. Širdis aišku suvirpa, bet aš dažniausiai susinervinu jau namie, prie kompo, kai pamatau, kad reikėjo kiek kitaip. Tai nereiškia, kad momentas toks pavyko ir geresnio jau nebuvo. Tai reiškia, kad aš nesugebėjau staigiai reaguot ir tinkamai jį įamžint. Mano kuklia nuomone naujas meninės fotografijos mylėtojų ratelis man padės geriau perprasti daugelį niuansų, o tai reiškia pagerinti rezultatus ir reportažo, ir peizažo ir net makro žanruose. Juolab, kad yra geras žmogus, kuris mokyti imasi už dyką (ačiū tau, Victor).

Su kuo tu nesutinki? biggrin.gif Ai, ok, kalbesiu tik uz save, o ne uz visus tris pacituotus kad paskui nekiltu kokiu dviprasmybiu.
Niekas manau nesiginchys, kad reportazhine fotografija tiesiog atskira fotografijos rushis, shaka, kryptis, kuriai galioja tie patys baziniai principai. Igudzhiu, ziniu ir nuojautos reikia ir dar kaip. Kartais manau netgi daugiau, nes daznai turi reaguoti akimirksniu, ner laiko stumdyt aparato ir ieshkot geriausios kompozicijos ar galvot apie parametrus, ne visada yra ir shansas antram dubliui. Todel su viskuo ka tu parasei sutinku. Konkreciai as tenorejau pasakyt, kad tai man artimas zanras ir tiek. Ne todel, kad jis kazkuo ypatingesnis, paprastesnis, sudetingesnis... Ir jokiu budu nesakau, kad visos kitos zinios, tarkim tas, kurias galiu igyt Viktoro pagalba, man nereikalingos ir nenaudingos. Ish vis rashydama klubo galvoj neturejau. bigsmile.gif A supratai, Sillwio, ka norejau pasakyt? wub.gif

O del paparacinimo ir nuotrauku vieshinimo... Slidi ir manau sudetinga tema. Butu galima kada pakalbet.
Papildyta:
QUOTE(*Diva* @ 2007 06 12, 13:00)
Na pvz Ramunas Danisevicius fotografuoja reportaza-tikras, pagautas akimirkas. Ir tai visai netrukdo joms tuo paciu buti ir meninems...ir todel jos idomios ne vien zmogui,maciusiam ta ar kita scena. visai pasaliniai zmones be jokio pasakojimo nuotraukoje isskaito jos istorija. Tai ir yra menine fotografija.

Sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dekui Raige, Smiltis, Silwio, Rimulka. Pabandysiu dar si bei ta ikelt mirksiukas.gif

Plaukem laivu ir pamaciau keistoka vaizda, kur pasmus ant juros pakrantes tokiu nepamatysi biggrin.gif
user posted image

Mano mazius:
user posted image

Mes kartu:
user posted image

Srekas biggrin.gif Aisku vaskinis smile.gif
user posted image

Cia as. Paskutini vakara nebeturejom ka ir bedaryt, tai sokinejom ant lovos biggrin.gif
user posted image

Mano mazius:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 12 birželio 2007 - 13:25
Va dar Ramuno Daniseviciaus darbu.Kaip tik namu darbams sia savaite- paganyt akis po tikrai gera reportazine fotografija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Diva*: 12 birželio 2007 - 13:14
QUOTE(raige @ 2007 06 12, 13:06)
Su kuo tu nesutinki? biggrin.gif Ai, ok, kalbesiu tik uz save, o ne uz visus tris pacituotus kad paskui nekiltu kokiu dviprasmybiu.
Niekas manau nesiginchys, kad reportazhine fotografija tiesiog atskira fotografijos rushis, shaka, kryptis, kuriai galioja tie patys baziniai principai. Igudzhiu, ziniu ir nuojautos reikia ir dar kaip. Kartais manau netgi daugiau, nes daznai turi reaguoti akimirksniu, ner laiko stumdyt aparato ir ieshkot geriausios kompozicijos ar galvot apie parametrus, ne visada yra ir shansas antram dubliui. Todel su viskuo ka tu parasei sutinku. Konkreciai as tenorejau pasakyt, kad tai man artimas zanras ir tiek. Ne todel, kad jis kazkuo ypatingesnis, paprastesnis, sudetingesnis... Ir jokiu budu nesakau, kad visos kitos zinios, tarkim tas, kurias galiu igyt Viktoro pagalba, man nereikalingos ir nenaudingos. Ish vis rashydama klubo galvoj neturejau. bigsmile.gif A supratai, Sillwio, ka norejau pasakyt? wub.gif

Понял, не дурак biggrin.gif Na, siaip tai tu pasirasei po kiekvienu andiuskos zodziu biggrin.gif todel ir patekai i mano citata.
Atsakyti
perziuri foto, paskaitai jusu pasisakymus ir vel pradedi galvot, kad vel vos ne laisva tema, kuriai tinka viskas: kojos, rankos, zmones, sunys, erkes.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 12, 13:29)
Nesutinku. Reportažinė fotografija taip pat menas, jeigu norima valdyti rezultatus, o ne džiaugtis vienu ar dviem kadrais iš juostos. Širdis aišku suvirpa, bet aš dažniausiai susinervinu jau namie, prie kompo, kai pamatau, kad reikėjo kiek kitaip. Tai nereiškia, kad momentas toks pavyko ir geresnio jau nebuvo. Tai reiškia, kad aš nesugebėjau staigiai reaguot ir tinkamai jį įamžint. Mano kuklia nuomone naujas meninės fotografijos mylėtojų ratelis man padės geriau perprasti daugelį niuansų, o tai reiškia pagerinti rezultatus ir reportažo, ir peizažo ir net makro žanruose. Juolab, kad yra geras žmogus, kuris mokyti imasi už dyką (ačiū tau, Victor).

drinks_cheers.gif

QUOTE(Starburst @ 2007 06 12, 13:32)
Galėtume kartu važiuot  lotuliukas.gif nes mano tokia pat svajonė  mirksiukas.gif

ir mane dar paimkit. Užsuksim pakeliui pas Rooly ir Sillwio tongue.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 06 12, 13:43)
O prašom smulkiau apibūdinti reportažinę fotografiją...

nebūtinai tai turi būti žmonių fotografavimas. kiek aš prisimenu iš kursų (o pamenu jau nebedaug), reportažui naudojama maksimum 5 nuotraukos. žaidžiama su vaizdu - arčiau, toliau. iš pradžių sudominama, po to gali šokiruoti. kursuose buvo ekskursija į sendaikčių turgų ant Tauro kalno. žmonės ganėtinai įdomių nuotraukų padarė. aš pati tada dalyvaut negalėjau, tai parvežiau reportažą iš kelionės.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 12, 13:34)
Понял, не дурак biggrin.gif Na, siaip tai tu pasirasei po kiekvienu andiuskos zodziu biggrin.gif todel ir patekai i mano citata.

Aaaaa, matai kaip cia as neapdariai lotuliukas.gif lotuliukas.gif Niekur zmogus gerai nepasvarstes negali pasirashinet lotuliukas.gif Busiu atidesne lotuliukas.gif
Na, manau mes vienas kita supratom wub.gif
Atsakyti