Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

niu va galvojau as,daug galvojau, issimiegojau nakti (aciu dantukams) ir nutariau:
NESIPARINKIM (ne liet, bet tinka) mirksiukas.gif
kokia kalba gali eiti apie menine nuotrauka, jei dauguma is musu vos kelios dienos laiko fotoaparata rankose, o nulipti nuo AUTO dar ne kiekviena kart pasiryztam??? kol neivaldysim savo fotoaparatu net fotografuojant vaikus, vyrus, tevus, tol apie menine fotografija galesim tik svaigt arba per fuksa gauta kadra visiems demonstruoti kaip sedevra doh.gif pirmiausia reikia MOKET gauti su fotoaparatu kadre tai ko NORI. kai 95 proc atveju tai bus, tada jau gali imti galvoti is kurio kampo ir kaip pavertus galima butu pagrazinti, patobulinti ir t.t. Su auto nei vienas nebus menininku... skulptoriai privalo ismokt pasiruost moli, formas, karkasus, maketus; dailininkai - dazus, tirpiklius, teptukus, drobe.... taigi mes cia susirinkom, kad tobuliau ismokt valdyti savo fotoaparatus. kad suprastume, ka duoda diafragmos ir islaikymo santykis, kaip reguliuojama ekspokorekcija ir kada jos reikia, kaip galima isgauti judesio efekta, ar kaip fotografuoti visiskoje tamoje. kol mes to nesugebesim, tol viskas bus tik muilo burbulas... kai jau nebereiks ekspermentuoti su tuo, galima bus kurti galvoje paveikslus ir ieskot ju aplinkoje, bandyt pastebet kazka naujo, nekasdienisko ir nebereiks galvoti ""eeeeeee, o tai ka cia dabar reguliuoti?"
kol nepajusim, kada musu tam tikriems tikslams nebetenkina muilines (konkreciai zinosim kam nebetenkina, ko truksta ir t.t.) ar kitiniai objektyvai - viskas bus tik uzgaida, pinigu metymas ir FUKSO gaudymas, tikintis ta FUKSA isprausti i meno remus...
taigi, as atsipalaiduoju ir toliau vykdau rutininius namu darbus, nebijant apsijuokt, nes su kiekviena savaite as vis geriau pazistu savo fotoaparata, jo galimybes, ismokstu naujoviu ir tai yra mazi zingsneliai link kazko tobulesnio... ir tu laipteliu persokt neimanoma, visi turi tai praeit.
HAU pasakiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 07, 13:34)
pala, tai A režimas jei pamenu yra aperture priority, t.y. žmogus stato diafragmą, aparatas - išlaikymą. tai problemos kaip ir neturi būti. aparatas tau parodo, kad tavo pasirinkta diafragma nekorektiška, nes jis iš galimų išlaikymų diapazono negali parinkti reikiamo. jei aparato riba 1/1000 sec. ir tai vis vien per ilgas - tai mažink diafragmą - statyk 4 arba 5,6. aišku, padidės ryškumo gylis. bet tai kaina, kurią reik mokėti pasirinkus muilinę (gink dieve nesišaipau. sakau, kad mažiau kainuojančiame aparate yra mažiau gailimybių). aš ir pats labiausiai mėgstu šį režimą. M arba S renkuosi tik tuomet, ka su blykste fotografuoju...

tai jo, del to ir klusiau, nes uzraudonuoja diafragma. pagalvojau gal yr kokios rekomenduotini diafragmos skaiciai fotografuojant tam tikrose aplinkybese..

Del Muilines tai man nei silta nei salta, norejau zoomo didesnio, tai su tokiu "tiuningu" ir pirkau, nes pati noriu geru kadru (grazūs, idomus)- o ten kas giliau, manes nedomina, nesu fotografė (is to negyvenu) man tiesiog patinka fotografuoti, megstu gaudyti vaizdelius ir pamayti ka nors kitaip.. is manes draugai juokdavosi kai as per keliones vaiksciodavau su fotiku prie akies- mat man per ta apribota erdve graziau matydavosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 07, 13:34)
Tai jau sveikint su nauju pirkiniu?

Per jonines užduok tą patį klausimą biggrin.gif
Vakar pasiėmiau VisaVirtuon kortelę, dabr registruojuosi PayPAL sistemoje ir jau užsakinėsiu. Kažkaip viską gaunu iš antro galo... Kuprinę jau gavau dovanų, CF kortelė šį savaitgalį parskrenda, dėl aparato vis su Sergita per draugą deriuosi (jei neišeis dar 100Lt numušti imsiu per pixmania.com), o objektyvas dar net neužsakytas doh.gif smile.gif Gaila, tripodui pinigų pritrūko... nežinau, kaip aš be jo kurį laiką išsiversiu mastau.gif

QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 07, 13:34)
4u.gif
Noriu dar pora zodziu del naujojo menines fotografijos klubo. Noriu atidaryti nauja tema tam, kad ten galetume kalbeti vien tik apie menine fotografija. Tai taip pat bus irasyta trumpose taisyklese temoje, kad kitokiu temu ten aptarineti netektu.

Del serverio literaturai labai aciu uz pasiulyma- butu labai smagu ir reikalinga. Keleta knygu irgi galesiu pasiulyti i bendra banka.

Tai kaip supratau iš "supermamos" niekur bėgti nereikės, bus tik nauja tema? Tada puiku. Ir taisyklės būtų neprošal. Ir gerai būtų, kad kažkas sutiktu kaupti DUK (FAQ) mastau.gif
Dėl literatūros. Aš irgi turiu jos nemažai, tik didžioji dalis knygos. Sutikčiau pasidalinti, tik nežinau kaip į "skaitmeną" paversti g.gif ...tik kažin ar toks viešinimas legalu?
Atsakyti
Sveiki smile.gif Ir as noriu jungtis i kluba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 06 07, 13:51)

thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki fotografai, kaip senai lankiausi ax.gif

labai nestropi mokine pasirodo esu tongue.gif

stengsiuos taisysit, tik labai sunku prisest prie kompo, kai lauke saulute sviecia ax.gif

as irgi noriu i ta kluba 4u.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif ,
nerealiai įdomi šita, tema, seku jau senokai, tik niekaip negaliu prisijungti , nes apart fotoaparato kol kas nieko neturiu blush2.gif

Gal galit patarti kokią knygą reikėtų ar galėčiau nusipirkti g.gif kaip pradedančiąjai, pradžiai g.gif (dabar kol kas skaitau fotoaparato instrukciją) ir šiek tiek įdėtas nuorodas, tik gaunasi kad labai daug informacijos ir niekaip neišeina visos susudėti galvon iš karto unsure.gif Arba gal kas galit parduoti ar išnuomoti, net nežinau gal šiaip patarti nuo ko pradėti unsure.gif Ai fotografuoti irgi bandau , bet nedaug unsure.gif
Atsakyti
vat visiskai "zaliems" pavyzdys is naturos, kaip Auto W/B (baltos/juodos balansas) iskraipo pavesyje spalvas ir kaip pasikeicia vaizdas W/B pastacius ant sauletos dienos (Faine weather). vien del to verta nulipi nuo Auto mirksiukas.gif kiti nustatymai irgi keicia zenkliai rezultatus.
as to nezinojau, kol nepradejau kazko bandyt. galvodavau, na kodel musu melynas vezimelis gudziame miske tampa bordiniu ar igauna raudona atspalvi doh.gif

Auto
user posted image

Sauleta diena ("Fine weather")
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 06 07, 16:21)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Pati paveiksluoti pradejau tik pries 3m, su paprasta skaitmenine muiline. Toliau atejo laikas muilinei su galimybem zaisti diafragma, islaikimu. Bet po kurio laiko nebepakako man ir to. Dabar bandau perprasti savo darbatiny fotoparata. Vargstu su WB... Bet yveiksiu ir tai. Kitinis objektyvas mano noru jau ir nebetenkina. Po truputy vis y prieky zengiu ir tais savo mazais zingsniukais labai dziaugiuosi tongue.gif
O menas tai labai jau subjektyvus dalykas... Jei jau apie daile kalbet, prisiminkim ir tai, kad daugelis didziuju menininku pripazinti buvo tik po mirties mirksiukas.gif Galiu suvokti tam tikru paveikslu genealuma, bet kad jie man nepatinka... Pvz. Munch "Sauksmas", stulbinantis, bet po 15min ziurejimo y jy - apima depresucha ax.gif
Papildyta:
Esu nepatenkinta nuotraukom, kurias paveiksluoju prie dirbtinio apsvietimo, nors bandau kaitalioti tuos WB nustatymus. WB SHIFT/BKT isvis kazkokia mysle... Nuo ko reikia pradeti mokytis del to WB SHIFT....?
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 06 07, 14:27)
vat visiskai "zaliems" pavyzdys 

Auto
Sauleta diena ("Fine weather")

Pamačiau tavo pavyzdžius ir kilo noras pasikonsultuot, dėl ką tik padrytų kadrų, nes mano namuose tai įvyko pirmą kartą biggrin.gif , norėjau užfiksuoti.Čia foto be blykstės, rodė aparatas judesį g.gif , pagalvojau vaizdas bus išplaukęs...
user posted image
pabandžiau įjungti blykstę, judesio nerodė jau, gavosi va kas...
user posted image
Ką tokiu atveju daryti, nes man pirmoji foto labiau...
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 06 07, 13:55)
Esu nepatenkinta nuotraukom, kurias paveiksluoju prie dirbtinio apsvietimo, nors bandau kaitalioti tuos WB nustatymus. WB SHIFT/BKT isvis kazkokia mysle... Nuo ko reikia pradeti mokytis del to WB SHIFT....?

man, prie dirbtinio apsvietimo, labiausiai padeda ir tikslaiusia buna custom WB g.gif
Atsakyti
Aciu,Will, uz nauja tema. 4u.gif
Uch,kaip skyrelis verda. Kas del naujo skyrelio,mano manymu butu super.O is cia mes niekur nepabegsim.Pamokos ir toliau vyks.Tiesiog tai bus musu klase,o ten pouzklasine veikla biggrin.gif na,kas del uzmokescio.Teorija as turiu,taciau tureti dar nereiskia moketi teorija naudotis.Tai daba galvoju,ar uzteks tik tureti,ar visgi uzmokestis yra pilnas ziniu bagazas diafragmos ir kompozicijos klausimais?

Is koplyteles ymesta fotografija labai zavi savo paslaptingumu.Noretusi siektiek ryskumo.
Tiesa,as kaip ir Starburst deja galeciau tik "cia cia cia" susokt..deja nei vienas zingsnis nera susijes su dailes istorijos reikalais... griebsim jauti uz ragu.Aciu uz dulkeliu nuvalyma tuo skuduru ,victor,a to jau buvau beuzkerpejanti... 4u.gif
Atsakyti