QUOTE(andriuska @ 2007 06 12, 09:56)
naujai susikūręs meninės fotografijos mylėtojų ratelis man svetimas. aš mėgstu fotografuoti spontaniškai, akimirkas, nuotaikas. ... "pagauti momentą" reiškia nufotografuoti tai, ko neįmanoma pakartoti, surežisuoti, suvaidinti, sumaketuoti ar pan. tame ir yra šių nuotraukų cinkelis - tai buvo tik akimirka ir fotografas įamžino šią akimirką.
kalambūras: reportažas mane veža(s)

.
QUOTE(raige @ 2007 06 12, 10:22)
Va va, Andriuska, pasirasau po kiekvienu tavo zodzhiu. Geriau nebuciau parasius. Labiausiai megstu fotografuoti zmones, tikras emocijas, nuotaikas. Ne tik fotografuoti, bet ir kitu darytos tokios nuotraukos mane labiausiai uzhkabina. Negali sugrizhti, ishtaisyti klaidu, kartais turi laiko vienam spustelejimui... Bet kaip suvirpa shidis kai supranti, kad TURI. Man dar mokytis ir mokytis ir taip tukstanti kartu. Bet jauciu - reportazhine fotografija mano sritis.
QUOTE(Will @ 2007 06 12, 10:25)

ir aš tokia.
Aš kartais net įsivaizduoju kokioje pozoje norėčiau nufotografuoti žmogų, kokį žvilgsnį... ir laukiu to, o sulaukusi ir nufotografavusi džiaugiuosi kaip mažas vaikas. Su daiktais tokių vizijų kažkaip neturiu

Augaliukus macro irgi įsivaizduoju, bet macro objektyvo neturiu
Nesutinku. Reportažinė fotografija taip pat menas, jeigu norima valdyti rezultatus, o ne džiaugtis vienu ar dviem kadrais iš juostos. Širdis aišku suvirpa, bet aš dažniausiai susinervinu jau namie, prie kompo, kai pamatau, kad reikėjo kiek kitaip. Tai nereiškia, kad momentas toks pavyko ir geresnio jau nebuvo. Tai reiškia, kad aš nesugebėjau staigiai reaguot ir tinkamai jį įamžint. Mano kuklia nuomone naujas meninės fotografijos mylėtojų ratelis man padės geriau perprasti daugelį niuansų, o tai reiškia pagerinti rezultatus ir reportažo, ir peizažo ir net makro žanruose. Juolab, kad yra geras žmogus, kuris mokyti imasi už dyką (ačiū tau, Victor).