Dar vienas klausimukas. Tai tik daugiau/mažiau pixelių ar ir pati matrica 400 kitokia? Nebeatsimenu terminais, bet tas dalykas, kur pilna ir cropinta matricos Ir 400-am ar tinka juostinių objektyvai?
matricos dydį turėjau omenyje. canono modelių su 2 ir daugiau skaitmenimis matricos kropintos (koeficientas 1,6). tai galima nustatyti ir pagal objektyvo tvirtinimą (mount): EF - pilnas kadras, EF-S - cropintas. ant EF-S tinka visi EF (t.y. juostinių, jei taip galima išsireikšti) objektyvai. atvirkštinis variantas negalimas. reik tūrėt omenyje, kad židinio nuotolis (jei paprastai, o sudėtingiau - tai matymo kampas) ant cropintų EF-S aparatų keičiasi. tai ypač aktualų mėgstantiems platų kampą.
Papildyta:
įdėsiu pora nuotraukų namų darbų tema (kiek pažeisiu taisykles, nes nuotraukos yra darytos šio mėnesio pradžioje, bet kad rytoj išvykstu ir grįšiu tik kitą savaitę. jei tai šiurkštus pažeidimas - laikykit jas neįskaitinėmis).
reportažas iš varžybų. kadangi pas žaidžiau, tai pačių varžybų nefotografavau. užtat buvo įdomu stebėti aplinką.
sirgalius
10 minučių po varžybų
reportažas apie reportažą
p.s. juosta (50 iso) + planšetinis skaneris. ne dėl snobizmo, o turto saugumo sumetimais. vis tik baisu palikinėti brangią aparatūrą kol žaidi be priežiūros...
Smiltis, ar sita meniu turejai omenyje?
http://www.digiklix....-bessere-fotos/
http://www.digiklix....-bessere-fotos/
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 12, 09:06)
Aš kažkaip pagalvojau kad čia kalba eina apie fokusuojamo objekto ir antro plano ryškumą.. tiesa, pasakius irgi nelabai supratau..
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 12, 09:10)
Galima, ber ar tam yra reikalas.
Vat už tai galvoju paklausiu ar verta į tai gilintis. Nes informacijos ir taip labai daug, tai geriau bandysiu pradžiai viską išsiaiškinti apie diafragmą ir išlaikymą. Be to dar apie kompoziciją reikia mokytis
10 minučių po varžybų man labai linksma, prajuokino
Papildyta:
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 12, 09:42)
Nesuprantu vokiškai O pagal ženkliukus dar neatsiminsiu. vakare galėsiu patikslinti namuose. Kiek pamenu ten pats fotikas sudėlioja taškus kuriems trūksta ryškumo, ir tada galima koreguoti
QUOTE(Smiltis @ 2007 06 12, 09:49)
Nesuprantu vokiškai O pagal ženkliukus dar neatsiminsiu. vakare galėsiu patikslinti namuose. Kiek pamenu ten pats fotikas sudėlioja taškus kuriems trūksta ryškumo, ir tada galima koreguoti
Hmmm.. tuoj pabandysiu pažiūrėti, fotkinu irgi su D80..
Radau, ką manau, kad turėjai galvoje: Optimize image - tą viską galima darytisu PS..
Matau nuotraukas
Pupeliuk , nebent tau pačiai įdomu Aš galėsiu patikslinti už ko užsiskabinau, bet kaip rašiau tiesiog norėdama susisteminti į ką daugiau pradžioj kreipti dėmesį , o į ką nelabai
Pupeliuk , nebent tau pačiai įdomu Aš galėsiu patikslinti už ko užsiskabinau, bet kaip rašiau tiesiog norėdama susisteminti į ką daugiau pradžioj kreipti dėmesį , o į ką nelabai
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 06 12, 09:06)
jei klausei apie tai, tai šito su kompiuteriu niekaip nepadarysi, tai yra daroma diafragmos pagalba -
visagalis PS yra tokiems reikalams
QUOTE(Opa @ 2007 06 12, 09:07)
O as vakar lauke bandziau "panint". Ar pavyko, ar bent jau i ta puse
mano manymu, tai pavyko kaip pirmam kartui, medžio galim ir nepastebėt
QUOTE(Sansara @ 2007 06 12, 09:22)
koks laukas viso labo tos 5-6 aguonos ir tebuvo vienam kuokstelyje... pas mama sode uz tvoros vyras rado (per visokias gyvatvores,krumus ju ten net nesimate), pasake man, tai mucijau as jas ten, kol vaikas miegojo
QUOTE(andriuska @ 2007 06 12, 09:40)
įdėsiu pora nuotraukų namų darbų tema (kiek pažeisiu taisykles, nes nuotraukos yra darytos šio mėnesio pradžioje, bet kad rytoj išvykstu ir grįšiu tik kitą savaitę. jei tai šiurkštus pažeidimas - laikykit jas neįskaitinėmis).
reportažas iš varžybų. kadangi pas žaidžiau, tai pačių varžybų nefotografavau. užtat buvo įdomu stebėti aplinką.
sirgalius
10 minučių po varžybų
sirgalius
10 minučių po varžybų
man pirmos dvi . tas diedokas geras. galėtų būti iš arčiau paimta. kad veido išraiška išryškėtų.
ir antra nuotrauka tokia labai paprasta ir natūrali atrodo. tik man alkūnė maišo. gal šiek tiek žingsnis į kairę ir būtų čiki.
QUOTE(bite maja @ 2007 06 12, 10:01)
visagalis PS yra tokiems reikalams
na aišku galima (blur foną daryt, bet atvirkščiai kažkaip galvoju kad ne... ta prasme ištraukt iš blur..), bet perdaug darbo skaitau.. o ir PS taip gerai nemoku dirbt (čia galvoj turėjau fokusavimo reikalus ir diafragmos skylės dydį ir nuo jo priklausantį fono blur, o ne apie brightness/contrast, tą tai pati lengvai koreguoju..)
tas diedokas geras. galėtų būti iš arčiau paimta. kad veido išraiška išryškėtų.
ir antra nuotrauka tokia labai paprasta ir natūrali atrodo. tik man alkūnė maišo. gal šiek tiek žingsnis į kairę ir būtų čiki.
aha. diedokas geras jis taip juokėsi žiūrėdamas varžybas (sportinio dažasvydžio) ir kas minutę atsisukdavo į tą vyrą ir per juoką vis bandė kažką pakomentuoti. vat ir pabandžiau perteikti nuotaiką ir visą veiksmą (bandžiau kropinti, jei padaryt tik galvą - dingsta cinkelis).
2 foto -alkūnė, nukirpti prištai... taip, nesiginčyju. broko yra. bet vat todėl naujai susikūręs meninės fotografijos mylėtojų ratelis man svetimas. aš mėgstu fotografuoti spontaniškai, akimirkas, nuotaikas. realiai šis kadras buvo padarytas taip: žaidėjas pasakojo situaciją ir emocianaliai pliaukštelėjo sau per kaktą (na maždaug "jo-fa-na"). tiesiog pajutau, kad jis tai padarys ir spėjau pakelti objektyvą. rezultatas - iš juostelės bene geriausias kadras. jis man patinka savo natūralia emocija. labai patiko vienam resurse perskaityta mintis: "pagauti momentą" reiškia nufotografuoti tai, ko neįmanoma pakartoti, surežisuoti, suvaidinti, sumaketuoti ar pan. tame ir yra šių nuotraukų cinkelis - tai buvo tik akimirka ir fotografas įamžino šią akimirką.
kalambūras: reportažas mane veža(s) .
aha. diedokas geras jis taip juokėsi žiūrėdamas varžybas (sportinio dažasvydžio) ir kas minutę atsisukdavo į tą vyrą ir per juoką vis bandė kažką pakomentuoti. vat ir pabandžiau perteikti nuotaiką ir visą veiksmą (bandžiau kropinti, jei padaryt tik galvą - dingsta cinkelis).
2 foto -alkūnė, nukirpti prištai... taip, nesiginčyju. broko yra. bet vat todėl naujai susikūręs meninės fotografijos mylėtojų ratelis man svetimas. aš mėgstu fotografuoti spontaniškai, akimirkas, nuotaikas. realiai šis kadras buvo padarytas taip: žaidėjas pasakojo situaciją ir emocianaliai pliaukštelėjo sau per kaktą (na maždaug "jo-fa-na"). tiesiog pajutau, kad jis tai padarys ir spėjau pakelti objektyvą. rezultatas - iš juostelės bene geriausias kadras. jis man patinka savo natūralia emocija. labai patiko vienam resurse perskaityta mintis: "pagauti momentą" reiškia nufotografuoti tai, ko neįmanoma pakartoti, surežisuoti, suvaidinti, sumaketuoti ar pan. tame ir yra šių nuotraukų cinkelis - tai buvo tik akimirka ir fotografas įamžino šią akimirką.
kalambūras: reportažas mane veža(s) .
Va va, Andriuska, pasirasau po kiekvienu tavo zodzhiu. Geriau nebuciau parasius. Labiausiai megstu fotografuoti zmones, tikras emocijas, nuotaikas. Ne tik fotografuoti, bet ir kitu darytos tokios nuotraukos mane labiausiai uzhkabina. Negali sugrizhti, ishtaisyti klaidu, kartais turi laiko vienam spustelejimui... Bet kaip suvirpa shidis kai supranti, kad TURI. Man dar mokytis ir mokytis ir taip tukstanti kartu. Bet jauciu - reportazhine fotografija mano sritis.
QUOTE(raige @ 2007 06 12, 11:22)
Va va, Andriuska, pasirasau po kiekvienu tavo zodzhiu. Geriau nebuciau parasius. Labiausiai megstu fotografuoti zmones, tikras emocijas, nuotaikas. Ne tik fotografuoti, bet ir kitu darytos tokios nuotraukos mane labiausiai uzhkabina. Negali sugrizhti, ishtaisyti klaidu, kartais turi laiko vienam spustelejimui... Bet kaip suvirpa shidis kai supranti, kad TURI. Man dar mokytis ir mokytis ir taip tukstanti kartu. Bet jauciu - reportazhine fotografija mano sritis.
ir aš tokia.
Aš kartais net įsivaizduoju kokioje pozoje norėčiau nufotografuoti žmogų, kokį žvilgsnį... ir laukiu to, o sulaukusi ir nufotografavusi džiaugiuosi kaip mažas vaikas. Su daiktais tokių vizijų kažkaip neturiu Augaliukus macro irgi įsivaizduoju, bet macro objektyvo neturiu