Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

QUOTE(zuvialia @ 2007 06 12, 05:36)
Braal,kazka norejau californietei apie savo varztus pasakyt,bo ana ten mano darzan kazka mete, bet isgaravo neblaivioj galvoj...Tai kitam kartui  mirksiukas.gif

Tai blaivia galva dar paskaityk biggrin.gif 4u.gif Joks ten akmuo tau nebuvo mestas, as tik kaip pvz. tuos varztus daviau... blush2.gif o kad nuotrauka patiko(del kompozicijos) jau anksiau rasiau mirksiukas.gif cia greiciau as meno nesuprantu ir varztuose prasmes neieskau blush2.gif Todel man dar mokytis ir mokytis menines fotografijos blush2.gif "Akmuo" paciai sau buvo... cool.gif

Wyshnia, gera tema, bet nelengva bigsmile.gif Bus idomu nuotraukas visu pamatyti ax.gif
Atsakyti
Nu tas pastovus nepastovumas. Jau galvojau, kad šitas fotikas bus ilgam doh.gif Žodžiu, gali būti, kad teks rinktis ar kelionė į Norgę, ar kitas fotikas (šį kartą jau mano asmeninis ir atiduodamas tik per mano lavoną hihihi.gif t. y. paveldimas). Taigi toks klausimukas. Užteks ir vieno ar dviejų atsakymų, kad neišsiplėsti, nes jau buvo šnekėta. Pasakykit, kas žinote 2-3 pagrindinius skirtumus kuo Canon 400D geriau/blogiau už Canon 350D ax.gif

O meninės fotografijos klube kol kas būsiu teorinės dalies klausytoja. Prisirašyti gal bus galima vėliau? Kai išsispręs dabartinė mano situacija ir kai "persirgsiu" biseriavimo, fimo ir dekupažo ligomis biggrin.gif Ale pakomentuoti namų darbų neatsisakau laiks nuo laiko. Pagal profesiją man priklauso ne valgyti, o šnekėti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 12 birželio 2007 - 06:42
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(sillwio @ 2007 06 11, 23:54)
Į sveikatą  4u.gif ir sveika atvykus

Ačiū už komentarus thumbup.gif
Atėjau į darbą ir nematau ne tik kad savų, bet ir visų kitų foto kurios photobuckete verysad.gif Uždėjo pas mus draudimą prieiti prie to psl. Taip kad realiai begalėsiu prisijungti tik namuose unsure.gif
Gulbę reiškias per daug apkarpiau, nes ten daugiau erdvės buvo unsure.gif .

Ir dar norėjau paklausti, skaitydama fotoaparato instrukciją, paskaičiau kad galima ryškumą koreguoti fotoaparatu . Norėjau paklausti ar darote tai g.gif , ar patogiau kažkaip su kompu g.gif Ai , pamiršau parašyti , fptografuoju su NikonD80, obj. 18-135 mm.

Atsakyti
kas ten klause del poliarizatoriaus (zuika mano per ta laika perkrove kompa, tai neissisaugojo citavimas), tai nenaudojau nieko. Cia tobulas Lietuvos dangus savo padare lotuliukas.gif
Atsakyti
paskaičiau kad galima ryškumą koreguoti fotoaparatu

a kas čia turima omenyje? rankinis fokusavimas ar šarpo užkėlimas pavertimo jpg'iniais failais metu? jei kalba apie šarpinimą, tai geriau aparate jo nekelti. kompe visada spėsit pakelt. vat atgalinis procesas tai bus komplikuotas.
ir pabandyki fotografuoti RAW. perprasit - nesigailėsit.

kuo Canon 400D geriau/blogiau už Canon 350D

350d turi mažiau pikselių tuoj pačioj matricoj. blogai tai ar gerai? skonio reikalas. daug iečių sulaužyta... o išreklamuotas nudulkintuvas kai kurių šaltinių (ir testų) duomenimis neveikia. daugiau pasakyti negaliu, nes peršokau tą pakopą nuo 300d prie 30d. o vat pusbrolis pasirinko 350d, prieš tai savaitę bandęs abu aparatus. argumentai: pigesnis, papildomi pikseliai nieko neduoda (gal tik papildomus triukšmus unsure.gif ). daugiau kaip A4 juk tikrai nuotraukų nespausdinsit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 12 birželio 2007 - 08:00
QUOTE(Sansara @ 2007 06 11, 22:06)
neredaguota, nekarpyta, nieko nedaryta, net nemazinta... skubedama sumeciau  doh.gif
Cara special for you

aš tuoj nukrisiu mega_shok.gif grait sakyk, kur tokį lauką radai aguonų? biggrin.gif man taip gražiai atrodo ta raudona ir žydra dangaus spalva.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 06 12, 08:04)
Ir dar norėjau paklausti, skaitydama fotoaparato instrukciją, paskaičiau kad galima ryškumą koreguoti fotoaparatu . Norėjau paklausti ar darote tai   g.gif , ar patogiau kažkaip su kompu  g.gif  Ai , pamiršau parašyti , fptografuoju su NikonD80, obj. 18-135 mm.

Aš kažkaip pagalvojau kad čia kalba eina apie fokusuojamo objekto ir antro plano ryškumą.. tiesa, pasakius irgi nelabai supratau.. jei klausei apie tai, tai šito su kompiuteriu niekaip nepadarysi, tai yra daroma diafragmos pagalba - kuo mažesnė diafragma (didesnis F skaičius), tuo antras planas ryškesnis, o kuo skylė didesnė, tuo antras planas labiau "išplaukęs".. o gal ir ne taip supratau unsure.gif apie brightness kalba eina? tokias funkcijas geriausia daryti kompe, fotiko ekranėlis tam per mažas, kad matytum kaip pasikeitė nuotrauka ir visus niuansus..
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2007 06 12, 08:44)
kas ten klause del poliarizatoriaus (zuika mano per ta laika perkrove kompa, tai neissisaugojo citavimas), tai nenaudojau nieko. Cia tobulas Lietuvos dangus savo padare  lotuliukas.gif

Oooo, tai gražiai gavosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 12 birželio 2007 - 08:18
Silwio, aciu 4u.gif

Starburst, dar vienas skirtumas tarp 350 ir 400d yra tas, kad pastarojo LCD ekranas didesnis, ir bent jau man kiek patogesnis meniu isdetymas ekrane ( o ne atskirame ekraniuke kaip 350). Bet cia skonio reikalas.

O as vakar lauke bandziau "panint". Ar pavyko, ar bent jau i ta puse g.gif
user posted image

Tas medis tai labai maiso, bet kaip sakoma, jo jau nebepastumsi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 12 birželio 2007 - 08:19
QUOTE(Smiltis @ 2007 06 12, 08:04)
Ir dar norėjau paklausti, skaitydama fotoaparato instrukciją, paskaičiau kad galima ryškumą koreguoti fotoaparatu . Norėjau paklausti ar darote tai  g.gif , ar patogiau kažkaip su kompu  g.gif  Ai , pamiršau parašyti , fptografuoju su NikonD80, obj. 18-135 mm.

Labas rytas.

Galima, ber ar tam yra reikalas. Juk tai lygiai tas pats, kaip po to nuotraukas kompiuterinese programose koreguoti. Nebent reikia staigiai is fotoaparato spausdinti nuotraukas ir nera galimybes ju pries tai kompiuterio ekrane perziureti.
Nikon d80 turi meniu punkta (itariu, kad ir visi kiti sitos klases fotoaparaitai), kuriame galima atlikti elementarias korekcijas (ryskumas, kontrastas....).As ju nenaudoju.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 12, 08:54)
350d turi mažiau pikselių tuoj pačioj matricoj. blogai tai ar gerai? skonio reikalas. daug iečių sulaužyta... o išreklamuotas nudulkintuvas kai kurių šaltinių (ir testų) duomenimis neveikia. daugiau pasakyti negaliu, nes peršokau tą pakopą nuo 300d prie 30d. o vat pusbrolis pasirinko 350d, prieš tai savaitę bandęs abu aparatus. argumentai: pigesnis, papildomi pikseliai nieko neduoda (gal tik papildomus triukšmus unsure.gif ). daugiau kaip A4 juk tikrai nuotraukų nespausdinsit?

aciuks.gif
Dar vienas klausimukas. Tai tik daugiau/mažiau pixelių ar ir pati matrica 400 kitokia? Nebeatsimenu terminais, bet tas dalykas, kur pilna ir cropinta matricos blush2.gif Ir 400-am ar tinka juostinių objektyvai?
Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2007 06 12, 09:07)
Starburst, dar vienas skirtumas tarp 350 ir 400d yra tas, kad pastarojo LCD ekranas didesnis, ir bent jau man kiek patogesnis meniu isdetymas ekrane ( o ne atskirame ekraniuke kaip 350). Bet cia skonio reikalas.

Ačiū wub.gif Turėsiu omenyje.

O tavo panningas, jau į tą pusę, matosi judesys smile.gif
Atsakyti
californiagirl, pagaliau ir as pamaciau tavo albuma, labai labai wub.gif

visiems naujokams, su kuriais nepasisveikinau, po baliona 4u.gif

Labradoriuke, sveika sugrizusi, laukiam laukiam nuotraukyciu is keliones bigsmile.gif

Wyshnia, sveikinimai, o tema tai superine thumbup.gif idomu bus paciai pabandyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 12, 07:55)
aš tuoj nukrisiu  mega_shok.gif  grait sakyk, kur tokį lauką radai aguonų?  biggrin.gif  man taip gražiai atrodo ta raudona ir žydra dangaus spalva.

koks laukas lotuliukas.gif viso labo tos 5-6 aguonos ir tebuvo vienam kuokstelyje... pas mama sode uz tvoros vyras rado (per visokias gyvatvores,krumus ju ten net nesimate), pasake man, tai mucijau as jas ten, kol vaikas miegojo lotuliukas.gif
Atsakyti