Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

QUOTE(bite maja @ 2007 06 07, 11:48)
man ryškumo norisi, mažiau mėlyno atspalvio. ir gal žemiau galėjo būti fotografuota. dabar kažkaip tikrai nesižiūri.
o kas čia per susibūrimas? taip paslaptingai atrodo.

aciu visiems uz pastabas ir nuomones 4u.gif

Cia sekmadienines Misios Betliejaus seseru vienuolyne Izraelyje. Kadangi tai visiskai uzdaras vienuolynas, tai "pasalinius" ileidzia tik i balkoneli, taigi zemiau - niekaip negalejau rolleyes.gif Kad neryski man paciai kazkodel patinka (i menine pretenduoju hihihi.gif ), o wb pataisyt reiketu, kol kas su PS nieko nedariau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 07, 11:48)
Californiagirl  friends.gif , radau mums straipsnį  hihihi.gif
http://www.z00m.us/i...hp/lt/str/frust

Kodėl tik Californiagirl? Čia galėtu būti kaip maldelė prieš miegą kiekvienam iš čia esančių biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 07 birželio 2007 - 12:24
QUOTE(Bilekas @ 2007 06 07, 13:02)
Kodėl tik Californiagirl? Čia galėtu būti kaip maldelė prieš miegą kiekvienam iš čia esančių  biggrin.gif

todėl, kad tik mes prisipažinom (dar ir Starburst lyg tais buvo), kad susierzinom po kritikos netgi skirtoms ne mūsų nuotraukoms lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kokį islaikyma but optimaliausia naudot sauleta diena pavėsyje..
dar noriu paklaust ar kenkia per didelis islaikymas sviesia diena matricai, na PVZ 3,2/1000 (1000-nusidazo raudonai? )

o aparato eksponometrija bloga? koks tikslas keisti nustatymus, kuriuos pasiūlė aparatas? pateiktose nuotraukose nėra tokio apšvietimo, kurį klaidingai įvertintų eksponometras vidurkio režime, juolab kad apdairiai blicas panaudotas. dėl kenkimo, tai kiek bandžiau aiškintis - visų nuomonės skirtingos. kiti ir saulę fotografuoja, ir nieko, pikseliai neišdega. manu nuomone, tai matrica su laiku pavargsta. ypač jei naudoti ją ekstremaliai: saulę zenite fotografuoti, dieną bulb išlaikymą naudoti ir pan.

p.s. manau, kad pasakyti "naudokit tokią diafragmą ir tokį išlaikymą" skaitmenoje neįmanoma. juostoj tai iki šiol rašo ir paišo, kad saulėtą dieną f16/250 o kai debesuota - tai kitaip. juosta atlaidesnė klaidoms. vat kad ir savaitgalį keičiau juosta. buvo iso 50, įstačiau iso 200, o nustatymų nepakeičiau. ir ką? ogi nieko. tie keli kadrai labai normaliai gavosi, nors jei gerai suprantu, tai skirtumas - 2 žingsniai. skaitmenoje būtų portretai a la high key (šnervės ir akys). o juostoj - super. net grūdo gerokai sumažėjo ir atrodo kaip su skaitmena darytos.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 07, 13:04)
Kokį islaikyma but optimaliausia naudot sauleta diena pavėsyje..
dar noriu paklaust ar kenkia per didelis islaikymas sviesia diena matricai, na PVZ 3,2/1000 (1000-nusidazo raudonai? )

o aparato eksponometrija bloga? koks tikslas keisti nustatymus, kuriuos pasiūlė aparatas? pateiktose nuotraukose nėra tokio apšvietimo, kurį klaidingai įvertintų eksponometras vidurkio režime, juolab kad apdairiai blicas panaudotas.

matai, Diafragma aš nustatinėju pati, dabar bandau perkasti (A) funkcijos galimybes.. todel kartais gaunu juoda, kartais balta smile.gif

Atsakyti
Tiesa, aš irgi norių į meninės fotografijos klubą ax.gif Tik dėl mokesčio nežinau, viską ant fotoaparato išleidau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 06 07, 12:25)
Tiesa, aš irgi norių į meninės fotografijos klubą  ax.gif  Tik dėl mokesčio nežinau, viską ant fotoaparato išleidau  biggrin.gif

Tai jau sveikint su nauju pirkiniu?
Atsakyti
4u.gif
Labas rytas,
Noriu dar pora zodziu del naujojo menines fotografijos klubo. Noriu atidaryti nauja tema tam, kad ten galetume kalbeti vien tik apie menine fotografija. Tai taip pat bus irasyta trumpose taisyklese temoje, kad kitokiu temu ten aptarineti netektu.

Del serverio literaturai labai aciu uz pasiulyma- butu labai smagu ir reikalinga. Keleta knygu irgi galesiu pasiulyti i bendra banka.

Atsakyti
pala, tai A režimas jei pamenu yra aperture priority, t.y. žmogus stato diafragmą, aparatas - išlaikymą. tai problemos kaip ir neturi būti. aparatas tau parodo, kad tavo pasirinkta diafragma nekorektiška, nes jis iš galimų išlaikymų diapazono negali parinkti reikiamo. jei aparato riba 1/1000 sec. ir tai vis vien per ilgas - tai mažink diafragmą - statyk 4 arba 5,6. aišku, padidės ryškumo gylis. bet tai kaina, kurią reik mokėti pasirinkus muilinę (gink dieve nesišaipau. sakau, kad mažiau kainuojančiame aparate yra mažiau gailimybių). aš ir pats labiausiai mėgstu šį režimą. M arba S renkuosi tik tuomet, ka su blykste fotografuoju...
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 06 07, 13:25)
Tiesa, aš irgi norių į meninės fotografijos klubą  ax.gif  Tik dėl mokesčio nežinau, viską ant fotoaparato išleidau  biggrin.gif

Suorganizuosiu paskola, bet aparata reikes uzstatyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 07, 12:34)
Noriu atidaryti nauja tema tam, kad ten galetume kalbeti vien tik apie menine fotografija.

Sutinku. Ten jau neturetume kalbeti apie tai, kaip reguliuoti diafragma ir kas tai is viso yra. I visus klausimus, lieciancius technine puse, noriai atsakinesim cia.
Papildyta:
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 07, 12:37)
Suorganizuosiu paskola, bet aparata reikes uzstatyti lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 06 07, 12:50)
aciu visiems uz pastabas ir nuomones  4u.gif

Cia sekmadienines Misios Betliejaus seseru vienuolyne Izraelyje. Kadangi tai visiskai uzdaras vienuolynas, tai "pasalinius" ileidzia tik i balkoneli, taigi zemiau - niekaip negalejau  rolleyes.gif  Kad neryski man paciai kazkodel patinka (i menine pretenduoju hihihi.gif  ), o wb pataisyt reiketu, kol kas su PS nieko nedariau  smile.gif

Motyvas/galimybe fantastiski. Bet nuotraukai kazko truksta (technine eksperte neesu). Dar pagalvosiu g.gif
Galbut vien vienuoliai be altoriaus arba vienas vienuolis, ikompuotas altoriuje, butu geriau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 07 birželio 2007 - 12:48