Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

QUOTE(cara @ 2007 06 08, 23:48)
paprastai žvilgsnis krypsta iš kairio viršutinio kampo į dešinį apatinį ir tada labai maloniai žiūrisi vaizdas nuotraukoj, paveiksle ir pan. tavo foto verčia akis sukti nepatogia kryptim, man gal tas užkliuvo g.gif jis kažkaip panašiai va taip gal geriau atrodytų g.gif ką manai?

Šitaip man prieš plauką. Žvilgsnis dūmą lydi iš apačios į viršų, o ne atvirkščiai -mes taip įpratę.
Atsakyti
dejavu, gal tu ir teisi del to dumo lindimo atgal g.gif zinau taisykles, bet ne iki galo doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cara @ 2007 06 09, 11:27)
dejavu, gal tu ir teisi del to dumo lindimo atgal g.gif zinau taisykles, bet ne iki galo doh.gif  biggrin.gif

Nėra 100% sėkmės receptų. Taisykles reikia žinoti tam, kad jas paskui laužyti mirksiukas.gif
Atsakyti
help.gif
nu dabar tai paklausiu...

Gal galetumet pagal kokybe isdelioti siuos objektyvus i eilute, nuo geriausio iki gero...

nikon, tamron, sigma. Tebunie jie eiliniai tokie, 28 - 80 mm, mazdaug..
kuo gilyn i miska, tuo daugiau malku randu hihihi.gif .... ir shishku wacko.gif

dekui is anksto
Atsakyti
Sveiki visi ! smile.gif Šaunią temą čia esat sukūrę, dažnai čia užsuku paskaitinėt ir nuotraukyčių pažiųrėt ir šiaip truputį domiuosi fotografavimu, o čia pas jus įvairios naudingos informacijos galima rast. Norėčiau ir aš į mokinukų gretas prisijungt. Jei teisingai supratau šios savaitės tema "kompozicija", todėl pridėsiu vieną fotografiją kurią fotkindamas pagrindinį dėmesį butent kompozicijai ir skyriau:
Canon D 400, ISO 100, F11, 1/320sec.
user posted image
Jei kas blogai labai nesmerkit, visgi naujokas esu ir ateityje būtinai pasitaisysiu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toro: 09 birželio 2007 - 17:39
QUOTE(Stebukle @ 2007 06 09, 08:55)
o kodel iso toki dideli?

Todel, kad labai apsiniaukes vakaras buvo. Ir kaip Wyshnia minejo reikejo trumpo islaikymo, nes kleckas tai juda mirksiukas.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 06 09, 09:19)
beja, californiagirl, man kazkaip ypac paskutiniu metu tavo nuotraukos tokios truputi per tamsios ir WB gal nuo to kencia unsure.gif  biggrin.gif

Sakai tamsios g.gif As sia nuotrauka netgi sviesinau unsure.gif Man lyg ir ne tamsi atrodo dabar, bet nufotkinus buvo tamsi netgi su ISO 400. Ar tik nepradeda mano fotikas gryba pjauti... unsure.gif Kaip fotolama ir minejo, kad canon 400d nepakankamai eksponuoja. Zinokit itariu tai, nes as dar ir pasviesinu nuotraukas... doh.gif

toro, sveikas prisijunges 4u.gif Patinka tavo nuotrauka thumbup.gif Mano neprofesionali akis neranda prie ko prikibti biggrin.gif Gal tik, kad keleta mm galejai daugiau erdves kaireje puseje palikti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(toro @ 2007 06 09, 18:30)
Sveiki visi !  smile.gif 

Sveikas prisijungęs drinks_cheers.gif
O Tavo fotoaparatas tas pats, kaip Canon eos 400 D, ar čia kitas modelis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(toro @ 2007 06 09, 18:30)
Sveiki visi !  smile.gif  Šaunią temą čia esat sukūrę, dažnai čia užsuku paskaitinėt ir nuotraukyčių pažiųrėt ir šiaip truputį domiuosi fotografavimu, o čia pas jus įvairios naudingos informacijos galima rast. Norėčiau ir aš į mokinukų gretas prisijungt. Jei teisingai supratau šios savaitės tema "kompozicija", todėl pridėsiu vieną fotografiją kurią fotkindamas pagrindinį dėmesį butent kompozicijai ir skyriau:
Canon D 400, ISO 100, F11, 1/320sec.
Jei kas blogai labai nesmerkit, visgi naujokas esu ir ateityje būtinai pasitaisysiu  cool.gif

tu beveik įgyvendinai mano įdėją, kai buvo tema "Saulė" biggrin.gif . mano diedas važiuoja kartais žvejot į Liepoją plekšnių, o ten yra toks labai ilgas molas, kur susirenka krūva žvejų. ir vakare saulei leidžiantis žmonių kontūrai ir sustatytos meškerės į vieną eilę labai gražiai atrodo.
tavo nuotrauką jau įkėliau prie namų darbų mirksiukas.gif.
Dejavu , nesuprantu, nebematau tavo džino nuotraukos g.gif negaliu įkelt prie namų darbų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 09 birželio 2007 - 19:36
Na - sakiau būsiu be namų darbų, bet šikart kažką vis tik atvilkau (gavau pasiskolinti fotoaparatą išvykai , tai ta pačia proga ir "namų darbus" prisiminiau. Kol kas įkeliu vieną (nežinau, gal vėliau dar ką sumąstysiu, jei ne - bus tik ši). Dėl kompozicijos - žinoki netrečiavau vaizdo akim, neketvirčiavau ir pan, t.y. neskaičiavau jo, tiesiog bandžiau padaryti kaip man žiūrėtųsi . Kas gavosi, tą ir rodau. Tiesa, turėjau auksinės kantrybės pozuotoją biggrin.gif
user posted image

Duomenų aš vis tik tų kur jūs surašot, aš nemoku ieškot doh.gif , tai surašysiu ką pridirbau ir tiek: Biski pakirpau, kai ką truputį paryškinau ir sumažinau.
Fotikas: Canon PowerShot S1 IS
Daugiau nieko įdomaus (na dar bit deph 24, Horizontal ir Vertikal resolution - abu po 177 dpi ir kaip ir viskas - daugiau jokių skaičiukų, bet gal nežinau kur žiūrėt unsure.gif )
Atsakyti
ir aš prisistatau ax.gif va kas gavosi iš mano vakarykščių bandymų...
"Šviesos kampelis"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 09, 19:48)
Na - sakiau būsiu be namų darbų, bet šikart kažką vis tik atvilkau (gavau pasiskolinti fotoaparatą išvykai , tai ta pačia proga ir "namų darbus" prisiminiau. Kol kas įkeliu vieną (nežinau, gal vėliau dar ką sumąstysiu, jei ne - bus tik ši). Dėl kompozicijos - žinoki netrečiavau vaizdo akim, neketvirčiavau ir pan, t.y. neskaičiavau jo, tiesiog bandžiau padaryti kaip man žiūrėtųsi . Kas gavosi, tą ir rodau. Tiesa, turėjau auksinės kantrybės pozuotoją biggrin.gif
user posted image

Duomenų aš vis tik tų kur jūs surašot, aš nemoku ieškot  doh.gif , tai surašysiu ką pridirbau ir tiek: Biski pakirpau, kai ką truputį paryškinau ir sumažinau.
Fotikas: Canon PowerShot S1 IS
Daugiau nieko įdomaus (na dar bit deph 24, Horizontal ir Vertikal resolution - abu po 177 dpi ir kaip ir viskas - daugiau jokių skaičiukų, bet gal nežinau kur žiūrėt  unsure.gif  )

Parasysiu kaip as ziuriu... kai atsidarau nuotrauka ofise pictures manager, spaudziu desines peles klavisa >properties ir ismeta sone lentele ir ten viskas parasyta, tikiuosi supratai ka norejau parasyti... o siaip will keleta puslapiu atgal rase kaip paziureti mirksiukas.gif
Kas liecia nuotrauka, buciau palikus daugiau vietos toj puse i kuria antis ziuri smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2007 06 09, 21:04)
Parasysiu kaip as ziuriu... kai atsidarau nuotrauka ofise pictures manager, spaudziu desines peles klavisa >properties ir ismeta sone lentele ir ten viskas parasyta, tikiuosi supratai ka norejau parasyti... o siaip will keleta puslapiu atgal rase kaip paziureti mirksiukas.gif
Kas liecia nuotrauka, buciau palikus daugiau vietos toj puse i kuria antis ziuri smile.gif

Atrodo kažkaip taip ir darau, bet randu va maždaug tiek (na dar frame count - 1, kas man nieko nesako) ir visi skaičiukai (ties, kol nemažinta, nekirpta rodo ir kitus duomenis, bet pvz. sumažini ir viskas . Ai tiek to...
Dėl daugiau vietos - tai dėl jos dažniau žiūriu į kūnelio padėtį, o ne galvos kryptį.
Čia dar viena antelė (tiesa pirmoji ir visai ne tokia klusni pozuotoja - aplink ją teko plaukioti vandens dviračiu lotuliukas.gif )
II namudarbinė

user posted image

Daryta tas pats, kas ir su pirma, plius ant viršutinės juostos nuotraukoje - kiek blurinta.
Atsakyti