Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

Kaip dejai sita foto i sita foruma reikejo paspausti IMG tada tau rodytu foto o ne jos nuoroda
Papildyta:
Oi sorry pasikartojau,nemaciau kad tau jau atsake kaip ikelt foto
Atsakyti
QUOTE(~migla~ @ 2007 06 08, 16:52)
Aciuuuuuuuuu smile.gif 4u.gif
Tada demonstruojuisi ir as smile.gif

Pasakyk dar kuo fotografuoji, kad įtrauktume į sąrašus drinks_cheers.gif
Atsakyti
va, ir aš pristatau pirmąjį savo namų darbą...

DŽINAS

user posted image

Model = Canon PowerShot S3 IS
Exposure Time = 1/125"
F Number = F2.7
Exposure Bias Value = ±0EV
Metering Mode = Pattern

Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 08, 13:55)
na, kai diafragmą per daug užspaudi - jaučiasi. gal ne visose foto, bet aš kai buvau užsikrėtęs verslo planu praturtėti iš stokinės fotografijos, tai bandžiau fotografuoti savo 70-200. o kadangi apšvietimui naudojau du rusiškus blicus su šviesos gaudyklę, o juo pakurdavau įmontuota, kuri sinchronizuodavosi tik iki 1/200 sec. tai diafragmą sukdavau iki f22 ir niekaip negalėjau suprasti, kodėl nėr ryškumo. vat tada ir perskaičiau, kad per maža skyrlė irgi sukelia ten visokias aberacijas ir iškraipymus ir optimalu diafragma sukti iki pusės iš galimo diapazono.

o dėl objektyvų pigumo - na canon 50/1.8, kaina parduotuvėje iki 300 lt. o fotografuoja kaip....  žodžiu kainos ir kokybės santykio diskusija yra begalinė, bet savo kailiu patyriau, kad taisyklė 20/80 galioja ir fototechnikai (kas nežino - paaiškinu; 20 procentų kainos suteikia 80 procentų produkto galimybių. tam, kad pasiekti kitus 20 procentų reikia umokėti 80 procentų (t.y. 4 kartus brangiau) kainos. na kažkaip panašiai, bet esmė, manau, aiški). vat šiandien nusipirkau objektyvuką (jei taip galima vadinti pusės kg metalo ir stiklo gabalą) savo kievui už dviejų bokalų alaus kainą... laukiu-nesulaukiu šeštadienio, kada galėsiu išbandyti. vat čia suprantu - nepatiks, tai išmesiu. o kiek būna tokių atveju, kad perka objektyvą už šimtus ar tūkstančius - o jis nevež. ir turi arba taikytis, arba parduot su nuostoliu.

Nesiginčysiu. Apie difrakciją girdėjau. Galimas variantas, kad man ir sigma visai nieko papuolė. Kita vertus, jeigu matei mano šokolado namų darbus, tai ten aš fotkinau su nikkor 70-300 VR nuo štatyvo diafragmą užspaudęs iki f/40, t.y. maksimumo. Nuotraukos kaip velnias ryškios.
Sigma ne fix'as, tai kaip matai zoom'as ir dar pakankamai platus. Nikon'o 50-tukas irgi nuostabus stiklas už juokingą kainą.
Mano sekantis objektyvas greičiausiai bus makro, tik va apsispręst negaliu g.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 06 08, 19:10)
va, ir aš pristatau pirmąjį savo namų darbą...

DŽINAS

user posted image

Model = Canon PowerShot S3 IS
Exposure Time = 1/125"
F Number = F2.7
Exposure Bias Value = ±0EV
Metering Mode = Pattern

Kairys viršutinis kampas man ko tai užkliuvo ir dabar aš tik jį tematau smile.gif Ąsočio ryškumo kritikuot nesiimsiu, nes taip gal netgi geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 birželio 2007 - 21:17
QUOTE(sillwio @ 2007 06 08, 22:02)
Kairys viršutinis kampas man ko tai užkliuvo ir dabar aš tik jį tematau  smile.gif Ąsočio ryškumo kritikuot nesiimsiu, nes taip gal netgi geriau.

o kas tam kampe negerai? džinas nepatrauklus?
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 08, 21:23)
o kas tam kampe negerai? džinas nepatrauklus?

lotuliukas.gif Dabar man paaiškink, kaip pakeist nuotrauką SM.

Jau supratau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 birželio 2007 - 21:45
dejavu, ką ten padegei? biggrin.gif visai nieko dūmelis mirksiukas.gif gal esat kalbėję, tada pasikartosiu smile.gif kad paprastai žvilgsnis krypsta iš kairio viršutinio kampo į dešinį apatinį ir tada labai maloniai žiūrisi vaizdas nuotraukoj, paveiksle ir pan. tavo foto verčia akis sukti nepatogia kryptim, man gal tas užkliuvo g.gif jis kažkaip panašiai va taip gal geriau atrodytų g.gif ką manai?
user posted image

mano senis besmegenis smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cara: 08 birželio 2007 - 23:52
Dejavu, patinka tao namu darbu nuotrauka thumbup.gif Alia gal isduok paslapti kas toki grazu duma leidzia??? biggrin.gif
cara, nesupratau tavo nuotraukos blush2.gif biggrin.gif

As nieko nefotkinu sia savaite...nesugalvoju ka...ot sunkia tema Wyshnia uzdave lotuliukas.gif Nors atrodo lengvesnes negaletu buti biggrin.gif
Vakar drauge paprase leliuka jos pafotkinti, tai viena nuotrauka namu darbams...

ISO 400, f6.3, 1/250s
user posted image
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 09, 01:11)
Dejavu, patinka tao namu darbu nuotrauka thumbup.gif  Alia gal isduok paslapti kas toki grazu duma leidzia??? biggrin.gif
cara, nesupratau tavo nuotraukos blush2.gif  biggrin.gif

As nieko nefotkinu sia savaite...nesugalvoju ka...ot sunkia tema Wyshnia uzdave lotuliukas.gif  Nors atrodo lengvesnes negaletu buti biggrin.gif
Vakar drauge paprase leliuka jos pafotkinti, tai viena nuotrauka namu darbams...

ISO 400, f6.3, 1/250s
user posted image

o kodel iso toki dideli?
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 06 09, 08:55)
o kodel iso toki dideli?

itariu, kad islaikymas trumpesnis butu biggrin.gif svarbu, kad i akis nekrenta mirksiukas.gif beja, californiagirl, man kazkaip ypac paskutiniu metu tavo nuotraukos tokios truputi per tamsios ir WB gal nuo to kencia unsure.gif gal cia monitoriu reik per nauja kalibruot g.gif
bet siaip nuotraukyte labai silta wub.gif man leliuku nuotraukos rolleyes.gif kad kas mane su mano zuikiu nufotografuotu... o tai tuoj uzaugs, o nuotrauku kartu ir neturesim... verysad.gif

cara, apie tai nekalbejom ir as to nezinojau unsure.gif bet aciu uz pamoka, tikrai taip ''patogiau ziurisi''... matyt yra tame tiesos g.gif .... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lapiutaite @ 2007 06 08, 17:07)
Migla tavo nuotraukyte man superine, thumbup.gif tik mano manymu reikejo nukirpt virsuje krasta nes labai negraziai atrodo foto virsus kairiame kampe

Aciu, lapiutaite 4u.gif As tik mokausi apie visus islaikymus, iso ir pan ax.gif wub.gif
Ir aciu kad idejot nuotraukyte biggrin.gif
Mokysiuos ir manau, tobulesiu mirksiukas.gif

Sita nuotraukyte fotkinau ne sus savo fotiku - buvo canon power shot 570 IS
Bet as dazniausiai fotkinu su savo mazuliuku bigsmile.gif FujiFilm F30 ax.gif
Tai sita ir itraukit, aciu blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~migla~: 09 birželio 2007 - 09:58
QUOTE(cara @ 2007 06 09, 00:48)
dejavu, ką ten padegei?  biggrin.gif  visai nieko dūmelis mirksiukas.gif gal esat kalbėję, tada pasikartosiu smile.gif kad paprastai žvilgsnis krypsta iš kairio viršutinio kampo į dešinį apatinį ir tada labai maloniai žiūrisi vaizdas nuotraukoj, paveiksle ir pan. tavo foto verčia akis sukti nepatogia kryptim, man gal tas užkliuvo g.gif jis kažkaip panašiai va taip gal geriau atrodytų g.gif ką manai?

ačiū cara, bet man taip visai nesižiūri.... Jei dūmas eitų atgal į indą tada sutikčiau mirksiukas.gif
O dabar, kadangi iš įpratimo akys einai iš kairės į dešinę - pirmiausia akys užkliūna už indo ir tada seka paskuj dūmą.
Nuotraukose keliukai ar takeliai dažniausiai prasideda apatiniame kairiame kampe ir vinguriuoja į dešinę. Čia principas toks pat, ir taisyklė ta pati tongue.gif

ir taisyklė:

13. If you are uncertain from where you want to start your visual path such as a river or road you may want to consider this concept. Most of us read from left to right, so by sheer habit the eye will follow this sequence.

user posted image

14. The visual entrance may also begin at the top left much like reading a book

user posted image

Labai norėjau pagauti dūmą, iš pradžiau maniau kad be išorinės blykstės tai labai sunku padaryti, o vakar kažkur perskaičiau, kad užtenka tiesioginės saulės spindulių - va ir pabandžiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 09 birželio 2007 - 10:34