Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

QUOTE(sillwio @ 2007 06 07, 21:39)
Ar galėtum padarkyt ją, kad suprasčiau apie ką šneki? Bandžiau ir taip ir kitaip, sugriūna kompozicija. Beja, be to pagalio irgi nesiklijuoja.

O gal gali parodyti kaip be to pagalio atrodo? g.gif ir dar... ir as siek tiek prikibsiu... ten dar toks sapas yra... desinej pusej... man jis ir kliuna... ir kaip kazkas jau rase, virsuj krioklio isdeges vanduo...
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 07, 23:28)
lotuliukas.gif Prajuokinai lotuliukas.gif  Man viskas thumbup.gif  ir pagalys net netrukdo(aisku mergaite vietoj pagalio geriau butu biggrin.gif ), tik virsuje isdeges vanduo nelabai. Bet tai neissivaiduoju kaip galima padaryti neisdegusi g.gif

Vot tai aciu. Neisdegusi virsutini kriokli bandysiu is kito kadro prilipdyt, juolab, kad ir padaryt tai sunku nebus.

QUOTE(zuvialia @ 2007 06 08, 00:49)
1. hihihi.gif man taip toli kaip tau neteks brautis.O ir guminiu nereikes,tik bijau,kad toks kadras kazin ar beiseis..  g.gif

2. pamenu pries du metus save.sitaip kriokli brendancia fotografuot.Braaal turistai galvojau kojas issukines gryzusiai.Juk visiems maisiau atvirukines foto daryt besisketariodama. [deja tik spaude ranka'sveika gyva sugryzus'mat lipau akmenim].o vat tu su kerzavais kreizy zu ten atrodysi  thumbup.gif  siandien eidama palei upe su drauge pagalvojau,kad tavo kriokliui truksta begancios zavios nuogakunes  blush2.gif o rastas man ten vistiek patinka. cool.gif
man labai grazu wub.gif , o spalvu siluma... bigsmile.gif . Vis laukiu panasios temos, nes pati neprisiruosiu atskiru kuno daliu paveiksluot ..  blush2.gif
kaip gaila,kad rusu liapai silpnai pas mani...
ploja.gif clap.gif: TU GALI.TU GALI !!! ploja.gif [o vat,kad jai bus sunkiau...brrr...sekmes]

Jei nebus nuogakunes, teks paciam lipt vandenin lotuliukas.gif Juokauju aisku.

QUOTE(andriuska @ 2007 06 08, 07:58)
aš neesu megėjas fotografuoti peizažus-natiurmortus. man patinka žmonės, jų emocijos. labiausiai vertinu reportažą, žanrinį portretą. bet kartais bandau perlaužti save ir bandyti ne tik pamatyti grožį gamtoje, bet ir jį perteikti nuotraukoje. gaunasi labai vidutiniškai....

Sillwio, o koks pas patį objektyvas? nes f22 tai jau ekstremalu. kiek girdėjau, tokia skylutė jau gadina vaizdo kokybę labiau, nei prideda DOF. nebent tikslas buvo ilgesnis išlaikymas srovės bliurinimui.... vat aš irgi vis dažniau pagalvoju apie neutralų filtrą, mažinantį šviesą, tik man jo reikia didesniai skylei vasarą gauti.

Gaunasi tau puikiai mano galva. Mano "poliarikas" tokio efekto neduoda. Gal reikia persijung is matricinio ekspozicijos matavimo i taskini g.gif

Sitas objektyvas Sigma 18-50mm F3.5-5.6 DC. Pigesnio objektyvo turbut dar niekas nepagamino, ale mane jis tenkina kol kas. Zinoma, noreturi kontrastingesnio, sviesesnio ir t.t., bet kaina skiriasi 10 ir daugiau kartu. Kol kas su situo zaisiu. Ir as taip girdejau, bet matyt tai pastebima tik skaiciuojant linijas MTF diagramoms biggrin.gif Kaip matai, nuotraukos kokybei tai itakos daug nedaro. Beja, diafragma uzspaudziau butetn islaikymui pailgint. Uzsukau dar ir poliarizacini, bet nedaug jis padejo. Reik isigyt ND filtra.

QUOTE(Mergina_ @ 2007 06 08, 11:51)
O gal gali parodyti kaip be to pagalio atrodo? g.gif  ir dar... ir as siek tiek prikibsiu... ten dar toks sapas yra... desinej pusej... man jis ir kliuna... ir kaip kazkas jau rase, virsuj krioklio isdeges vanduo...

Parodysiu be pagalio. Vaziuosiu vel ten. Gal dar koki rakursa nauja atrasiu, aisku rizikuot teks labiau.

Beja, knygele berods visiem norintiem issiunciau. Jei ka praleidau, rekit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 birželio 2007 - 12:51
sillwio, ačiū!

planuoju per Jonines į Nidą varyti pafotkinti. oje, kaip laukiu naktinių kopų ir viso kito biggrin.gif

andriuska, o man tavo foto visai nebloga ir malonu žiūrėti- tokia švelni, minkšta, pūkuota net truputį mirksiukas.gif aš kažkada nemėgau žmonių fotkinti, buvo tik abstraktai, bet prisijaukinusi pajutau didelį atradimą ir džiaugsmą.

wyshnios foto patinka, bet mergaitę aprengčiau kokia senovine suknute, skarelė, kuklesnį žvilgsnį nutaisyti reikėtų ir foto uždėčiau truputį sepijos, o gal ir jos nereikėtų g.gif

o varžtai super, kompozicija ir man patiko- harmonija rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cara @ 2007 06 08, 13:06)
wyshnios foto patinka, bet mergaitę aprengčiau kokia senovine suknute, skarelė, kuklesnį žvilgsnį nutaisyti reikėtų ir foto uždėčiau truputį sepijos, o gal ir jos nereikėtų g.gif

... na taip, jei butu buve laiko... ji ten tarp dukimo minutei pritupe ir vel leke dukt, tai nebuvo kada apie rubus galvot biggrin.gif
bet aciu visiems uz nuomones 4u.gif

o as peizazu fotografuot nemoku - va zones, o ypac vaikai tai pats tas thumbup.gif
Atsakyti
na, kai diafragmą per daug užspaudi - jaučiasi. gal ne visose foto, bet aš kai buvau užsikrėtęs verslo planu praturtėti iš stokinės fotografijos, tai bandžiau fotografuoti savo 70-200. o kadangi apšvietimui naudojau du rusiškus blicus su šviesos gaudyklę, o juo pakurdavau įmontuota, kuri sinchronizuodavosi tik iki 1/200 sec. tai diafragmą sukdavau iki f22 ir niekaip negalėjau suprasti, kodėl nėr ryškumo. vat tada ir perskaičiau, kad per maža skyrlė irgi sukelia ten visokias aberacijas ir iškraipymus ir optimalu diafragma sukti iki pusės iš galimo diapazono.

o dėl objektyvų pigumo - na canon 50/1.8, kaina parduotuvėje iki 300 lt. o fotografuoja kaip.... žodžiu kainos ir kokybės santykio diskusija yra begalinė, bet savo kailiu patyriau, kad taisyklė 20/80 galioja ir fototechnikai (kas nežino - paaiškinu; 20 procentų kainos suteikia 80 procentų produkto galimybių. tam, kad pasiekti kitus 20 procentų reikia umokėti 80 procentų (t.y. 4 kartus brangiau) kainos. na kažkaip panašiai, bet esmė, manau, aiški). vat šiandien nusipirkau objektyvuką (jei taip galima vadinti pusės kg metalo ir stiklo gabalą) savo kievui už dviejų bokalų alaus kainą... laukiu-nesulaukiu šeštadienio, kada galėsiu išbandyti. vat čia suprantu - nepatiks, tai išmesiu. o kiek būna tokių atveju, kad perka objektyvą už šimtus ar tūkstančius - o jis nevež. ir turi arba taikytis, arba parduot su nuostoliu.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 08, 06:58)
aš neesu megėjas fotografuoti peizažus-natiurmortus. man patinka žmonės, jų emocijos. labiausiai vertinu reportažą, žanrinį portretą. bet kartais bandau perlaužti save ir bandyti ne tik pamatyti grožį gamtoje, bet ir jį perteikti nuotraukoje. gaunasi labai vidutiniškai....
user posted image
1/250, f14, iso 200, 21 mm, poliarizacinis filtras. (pamiršau parašyti - Dubysa ties Raseiniais, Lietuva tongue.gif )

kaip grazu.. bigsmile.gif tokia minkstute fotografija,o tas debeselis wub.gif niu man labai wub.gif ,tiesa filtras padare savo.Spalvos labai grazios.A ir dar.Siektiek tamsios apacios sumazinciau.

Antroji nialabai.

silwio,ale tai jei pats begsi nuogas,tai sakai statyvas pagaus? hihihi.gif a jei zmonai duosi,tai nialabai tavo fotografija gausis hihihi.gif nesvarbu,kad tu joje laugh.gif

wyshnia,tavosios foto apacioje mano monitorius rodo tokias ala sendinancias linijas.Ar ce jau laikas dulkes nubraukt nuo pastarojo? g.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 08 birželio 2007 - 14:39
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 08, 14:36)
silwio,ale tai jei pats begsi nuogas,tai sakai statyvas pagaus? hihihi.gif a jei zmonai duosi,tai nialabai tavo fotografija gausis hihihi.gif nesvarbu,kad tu joje laugh.gif

Ne tik statyvas, ir zmona pagaus smile.gif Jin sparciai mane vejasi.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 08, 13:56)
Ne tik statyvas, ir zmona pagaus smile.gif Jin sparciai mane vejasi.

biggrin.gif Tada prasom zmonai jungtis prie musu ir rodyti savo namu darbus mirksiukas.gif oi laukiam laukiam tavo zmoneles laukiam!!
Atsakyti
Gal kas žinot kur Kaune nuomoja fototechniką? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 08 birželio 2007 - 15:19
QUOTE(lapiutaite @ 2007 06 08, 00:59)
[/B]Migla dar visai neseniai man buvo lygiai tokia pati problema,niekaip neisejo man patalpinti foto,bet dabar ismokau thumbup.gif  nueik i cia[email=http://www.imageshack.us/]http://www.imageshack.us/[/email] upluading foto kuria tu nori 640*480, uzdek abi varneles tusciuose kvadratukuose ir paspausk host it,o paskui kaip jau ikelsi foto issirink Direct link to image sita nuoroda bigsmile.gif

Aciuuuuuuuuu smile.gif 4u.gif
Tada demonstruojuisi ir as smile.gif Tik nepeikit, as jokiu budu ne profe, tik megeja, ir dar kol kas nieko nesimokiau, bet Jusu tema jau atradau, tai pazadu mokintis biggrin.gif blush2.gif 4u.gif ax.gif

Sia boruzele pagavau Klaipedoje, prie molo pries kelias diena. Matyt ejo pliazintis lotuliukas.gif biggrin.gif

http://img515.images...85639382ft0.jpg

nerodo unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~migla~: 08 birželio 2007 - 15:59
Migla tavo nuotraukyte man superine, thumbup.gif tik mano manymu reikejo nukirpt virsuje krasta nes labai negraziai atrodo foto virsus kairiame kampe
Atsakyti
QUOTE(~migla~ @ 2007 06 08, 15:52)
Aciuuuuuuuuu smile.gif 4u.gif
Tada demonstruojuisi ir as smile.gif Tik nepeikit, as jokiu budu ne profe, tik megeja, ir dar kol kas nieko nesimokiau, bet Jusu tema jau atradau, tai pazadu mokintis biggrin.gif blush2.gif  4u.gif  ax.gif
Sia boruzele pagavau Klaipedoje, prie molo pries kelias diena. Matyt ejo pliazintis  lotuliukas.gif  biggrin.gif

user posted image

nerodo  unsure.gif  verysad.gif

man erdves per daug jai... ji tokia mazyte, o ten erdves belekiek.. g.gif
beja, kai dedi nuotrauka, paspausk IMG ir tau iskris langas, ivesi nuoroda ir vel ok mirksiukas.gif
ir daugiau vietos palik toje puseje i kuria ji juda, 1/3 taisykle mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergina_: 08 birželio 2007 - 16:10