Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 13 dalis

QUOTE(ajas @ 2007 06 08, 08:31)
o as Wyshnios nuotraukos nematau, apie kuria cia tiek kalbat  g.gif

mato tik isrinktieji rolleyes.gif cool.gif
Atsakyti
aš neesu megėjas fotografuoti peizažus-natiurmortus. man patinka žmonės, jų emocijos. labiausiai vertinu reportažą, žanrinį portretą. bet kartais bandau perlaužti save ir bandyti ne tik pamatyti grožį gamtoje, bet ir jį perteikti nuotraukoje. gaunasi labai vidutiniškai....
user posted image
1/250, f14, iso 200, 21 mm, poliarizacinis filtras. (pamiršau parašyti - Dubysa ties Raseiniais, Lietuva tongue.gif )

Sillwio, o koks pas patį objektyvas? nes f22 tai jau ekstremalu. kiek girdėjau, tokia skylutė jau gadina vaizdo kokybę labiau, nei prideda DOF. nebent tikslas buvo ilgesnis išlaikymas srovės bliurinimui.... vat aš irgi vis dažniau pagalvoju apie neutralų filtrą, mažinantį šviesą, tik man jo reikia didesniai skylei vasarą gauti.

o kaip jums toks variantas? iš kart pasakysiu - nustatymų nepamenu (o exif nėra), iso 100, 50mm, nieko nesendinau, spalvų nenuiminėjau, ir lygtais nekadravau g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 08 birželio 2007 - 08:02
Andriuska, jei darai, tai kas nepatinka, tai taip ir gaunasi tongue.gif . man tavo portretai labiau patiko, ypač ta pirma mergaitė. ten netgi ir tai, kad ji nespalvota, man nekliuvo.
Atsakyti
gal ne visai tiksliai išsireiškiau. čia kaip "atmetimo reakcija". nepatinka ne todėl, kad nepatinka peizažai. nepatinka konkrečiai mano nuotraukos. man jos banalios, nekabina. žanriniam portrete yra emocija, mimika, veiksmas.
bet nenoriu eit lengviausiu keliu ir fotografuot tik tai, kas patinka. mokausi fotografuoti peizažus. tik vat laiko važinėt, braidyt ir nardyt nelabai yra. o geros peizažo nuotraukos iš Fabijoniškių dykvietės prie makdonaldo nepadarysi....
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 08, 09:55)
gal ne visai tiksliai išsireiškiau. čia kaip "atmetimo reakcija". nepatinka ne todėl, kad nepatinka peizažai. nepatinka konkrečiai mano nuotraukos. man jos banalios, nekabina. žanriniam portrete yra emocija, mimika, veiksmas.
bet nenoriu eit lengviausiu keliu ir fotografuot tik tai, kas patinka. mokausi fotografuoti peizažus. tik vat laiko važinėt, braidyt ir nardyt nelabai yra. o geros peizažo nuotraukos iš Fabijoniškių dykvietės prie makdonaldo nepadarysi....

aš apie tai ir šneku. man, pvz., atvirkščiai - nepatinka fotografuot žmones dėl tų pačių priežasčių kaip ir tau peizažus biggrin.gif . bet pažiūrėt kitų portretus man įdomu.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 08, 07:27)
kažkodėl nematau tavo nuotraukos

QUOTE(ajas @ 2007 06 08, 07:31)
o as Wyshnios nuotraukos nematau, apie kuria cia tiek kalbat  g.gif

QUOTE(Stebukle @ 2007 06 08, 07:45)
mato tik isrinktieji rolleyes.gif  cool.gif

tongue.gif

bandau deti dar karta
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 08 birželio 2007 - 09:31
niu man spalvota buvo geresnė tongue.gif . šita per tamsi.
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 08, 01:19)
As neiskenciau ir irgi ymeciau.Nu man labai miela sitoji[tam,kad tokia nebutu tikiuosi jusu kritikos  biggrin.gif ],bet niekaip nesusitvarkiau su seseliais.namu salygom mieganciam vaikui tiek zybsinau is visu pusiu su 5 lempom...ale suds ir dumai...man dar toks nerealus dalykas ta kova su seseliais.uztat wyshnios darba portretini yvertinau,kaip puikia kova su seseliais.. thumbup.gif 

ei,vyshnia,kaip padarei tokia graziai grubia,is apacios?man manoji per 'nesena' prie tavosios.Ce daugiau triuksmo?ar kaip?

oi, brolyt su tais seseliais tai vargas... doh.gif na bet prisimink, kad kuo lempa toliau, kuo ji ryskesne, tuo seseliai kontrastiskesni. mano paskutinis portretas buvo darytas tik su 1 bet didele lempa, kuri buvo nureguliuota, kad sviestu minimaliai ir puske net puses metro atstumu nuo jos nesedejo (bendrai gal per puse metro ir sedejo). lempos sviesa visada bandyk issklaidyti mirksiukas.gif

nesupratau biski kas ta graziai grubi? g.gif ir as visai netriuksminau savosios unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 06 08, 09:47)
niu man spalvota buvo geresnė  tongue.gif . šita per tamsi.

4u.gif aciuks... o vient tik kad per tamsi, ar vis gi isvis nea g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 08, 10:25)
tongue.gif

bandau deti dar karta
user posted image

Man spalvotoji visai patiko. Kazkokia siureali buvo. Net nezinau kaip apibudinti. Lyg is kito pasaulio. Ir tas ryskumas nemaise. O nespalvota nelabai.

Andriusa, antra nuotrauka neeee.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 08, 10:51)

iš viso ne schmoll.gif . man atrodo, kad sendintose nuotraukose ir drabužiai turėtų būti atitinkami, t.y. ano laikmečio. o čia mergička apsirengus šiuolaikiškai. tas man krenta į akis. na, ir per tamsi dar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 08 birželio 2007 - 10:18
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 08, 10:51)

ne per tamsi, bet nieko ypatinga... nuotrauka kaip iš vaikystės albumo.
Gal reikėjo bent kelias spalvas palikti, arba tik prigesinti tą žalia krūmą.

Drabužiai kaip drabužiai, į akis nekrenta, panašus buvo ir prieš 10, ir prieš 20 metų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 08, 11:21)
Drabužiai kaip drabužiai, į akis nekrenta, panašus buvo ir prieš 10, ir prieš 20 metų smile.gif

nu aš tokių nuotraukų neturiu. mano juodai baltos arba spalvotos iš vaikystės. o vat tėvų jau kažkas panašaus. taip, kad skaičiuokim kokius 50 metų atgal. ir drabužiai tada tikrai kitokie buvo tongue.gif
Atsakyti