Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynos – tegul nusprendžia pats…

noreciau nekrikstyti, nes taip pat manau kaip temos autore, kad ka nores vaikutis paauges ta pasirinks... bet.... mamos mociutes gimines ir tu giminiu gimines.... netolerantiski zmones uzgrauztu negyvai. g.gif
Atsakyti
skaitau ir nesuprantu net apie ka?
nekrikstyju todel kad vaikas pats pasirinktu,tokios velnevos, nepykit, bet dar negirdejusi esu. kiekviena realigija turi savo kriksta, kokia tevai ispazysta, tokia ir krikstyna, bet nepalieka laisve vaikui spresti, nes dar nesu nei vieno varianto girdejusi, kad krikstas pekeistu ar gadintu zmogaus gyvenima. jeigu tam vaikeliui uzaugus pasyrodys, kad jis netiki dievu, o tiki i staba, tai jis persikrykstis i kita realigija, bet jam nuo to nieko blogiau nebus, kad jis buvo katalikas. o cia manu nenori krikstyti tik tos mamos kurios nera katalikes.
Atsakyti
Aplamai juk krikstas yra pirmos (kuria turime nuo pradziu pradzios )nuodemes nuplovimas,ja turime tik gime..ir manau kiekvieno is kataliku tevu Pareiga krikstyti vaikeli ,na juk kodel kada naujagimiui gresia pavojus gydytojai pataria krikstyti?? ne suaugusi zmogu serganati o kudiki -naujagimi mirksiukas.gif vadinasi yra tame prsmes ar ne? mirksiukas.gif

O krikstyti ar ne cia jau kiekvieno is tevu pasirinkimas. 4u.gif

Tik va man visviena idomu..juk sveciame kaledas..velykas..na tuomet kam??jei esi pries kriksta g.gif Juk tai krikscioniskos sventes o krikscioniu tampama tik su krikstu.. 4u.gif o jei tevai yra krikstyti ,susituoke baznycioje ir nekrikstija vaikelio..na atleiskit bet tai nelabai normalu blush2.gif blush2.gif O beto visada maniau kad krikstytas vaikutis turi papildoma apsauga ty Angela sarga kuris ji saugoja ir globoja is virsaus

Vat tokia mano nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
temos pavadinimas galejo buti kitoks "AS NE KATALIKE, KAM MAN TAS KRIKSTAS".
zodziu tas vaikas nieko uzauges nenuspres, jam reikia jo ar ne. tikejimas perduodamas is kartos i karta, krikstatevei tam skiremi, kad vaikeli vestu dievo keliu, o jeigu tevai nera katalikai, tai tas vaikelis nieko apie dievuli nezinos ir aisku jis bus gal ir dekingas, kad jo nekrikstyjo, nes jis net nezinos ir nesupras kam jam to reikia, nes tevai patys to nezinodami ir neaiskins vaikui.o kiekvienam katalikui i galva net nesauna mintis ar abejone. reikia krikstyti ir viskas, tokia dievo vale. ir cia tikrai ne dar vienas balius, kaip kazkuri mama yra pasisakiusi, baliu ir be progos galima iskelti, jeigu jau toks noras yra, cia yra didziule svente seimai ir visiems artimiesems nes savo vaikeli padovanojam dievuliui ir pasizadam ji vesti tikejimo ir doros keliu.
Atsakyti
QUOTE(lithuanian-girl @ 2007 05 30, 12:13)
reikia krikstyti ir viskas, tokia dievo vale.

O as drisciau teigti, kad ne dievo valia, o baznycios - kunigu ismislas. Nei pats dievas, nei Jezus Kristus niekur nera pasakes, jog privaloma vaikus dar mazus krikstyti, tai kaip galima teigti, jog tai dievo valia g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jurginta* @ 2007 05 30, 06:22)
Aplamai juk krikstas yra pirmos (kuria turime nuo pradziu pradzios )nuodemes nuplovimas,ja turime tik gime..

Vat cia tai man didziausia nesamoniu nesamone. Tipo dievas teisingas, bet tik gimes zmogutis yra nuodemingas, nors dar nieko blogo niekam nepadare. Juk bet kurioje teisineje valstybeje zmogus nekaltas kol neirodyta jo kalte, o kataliku baznycia skelbia, jog naujagimis (!) jau turi nuodeme! Kur cia pasireiskia dievo teisingumas schmoll.gif

juk sveciame kaledas..velykas..na tuomet kam??jei esi pries kriksta g.gif Juk tai krikscioniskos sventes 

Svenciu ir kaledas, ir velykas, bet man tai SEIMO sventes. Susirenka visa seima ar platesne gimine, pabendrauja, pasikalba (bet ne apie religija). Tiesiog yra proga (galu gale, juk ir nedarbo dienos), susitikti giminems.

O beto visada maniau kad krikstytas vaikutis turi papildoma apsauga ty Angela sarga kuris ji saugoja ir globoja is virsaus

O tai nekrikstyti vaikeliai angelo sarbo neturi, o jau krikstyti tai tikrai ji turi g.gif Tai kodel tuomet net ir kudikiai serga/mirsta/zuva/buna nuzudomi? Ju angelai sargai prastai dirba?! Ar tokia dievo valia? Tai kam tuomet angelas sargas? Labiausiai man kvaila atrodo yra sakyti, jog "tokia dievo valia". Manau, jog tai yra baznycios ismislas pateisingi dievo abejinguma.
Atsakyti
Manau, kad sakančios, jog nekrikštydamos savo vaiko, neprimeta savo valios, skaudžiai apsirinka. Ir krikštydamos ir nekrikštydamaos mes auginame vaiką tokiu kokiu manome geriausia būti. Katalikų šeimos augina katalikus, ateistų - ateistus, bet visos perduoda savo gyvenimo filosofiją. Kitaip pasirinkti užaugusiam vaikui labai mažai tikimybės.

bolivija-"Sunitai pjauna šiitus rytuose, katalikai žudo kalvinistus vakaruose, žydai žudo palestiniečius ir t.t. jei visi būtų ateistai, kaip būtų ramu. "

Jei visi būtų ateistai? Dar neseniai buvo - sovietų sajunga, Stalinas... Ar labai ramu buvo? Sibire....
Dėl žmonių klaidų ne Dievas kaltas. Žmogui jis padovanojo laisvą valią. Galima pasirinkti tarp gero ir blogo. Bet ko tada nustambam pasirinkę bloga, kad tai blogai ir baigiasi?
Atsakyti
Man krikštas labaisvarbus, ir vyrui taip pat, todel savąją dukrą pakrikštijom anksti, ir stengsiuosi savo dukrą išauklėti taip kad ji jo nesigailėtų, nes turiu artimą pavyzdį, kur tėvai nesugebėjo pakrikštyti, odabar norint suaugusiam pasikrikštyti labai daug makalynės, Manau kad taikiekvienų tėvų pareiga.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2007 06 01, 16:47)
Vat cia tai man didziausia nesamoniu nesamone. Tipo dievas teisingas, bet tik gimes zmogutis yra nuodemingas, nors dar nieko blogo niekam nepadare. Juk bet kurioje teisineje valstybeje zmogus nekaltas kol neirodyta jo kalte, o kataliku baznycia skelbia, jog naujagimis (!) jau turi nuodeme! Kur cia pasireiskia dievo teisingumas  schmoll.gif
Svenciu ir kaledas, ir velykas, bet man tai SEIMO sventes. Susirenka visa seima ar platesne gimine, pabendrauja, pasikalba (bet ne apie religija). Tiesiog yra proga (galu gale, juk ir nedarbo dienos), susitikti giminems.
O tai nekrikstyti vaikeliai angelo sarbo neturi, o jau krikstyti tai tikrai ji turi  g.gif  Tai kodel tuomet net ir kudikiai serga/mirsta/zuva/buna nuzudomi? Ju angelai sargai prastai dirba?! Ar tokia dievo valia? Tai kam tuomet angelas sargas? Labiausiai man kvaila atrodo yra sakyti, jog "tokia dievo valia". Manau, jog tai yra baznycios ismislas pateisingi dievo abejinguma.

na zinok nei vienam katalikui tokie klausimai neiskyla, kaip tau. apie pirmaja nuodeme tau reiketu placiau pasiskaityti. na ir nuodemes- tai ne darymas ka nors bloga. o apie kaltes irodynejima tai isviso fool.gif karsta.gif cia kazkoke nesamone nuvapaliojai. o kudikiai mirsta ir serga ne todel kad angelas blogai darba dirba,o todel, kad kiekvienas zmogus gimdmas atsinesa savo likima. kiek jam laiko paskirta gyventi ir su koia nasta zino tik vienas dievas, bet jeigu tu netiki i dieva, tai isviso nesuprantu kam tu giliniesi, tai kas tau yra nesuvokiama ir nesuprantama
Atsakyti
vaje skaitau skaitau ir nesuprantu tu kurios nekrikstyja savo vaiku,as esu evangelike vyras katalikas,mano vyras netikintis,bet jis ir nera pries visas religijas,norejau baznycioja tuoktis tuokemes ir jam nebuvo svarbu pas ji ar pas mus i baznycia tai nusprendem pas mane nes musu tikejimas lengvesnis,dabar krikstysim mazaji ir mano baznycioj,ir jis nera pries kad mano,o kai vaikas uzaug ir jei jam nepatiks mano tikejimas gales pereiti i koki tik nores,bet manau kad tai tevu pareiga tai atlikti,jus isivaizduokit jus nepakrikstyti,ir uzauge norite tuoktis,nes as manau kai ateis paauglyte tai tada net kalbos nebus apie kriksta kur tokia pana ar bahuriuka nuvaryti,o kai uzaugs nores tuoktis baznucioje ir se tau nei kriksto nei komunijos nieko,ir kiek jam vargo eiti mokytis i baznycia vaikscioti i pamaldas kad pakrikstytu ir komunija priimtu,o zmgus suauges dirbti reikia nera laiko,tai va as vien del to manau kad pareikga savo atlikti reikia cia kaip istatymas gime pakrikstyjai atejo laikas komunija privedei,kad veliau uzaugus nebutu problemu,ir kad vaikas suauges nepriekaistautu,jug mazam nebus taip sunku kaip suaugusiam, jei nepatiks tikejis jis gali bet kada ji pakeisti ax.gif va tokia mano nuomone 4u.gif
Papildyta:
o ir nekrikstyto kunigai nenori laidoti,neduok dieva tokios nelaimes o kas tada unsure.gif
Atsakyti
as taip pat esu uz kriksta mazu vaiku...juk negi nesmagu uzaugus pazvelgt i nuotrauku albuma ir pamatyt save su baltais drabuzeliais lyg angeliuka...na bet cia tik mano nuomone... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inni @ 2008 07 30, 15:44)
<...>jus isivaizduokit jus nepakrikstyti,ir uzauge norite tuoktis,nes as manau kai ateis paauglyte tai tada net kalbos nebus apie kriksta kur tokia pana ar bahuriuka nuvaryti,o kai uzaugs  nores tuoktis baznucioje ir se tau nei kriksto nei komunijos nieko,ir kiek jam vargo eiti mokytis i baznycia vaikscioti i pamaldas kad pakrikstytu ir komunija priimtu,o zmgus suauges dirbti reikia nera laiko,tai va as vien del to manau kad pareikga savo atlikti reikia cia kaip istatymas gime pakrikstyjai atejo laikas komunija privedei,kad veliau uzaugus nebutu problemu
<...>o ir nekrikstyto kunigai nenori laidoti,neduok dieva tokios nelaimes o kas tada  unsure.gif

Kam tas krikštas jei kaip sakote gyventi pagal jį nebus laiko ir noro? Jei netiki Dievu (nes jei tikėtum, juk nemanytum, kad neturi laiko tam, kuris lemia tavo gyvenimą, mirtį ir gyvenimą po mirties), kam laidotis su kunigo palaiminimu?

QUOTE(katcia @ 2008 07 30, 17:01)
as taip pat esu uz kriksta mazu vaiku...juk negi nesmagu uzaugus pazvelgt i nuotrauku albuma ir pamatyt save su baltais drabuzeliais lyg angeliuka...na bet cia tik mano nuomone... smile.gif

Dėl nuotraukų pasikrikštiji, paskui dėl nuotraukų susituoki bažnyčioje... O jei gaisras ir nuotraukos sudegs - gyvenimas šuniui ant uodegos? Ar ne paprasčiau gražiai pasipuošti, kad ir baltai ir nueiti į fotoatelje pasidaryti vaikų ir šeimyninių nuotraukų nieko neapgaudinėjant?

Krikštytis manau turėtų tik tie kas nori tapti krikščionim ir gyventi krikščioniškai. Savo vaikus irgi turėtų krikštyti tik tie kas tiki, kad augins vaiką krikščionim ir mokys jį gyventi tikėjimu. Krikštas dėl nuotraukų, kaimynų nuomonės ir panašių priežasčių man atrodo veidmainystė.
Atsakyti