QUOTE(Vilka @ 2007 04 08, 19:09)
oi Leksa, tavo ši kalba, tai man kaip mana iš dangaus...kaip mylimojo žodžiai prieš miegą..Tu esi mano sielos dvyne...skaičiau ir kaifavau..nu tu mane sužavėjai
alia kaip gerai tu čia parašei..kaip mano pačios lūpomis..Pagarba
parašyk dar
man labai patiko, seniai nieko taip neskaičiau smagiai, galvojau kad viena tokia išsišokėlė...
Na padarei tu man dovaną..velykų proga
))
Super, kad yra kazkas, kas masto taip, kaip as
Daugiau tokiu zmoniu nepazistu, tai nors forume radau
Mano visos drauges tikincios (viena net kiekviena sekmadieni i baznycia vaiksto), MB irgi labai tikinits, tik i baznycia tik per sventes eina.
Na, ka gi cia plestis apie netikejima. Ateis Patieska-Karbyne ir uzdarys tema, jei cia mes pries nekirkstijima agituosim
Bet dar truputi pasisakysiu, ka mana apie tuos testamentus ir biblija. Is pradziu dievas ziaurus, piktas, kerstingas ir negailestingas. Paskui staiga gerutis pasidare. Kaip tai imanoma?! Arba vienaip, arba kitaip! Bet cia suprantama, kad kaip to meto zmonems patogiau buvo, taip rase. O tiesos tai nieks nezino (nes neismaisytu savo pasakojimuose), tai ir raso, kas kam patinka. Jei i testamentus zvelgti kaip teisme, taigi parodymu neatitikimas gaunasi. Lengviausia pasakyt, kad "nesupraskit aiskinimu pazodziui". Bet juk seniau net ir tie kurie rase, rase taip, kad zmones suprastu, o ne po 1000 ar 2000 metu suprastu, ka jie tuo norejo pasakyti! Kokia prasme tuomet rasyti taip, kad zmones nesuprastu?
Dar tas "gyvenimas" po mirties. Tipo gerieji numire keliaus dangun ir ten viespaciui giedos ir ji slovins
O cia ne dievo egoizmas pasirodo? Koks tevas tikisi, kad jo vaikai ji slovintu, jam giesmes giedotu? Kad myletu ir gerbtu, visi tevai to tikisi, bet, kad slovintu
Egoistu egoistas.
Ir kas per aukos gali but? Mat uzsimane eriuko! Nori jo, tai tegu pasiima (tegu tas eriukas mirsta). O dabar jam gerkle perpjauna. Ziauru! Tiesiog barbariska. Paskui dar sugalvoja zmogelio paprasyt, kad sunu paaukotu. Na, gerai, tipo bando, bet kaip paskui tam vaikui su tokiu "tevu" gyvent? Ir aplamai, dabar daug tokiu tevu atsiranda, kuriems "dievas liepe vaikus paaukoti". Kazin is kur jie tai susigalvoja?
Dievas myli visus? Kas cia per nesamone?! Jei as kazka myliu, tai nekankinu jo, nesistengiu apsunkinti jam gyvenimo. Keista cia jo meile... Gal kas pasakys, kad megina mus? Va, cia tai visai nesamone. Kodel vienam gyvenimas asaru pakalne, nors jis tikrai geras zmogus, o kitas- viskas super sekasi, nors blogieciu blogietis? Jo bandyti nereikia?! Nubausti jo nereikia?! Pazistu viena toki
pydera, visiems visad kenkia, bet jam gyvenimas galima sakyt rozem klotas. Ir jo bandyti nereikia, jis sau toliau netrugdomai parazitauja. Kur cia teisybe?
A, dar apie mirti. tipo kai mirsim tai bus trys keliai: pragaras, rojus dangus. O paskui dar rasoma, kad ateis paskutiniojo teismo diena, tada visi numirusieji kelsis paskutiniam teismui. O cia vel nesutampa aiskinimai. VAdinasi, jei mirs trys zmones: gerietis, blogietis ir neutralus. Gerietis keliaus dangun, blogietis pragaran, tas neutralus i skaistykla. Paskui po kokiu keliu tukstanciu metu ateis pasaulio pabaiga ir visi vel stos pries teisma? Negalima teisti zmogaus dar karta uz ta pati!!! Kam vel traukt ta gerieti i s dangaus ir dar karta jam stresuotis teisme? Uz ka? Na, o tas kuris pragare, tai ko jau prie jo kabinetis? O tas, kur skaistykloj, kas jei jam iki nuodemiu ispirkimo liko dar 3 dienos. I kuria puse nusvers teisingumo svarstykles? Juk per tas 3 dienas jis gali ir ispirkti nuodemes ir ne. taigi, teisiti jo negalima, nes jo bausme dar neatlikta (o siaip, jau jis ir taip buvo "paskirtas" i savo vieta, ir kai ji ten siunte, tai buvo aisku, kad kai savo atsedes, eis dangun). Ir aplamai, koks dar gali but paskutinis teismas, kai po mirties jie jau buvo "paskirti" kas kur eis.
Zodziu, pastebejau daugybe tokiu neatitikimu ir negaliu pries juos uzmerkt akiu. Ir manau, kad jei dievas butu is tiesu, nebutu jokiu bibliju, testamentu (kurie tarpusavy nesiderina). Geriausiu atveju butu ant kokios sienos iskalti dievo zodziai: "As esu dievas, myliu jus, bet i jusu gyvenima nesikisiu. Jei tikesit manimi ir busit geri, keliausit i amzinaji gyvenima ir busit laimingi po mirties. O dabar as suteikiu jums proga rinktis kuo tiketi ir kaip gyventi". Ir nereiketu jokiu sventu rastu, kur kiekvienas savaip apsuka. Butu trumpa ir aisku, o tai dabar "dievas piktas", "dievas geras" "dievas bando mus" "leidzia rinktis". Jei zvelgt i tai is teisines puses, tai labai lankstus parodymai i kuriuos realiai teismas neatsizvelgtu, kadangi daznai maisomos versijos, kas vercia abejoti ju tikrumu.
Bet cia tik mano nuomone.