QUOTE(Karbyne @ 2005 03 14, 12:15)
Smalsumas - o jus baznycioje tuoketes?
taip tuokemes, vel gi del uosviu. Nors aplamai vestuves man nieko nereiskia, na kita pavarde gauni, jeigu nori
bet jeigu jau reik padaryti giminei baliu, tegu. Nors jeigu labai reikia daug paprasciau nueiti tiesiog antspauduko pasiimt, kai kas is pazystamu taip ir dare, o pinigus kurios vestuvems butu isleide poilsiui grazioje vietoje paskyre, bet cia jau kita tema visai
Tas pats buvo su vaiko krikstu, is tikruju Lietuvoje labai jauciau visuomenes, na ir uosviu zinoma spaudima del situ dalyku. Darzelyje vos ne prievarta religija kiso vaikui, reikejo eit aiskintis, mokykloje butu tas pats, bet neteko eit ir tai gerai. Sitie dalykai mane siutina. Kazkaip uzsienyje zmones labiau tolerantiski, nieks cia religijos nesureiksmina, ir tas man patinka. Religija turetu buti kiekvieno asmeninis reikalas.
nepripazistanciu religiniu dalyku teveliu vaikai gana daznai paveldi teveliu poziuri ir tai tam tikra prasme irgi yra sioks toks savo nuomones apie religija vaikams primetimas.
visiskai sutinku del poziurio peremimo, bet tas pats buna relinguose seimuose, tai irgi galima traktuoti kaip savo nuomones primetima
O del nenorejimo - na mano dukra istisai nenori valgyti, bet negi jai leisti suaugti ir tada pasirinkineti valgyti ar ne...
nors cia irgi visai kita tema su krikstu nesusijusi, bet as butent taip ir darau
badu vaikas nenumirs tai tikrai jeigu yra maisto, o jeigu nenori tai reikia gerbt o ne kist per prievarta.