Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai bažnyčiai

QUOTE(ataka26 @ 2012 03 19, 12:55)
kai daro israsa is jusu krikstytos baznycios , tuo paciu ir laisvo stovio pazyma israso



dar labiau nebesuprantu unsure.gif tai man ta pažymą turi išduot ne toj bažnyčioj kurios parapijoje esu,o kur esu krikštyta? Nes aš krikšto pažymą turiu nuo sutvirtinimo laikų ir galvoju,kad jau man jos išsiimt nebereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zaliaskare @ 2012 03 20, 14:09)
dar labiau nebesuprantu  unsure.gif  tai man ta pažymą turi išduot ne toj bažnyčioj kurios parapijoje esu,o kur esu krikštyta?  Nes aš krikšto pažymą turiu nuo sutvirtinimo laikų ir galvoju,kad  jau man jos išsiimt nebereikia  smile.gif

reikia vistiek issiimti smile.gif nes toje baznycioje kur esi krikstyta tau israsys laisvo stovio pazyma smile.gif o leidima tuoktis kotoje parapijoje eini prasyti kur dabar gyveni smile.gif pvz mes tuokiames Siauliuose ta baznycia yra salia musu namu, mes jai priklausom, nes ten lankomes smile.gif (mums nereikia leidimo tuoktis prasyti), o vat krikstyta buvau Radviliskio raj, ten vaziavau i ta paznycia ir israse laisvo stovio pazyma smile.gif Jai noreciau tuoktis Radviliskio raj tureciau leidimo tuoktis prasyti is baznycios kurioje lankausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 19, 22:56)
kadangi čia paskaičiau ir teko girdėti jau senai skirtingas istorijas apie tai, kad reikėjo/nereikėjo sutvirtinimo sakramento, tai norėčiau paklausti tų, kuriuos tuokėsi kaune, prisikėlimo bažnyčioje ar reikėjo jums to popieriuko?

mūsų tik klausė kur sutvirtino, o paskui man rodos kompe jis paieškojo smile.gif pažymos nereikėjo
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 19, 20:56)
kadangi čia paskaičiau ir teko girdėti jau senai skirtingas istorijas apie tai, kad reikėjo/nereikėjo sutvirtinimo sakramento, tai norėčiau paklausti tų, kuriuos tuokėsi kaune, prisikėlimo bažnyčioje ar reikėjo jums to popieriuko?


Popieriuko gal ir nereikia, bet Sutvirtinimo sakramentą priėmę turite būti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Candyfloss: 21 kovo 2012 - 16:28
o musu apie sustvirtinimo sakramentas net neklause
MB manau visai tokio neturi biggrin.gif
Atsakyti

 i 
Merginos, diskusijai pakrypus į kitą pusę ir pradėjus vienai kitą įžeidinėti, privalau įsiterpti ir baigti tas diskusijas.
Primenu, kad tema yra apie DOKUMENTUS BAŽNYČIAI, todėl panaikinu visas su šia tema nesusijusias žinutes
Atsakyti
Papasakosiu kaip mums sekėsi rinkti visas reikalingas pažymas.
Kursų pažyma: išklausėm kursus ir nuėjom pasiimti pažymos likus maždaug 9mėn. iki vestuvių
Krikšto pažyma: kunigas pasakė, kad mano pažymos nėra, nes tų metų, kai aš gimiau, archyvai yra dingę. Kitam kartui teko atsivesti du liudininkus (tėvus), kurie paliudijo, kad esu krikštyta (pažyma išduota prieš n metų, kai mane krikštijo, pasak kunigo, nieko neįrodo, nes jis tokio kunigo nepažinojęs, o ir bažnyčios antspaudo nėra, tik kunigo parašas...)
Mano sužadėtinio pažymos irgi nerado (mes krikštyti vienos parapijos skirtingose bažnyčiose, kur dabar dirba vienas tas pats kunigas), bet jam pasirodė tas labai keista, nes tų metų archyvai nėra dingę, o jo vieno dokumentų nėra... Reikėjo atvežt liudininkus, bet kai atvažiavom trečią sekmadienį iš eilės, paaiškėjo, kad vis dėl to kunigas rado mano sužadėtinio krikšto dokumentus, tiesiog ten įrašytas kitas vardas (matyt krikštijo senas kunigas, kuris neišgirdo vardo ir viena pakeista raidė pakeitė visą vardą).
Paprašėm laisvo stovio pažymos, bet ar kunigas mūsų nesuprato, ar mes jo- išrašė leidimą tuoktis už parapijos ribų (vieną ant dviejų), kur liudijo, kad mes nesam susituokę ir niekaip negalėjo suprasti ko mes iš jo dar norim, apie kokį laisvą stovį kalbame, nes jo išduotas leidimas patvirtina, kad mes nesusituokę, kitaip jis tokios pažymos mums neduotų...
Paminėsiu, kad kalba eina apie vieną kaimo bažnytėlę.
Jau nebežinojau ką daryti, bet nusiteikiau, kad jeigu reikės tokios pažymos, tai paprašysiu kunigo (iš bažnyčios, kur tuoksimės), kad duotų pavyzdį, kaip ta laisvo stovio pažyma turi atrodyti.
Bet dar reikėjo paimti leidimą tuoktis iš parapijos, kurioje gyvenam. Gyvenam Vilniuje, mūsų parapija Jeruzalės. Nuėjom po mišių, vyresnis kunigas su akiniais pasakė, kad tokios pažymos šiaip sau nedalinamos, reikia atsivesti po du liudininkus (jeigu tėvus - tai užtenka vieno). Galvojau, kad ta biurokratija niekada nesibaigs. Bet gavome ir tą pažymą, o kai ją pamačiau, tai tokia laimė mane užliejo- tai buvo 2 pažymos vienoje - Leidimas tuoktis už parapijos ribų ir apačioje prierašas: Laisvą stovį paliudijo ir mūsų atsivestų liudininkų pavardės ir parašai.
Nereikėjo nei komunijos, nei sutvirtinimo pažymų. Pildant dokumentus-anketas bažnyčioje, kurioje tuoksimės, reikėjo atsakyti į kelis klausimus, pasakyti savo duomenis, tėvų vardus, pavardes bei vietą, kur esi gimęs. Daugiau jokių papildomų popierių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2012 03 20, 19:47)
o leidima tuoktis kotoje parapijoje eini prasyti kur dabar gyveni smile.gif


Ar reikia eiti ten, kur gyveni, nors registruotas realiai kitur. Ar visgi ten, kur esi registruotas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Indii @ 2012 03 28, 11:34)
Ar reikia eiti ten, kur gyveni, nors registruotas realiai kitur. Ar visgi ten, kur esi registruotas?  g.gif


Pagal bažnyčios teisę jūsų parapija yra ta, kurioje gyvenate. Todėl leidimą tuoktis turi išduoti jūsų parapijos kunigas.
Atsakyti
Papasakosiu kaip mums buvo. tuokemes sia vasara Vilniuje, birzelio menesi.
I kursus uzsiraseme patys lapkricio menesiui Matulaicio baznycioje, isklauseme juos ir gavome pazyma. tada pavasari kai jau nusprendem jog norim tuoktis Zveryno baznycioje, vaziavome kalbeti su kunigu.Sekanciam kartui turejome pristatyti pazymas :
Leidimo tuoktis uz parapijos ribu - man priklause Matulaicio baznycia, tiesiog nuejau kunigui pasakiau jog norim tuoktis kitoj baznycioje, jokiu klausimu del to nebuvo, israse ir palinkejo grazaus gyvenimo. MV priklauso Lentvario baznycia, nuvaziavo pasieme pazyma ir is ten, kunigas dar pajuokavo, sako gerai pagalvok ka darai lotuliukas.gif
Kriksto pazyma - as krikstyta Sv. Rapolo baznycioje, su motina nuejome, pasakeme data kada buvau krikstyta, taip buvo lengviau rasti knygoje, israse pazyma apie kriksta. ir ten pat israse kita pazyma, jog as neturejusi santuoku. MV tokiu pazymu vaziavo i Alytu, nes ten krikstytas.
Kursu pazyma.
Visas sitas pazymas nunesem kunigui per kita susitikima, baige pildyti anketa musu,jokiu komuniju ir tt pazymu nereikejo. tiesiog paklause musu ar turim komunijas, MV pasake kad turi, o as ne. toje skiltyje anketoje nieko neirase ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Candyfloss @ 2012 03 28, 12:01)
Pagal bažnyčios teisę jūsų parapija yra ta, kurioje gyvenate. Todėl leidimą tuoktis turi išduoti jūsų parapijos kunigas.

o jei mes siuo metu gyvename Anglijoje, o vestuves planuojame Kaune, tai kaip tada su baznycia...?
Atsakyti
O jei neturiu sutvirtinimo sakramento tai dar del siu kursu tampys puse metu???? sad.gif dabar pradedu suprasti kodel tiek daug poru nesituokia baznycioj - popierizmas didesnis nei kitose institucijose, o dar kai paskaiciau kad kunigai reikalauja tokiu "auku"..truksta zodziu. jei jau kunigai taip daro (nesakau kad visi) tai tegu paima ta "aukele" ir be jokiu popierizmu sutuokia.
Atsakyti