Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai bažnyčiai

QUOTE(Busimoji_nuotaka @ 2011 02 17, 22:00)
mes irgi tuoksimes tik baznycioj, tai perspeti nereikia. CMB nebutinai turi buti to paties miesto kaip baznycia, taciau vykti turesim i ta CMB, kur gyvenat

Jau domejotes paciam CMB? bigsmile.gif ar gal is draugu patirties zinot? blush2.gif
Atsakyti
to Rimvydele:
sveikutes visos! padekite man susigaudyti kokiu reikia dokumentu einant i baznycia? kaip supratau, tai 4:
1. kriksto pazyma
2. laisvo stovio pazyma
3. leidimas tuoktis us parapijos ribu (jei kitame mieste)
4. pazyma, kad isklause kursus

o kol siu dokumentu dar neturim, tai net neverta eiti pas kuniga ir tartis del datos? ar vistiek jau galima nueiti ir pasitarti?

Laba, beveik visų kuriuos išvardinai išskyrus apie išklausytus kursus. Kai nuvyksite į bažnyčią pas kunigą jis jums duos siuntimą į kursus. Tai pirmiausia nuvažiuokit su mamomis į tą parapiją kur esat krikštyti, o tik tada pas kunigą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasiux23: 18 vasario 2011 - 00:24
Galima ir pas kuniga nuvaziuot pirma, uzsirasysit data ir val kada norit tuoktis, o tada jis pasakys kokiu popieriuku dar reikia smile.gif Geriau nelaukt tol kol visus popierius turesit,nes tada galit negaut tokios val kokios noretumet
Papildyta:
Jei Kriksto liudijima turi pas joki kuniga nereikia papildomai vaziuoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sirdis_pilna_meiles: 18 vasario 2011 - 12:39
QUOTE(Sirdis_pilna_meiles @ 2011 02 18, 13:39)
Jei Kriksto liudijima turi pas joki kuniga nereikia papildomai vaziuoti

Na, krikšto liudijimą nesunku išsiimti. Juk vis tiek laisvo stovio pažymos važiuot į tą bažnyčią, kurioje krikštytas, reikia.
Atsakyti
Tai jei turi Kriksto liudijima,kam dar kart prasyt? smile.gif Tai jei kitoj parapijoj santuoka,tai reikes is savo parapijos gaut ir leidima ir laisvo stovio pazyma, na ir aisku Kriksto liudijima (jei tokio neturi)
Atsakyti
QUOTE(Sirdis_pilna_meiles @ 2011 02 19, 10:26)
Tai jei turi Kriksto liudijima,kam dar kart prasyt?  smile.gif Tai jei kitoj parapijoj santuoka,tai reikes is savo parapijos gaut ir leidima ir laisvo stovio pazyma, na ir aisku Kriksto liudijima (jei tokio neturi)

Nežinau, kaip kitur, bet mano parapijoj kunigas pasakė, kad tas liudijimas netiks kunigui, kuris tuoks mus, tai pasiūlė išsiimt. Tas kunigas, kuris mus tuoks, to neminėjo.
Atsakyti
Na kaip idomiai, kaip gali netikti,jei viskas kuo aiskiausiai jame surasyta smile.gif Va MB kaimo baznytelej krikstytas,tai liudijimo jokio negavo tada,tai turejo is tos baznyteles pasiimt, bet as kadangi turiu,tai man tik leidima ir laisvo stovio pazyma bereikia gauti is savo parapijos
Atsakyti
QUOTE(Sirdis_pilna_meiles @ 2011 02 19, 12:52)
Na kaip idomiai, kaip gali netikti,jei viskas kuo aiskiausiai jame surasyta  smile.gif  Va MB kaimo baznytelej krikstytas,tai liudijimo jokio negavo tada,tai turejo is tos baznyteles pasiimt, bet as kadangi turiu,tai man tik leidima ir laisvo stovio pazyma bereikia gauti is savo parapijos

Na, mums taip sakė, tai ir tvarkomės smile.gif Be to, vis tiek į tą patį kaimelį važiuot laisvo stovio pažymos reiks, tai ir krikšto parašys. O dėl leidimo tai eisim į tą bažnyčią, kuriai dabar priklausom...
Atsakyti
QUOTE(Sirdis_pilna_meiles @ 2011 02 19, 13:52)
Na kaip idomiai, kaip gali netikti,jei viskas kuo aiskiausiai jame surasyta  smile.gif  Va MB kaimo baznytelej krikstytas,tai liudijimo jokio negavo tada,tai turejo is tos baznyteles pasiimt, bet as kadangi turiu,tai man tik leidima ir laisvo stovio pazyma bereikia gauti is savo parapijos

Siaip laisvo stovio pazyma isduoda ne parapija, kuriai priklausote, o ta, kurioje esate krikstyta (nebent ir krikstyta savo parapijos baznycioje).
Atsakyti
Na mano ta pati parapija kur ir krikstyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kroshkyte @ 2011 02 17, 22:45)
Jau domejotes paciam CMB?  bigsmile.gif ar gal is draugu patirties zinot?  blush2.gif

is draugu ax.gif
Atsakyti
Kam teko tuoktis be kai kurių reikalingų dokumentų, kad būtų galima priimti santuokos sakramentą? Mums trūksta sutvirtinimo ir pamokėlių tam šeimos centre.
Iš pradžių kunigas sakė, kad sutvirtinimas nėra būtinas, kai liko vos geras mėnesis iki vestuvių, to sutvirtinimo jau reikalauja iš mūsų. O pamokėlių negalim lankyt, nes vyras dirba iki vėlaus vakaro, baigia darbą, kai tos pamokėlės seniai pasibaigusios, tai kunigas tada liepė gaut vyskupo leidimą. Ir vistik, planuojam gerai paaukot bažnyčiai, kad tų dokumentų nereikėtų. Gal kas susidūrėt su panašia situacija?
Norim duot kyšį, bet kažkaip ir nsmagu, ir nežinom kokią sumą reiktų.
Atsakyti