Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Sveikos mergaites 4u.gif
auginu ir as dracena, vakar apziurejau kazkas ten po zeme laksto unsure.gif kazkokie balti vabaliukai, kas galetu patarti kas ten, pastebejau kad maniske nebenori augti, kiek cia paskaiciau tai gali buti dar ir del tiesioginiu spinduliu.... g.gif , bet kokie ten vabaliukai? unsure.gif g.gif lapai nesusiraite ir neapvynioti niekuo, tik ant lapu baltos demes t.y. lapai vietomis isbale ir lapu galiukai geluonoja, lapai nusvire, tik maziukai jaunieji i virsu issitiebe, bet jau potencialas kad ir jie links unsure.gif
maniske apie 1.74..gal ja persodinti g.gif , kiek paskaiciau as su ja viska negerai dariau, ir laisciau nepastovejusiu vandeniu, o gal ir perlaisciau g.gif ir purksdavau nedaznai.., bet as kazkaip pastebejau kad jai nelabai tas purskimas patiko, gal del to kad vandes sociai leksteje buvo? g.gif unsure.gif
Pamirsau pamineti savosos rusi -dracena marginata blush2.gif
is anksto aciu uz pagalba 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lineja: 21 rugpjūčio 2007 - 09:23
Va,va ir pas mano Drasena zemeje atsirado mazu baltu vabaliuku,kazkaip kai sausa zeme buvo neoastebejau,o siandien tik pradejau laistyt,ziuriu juda,kuom palaistyt,kad dingtu tie vabalai.Gal galima kalio permaganato tirpalu?
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2007 08 31, 17:21)
Va,va ir pas mano Drasena zemeje atsirado mazu baltu vabaliuku,kazkaip kai sausa zeme buvo neoastebejau,o siandien tik pradejau laistyt,ziuriu juda,kuom palaistyt,kad dingtu tie vabalai.Gal galima kalio permaganato tirpalu?

aš vakar žiurejau per tv,rode jog tos voriukus reikia purksšt ar nuplauti su tirpalu iš muilo+ tirpalas nuo blusu buna zoo parduotuvese,su kempine nuplauti visius lapekius ir persodinti iš tos žemes į nauja butinai reikai g.gif
Atsakyti
Parsinešiau jau iš lauko Draceną, gerokai ūgtelėjo per vasarą gryname ore ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2007 08 31, 16:21)

Neseniai pirkau purškalą "APHISOL BIO". Tai trąšos, kartu naikinančios kenkėjus. Rašo: "Trąšos, skirtos kambariniams, balkoniniams bei sodo augalams, pažeistiems kenkėjų, tokių, kaip amarai, šiltnaminiai milčiai, tripsai".
papurški visą augalą ir thumbup.gif Turėjau augalų, kur amarai ar kas pan. buvo atsiradę. Užteko vieno purškimo. O patys augalai pradėjo blizgėt, pagražėjo. Draugė patarė tą p[riemonę, kai pastebėjau, kad jos gėlės labai atsigavo. Pirkti visur yra. Aš pirkau "IKI", bet mačiau ir "MAXIMOJ".
Papildyta:
Dar noriu paklaust, gal kas žinot, ką reiškia, jei dracenos lapelių galai gelsta, ruduoja? Ar vandens per mažai? O gal negalima jos laikyt ant pietinės palangės?
Atsakyti
jei kam įdomu čia maniškės ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Serpentes @ 2007 09 06, 08:47)
jei kam įdomu čia maniškės  ax.gif
user posted image

O kaip tas medelis vadinasi? Nuostabus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2007 09 06, 08:48)
O kaip tas medelis vadinasi? Nuostabus thumbup.gif

tikslaus pavadinimo nežinau ax.gif čia yra jie du aš tik neseniai pradėjau jų kotus sukti rolleyes.gif tai dar lapai bilekaip išsimėtę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Serpentes @ 2007 09 06, 08:47)
jei kam įdomu čia maniškės  ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image

nu grazu wub.gif
lelija acius uz patarima mirksiukas.gif aciuks.gif
Atsakyti
na as ir jungiusi prie jusu,va nusipirkau ir as racena riki ,naujo namo ikurtuviu proga,tik va nezinau ar ja dabar persodint ar palukt pavasario,o jus jas laistot tik vandeniu ar dar kokiu skysciu augalam ir kokia zeme pirkt?
Atsakyti
sveikos 4u.gif gavau vakar nuo MB didele grazia dracena ax.gif tai prisijungiu ir as prie jusu diskusijom,kol gyvenau LT turejau mazyte,o dabar cia gavau didele,tai va zinoviu noriu paklausti ar tresiat kokiom nors trasom dracenas ir kas kiek laiko?????o siaip perskaiciau visa temele ir daug dalyku suzinojau apie tas gelytes,ko buvau anksciau nezinojus 4u.gif
Atsakyti
Noriu ir aš pasiguosti savo gėlyte ir paprašyti pagalbos. 4u.gif Gavau ją prieš kelis mėnesius, laistau į savaitę kartą, trašų lapinėms gėlėms šiektiek įpilu. Teisybę pasakius esu visai "žalia' šitam reikale nes šia pirmoji mano gėlė kuria tenka rūpintis. Pastebėjau kad galiukai iš apačios jau pradeda ruduoti bei patys lapai labai jau susiraukšlėję. Dar vienas dalykas, kad vazodėlyje ji labai "kliba". Nežinau gal persodint reikia (taip pat kaip ir kada ir su kuom neįsivaizduoju) ar ką su ja dary žodiu laukiu jūsų patarimų 4u.gif

Kelios nuotraukos apie ką aš čia

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti