Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Stigma @ 2007 08 08, 13:37)
vis skaitau,kad dracenos negalima perlaistyti,bet kai aš pirkau,buvo kortelė,kurioj parašyta,kad žemė turi nuolat būt drėgna,o ir pardavėja sakė,kad vasarą ją reikia laistyt 2 kartus per savaitę,o žiemą 2 g.gif

gal kas atsiliepsit? unsure.gif nežinau ką daryt-laistyt ar ne verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Stigma @ 2007 08 11, 08:32)
gal kas atsiliepsit? unsure.gif nežinau ką daryt-laistyt ar ne verysad.gif

Sveika mirksiukas.gif ,aš jau 7 metus auginu dracena savo,tiksliau vyro,nes jam padovanota buvo ax.gif ,taigo laistau vasar 2 kartus į savaite,ir apipurškiu lapelius pora kartu šiltu vandenuku,jai labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
As dracena auginau 4 metus, ji jau pasieke lubas, tad isveziau ja tam, kas man ja dovanojo, nes ten jai dar bus kur augti. Laistydavau gausiai ir tik sekmadieniais, apipirksdavau retai, nes pamiršdavau.
Gavau dar ir kita dovanu, tai ir ji per du metus tiek issitiebe, kad dar du meteliai ir keliaus pas dovanotoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2007 07 31, 12:30)
Kodėl mano dracenos apatiniai lapai pagelsta ir nukrenta? Ir visi galiukai parudavę...  cry.gif

Mano dracenos irgi galiukai pradejo ruduoti, pernesiau i kita vieta, ziuresim, kaip bus rolleyes.gif Cia skaiciau, kad jas reikia purksti su siltu vandeniu, kazin ar as nepersistengiau purskaliodama saltu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tafi @ 2007 08 11, 14:16)
As dracena auginau 4 metus, ji jau pasieke lubas, tad isveziau ja tam, kas man ja dovanojo, nes ten jai dar bus kur augti. Laistydavau gausiai ir tik sekmadieniais, apipirksdavau retai, nes pamiršdavau.
Gavau dar ir kita dovanu, tai ir ji per du metus tiek issitiebe, kad dar du meteliai ir keliaus pas dovanotoja biggrin.gif

Mano dracentai siek tiek daugiau nei metai, tai vos vos pasistiebe, o vat mamai viena padovanojau pries kelerius metus, tai labai grazi thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, klausiu jusu patarimu, nes pati jau nezinau ko ir griebtis. Pries metus turejau labai grazia, lapuota dracena. Vasara isnesdavau i terasa (gyvenu Italijoje), ziema atgal i kambari. Karta po dideles audros, mano dracena buvo siaubingai aplauzyta, o vazoneli radau vienoje terasos puseje tuscia. Na as ja atgal susodinau, lyg ir viskas gerai buvo, bet po kokio pusmecio pradejo po truputi lapai geltonuoti, kristi. Zodziu finalas toks jog liko tik parodija is augalo verysad.gif Laisciau ir spec. trasomis purskiau lapelius ir t.t... bet jau pusmetis kaip nelabai ji man nori atsigauti. Tad nezinau ko ir imtis.............. g.gif
Atsakyti
laba diena , parodysiu ir aš savo kvietkas smile.gif
taigi: juka, margalapis fikusas, dracena ir ... kokios džiunglės be tigro smile.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos dracenų mylėtojos! 4u.gif Gal patarsit kas maniškei darosi? Auginu jau beveik 9 metus, kokius 7 iš jų augo gan sparčiai ir gražiai, o dabar tokia žemyn nulinkusiais, "nuliūdusiais" lapais. O kas baisiausia-pačioj viršunėj ima leisti naujų lapelių pluoštą, bet jis visas tarsi susisukęs i virvę ir tiesiog neatlimpa tie lapeliai augdami viens nuo kito blink.gif Vienos viršūnės neliečiau, tai taip ir neatsilipdė, ir apdžiūvo verysad.gif . Kita viršūnė dabar tą patį daro, tai mėginu pati išpainiot tuos lapeliukus, bet jie l. gležni, tai irgi bijau suzalot doh.gif Kodel tie lapai tokie susiklijavę? g.gif
Atsakyti
Sveikos dracenu augintojos bye1.gif
Atsiprasau, jei kazkada tai jau aptaret ir pasikartosiu (neskaiciau istisai visu temu - tik greit perverciau, tai gal nepastebejau), bet noreciau paklausti, gal turit kokia gudrybe ka daryti, kad nupurskus gele nebutu baltu demiu kai nudziusta. Suprantu, kad tai nuo vandens, bet kaip to isvengti? Girdejau kazkur minint distiliuota vandeni, bet kaip ji pasidaryti namu salygomis? O gal sito pavyktu isvengti, jei purksciau virintu vandeniu? Dekui uz pagalba smile.gif
Atsakyti

as purskiu kiekviena diena lietaus vandeniu.Jei nera galimybes lietaus vandeniu--uzvirink ir atsaldyk.
Atsakyti
Manoji taip augo nerealiai kelis metus, dabar pradėjo labai mesti lapus doh.gif Kas antrą dieną maždaug po 10 nugelsta ir nukrinta ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(venita @ 2007 08 19, 10:00)
Sveikos dracenu augintojos  bye1.gif
Atsiprasau, jei kazkada tai jau aptaret ir pasikartosiu (neskaiciau istisai visu temu - tik greit perverciau, tai gal nepastebejau), bet noreciau paklausti, gal turit kokia gudrybe ka daryti, kad nupurskus gele nebutu baltu demiu kai nudziusta. Suprantu, kad tai nuo vandens, bet kaip to isvengti? Girdejau kazkur minint distiliuota vandeni, bet kaip ji pasidaryti namu salygomis? O gal sito pavyktu isvengti, jei purksciau virintu vandeniu? Dekui uz pagalba smile.gif

Vanduo pries purskiant turetu bent 2-3 dienas nusistoveti (sauleje arba ant sildomu grindu), tada medziagos, kurios sukelia demes, nuses ant dugno. Turbut pas Tave vanduo l. kalkingas.
Atsakyti
QUOTE(dalila @ 2007 08 19, 11:43)
as purskiu kiekviena diena lietaus vandeniu.Jei nera galimybes lietaus vandeniu--uzvirink ir atsaldyk.

Dekui, taip ir darysiu pioneer.gif
Atsakyti