Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(*dew* @ 2009 07 27, 19:56)
mano nulauzta sakele isleido stambias saknis ir pasodinau, jau sekminga auga toliau rolleyes.gif

Šaunu - turėsi naują augaliuką thumbup.gif
Atsakyti
Turiu dracena jau gal 10 m. Nera ji per daug grazuole, bet viskas su ja gerai. Nesenai padovanojo nauja dracena. Tokia neauksta, veslia. Na labai grazia. Bet po keliu menesiu pastebejau, kad jos lapai gelsta (ne nuo galiuku, o visas lapas) ir TOSE VIETOSE, KUR KALASI LAPAI ATSIRADO KAZKOKIU BALTU, SMULKIU KAIP IR PUKU g.gif Na bet ten manau tikrai ne pukai. Manau ten kazkie gal mzyciai vabaliukai..... Visas steibas, kur kalasi lapai pasidenges, kazkuo tai baltu....GAL KAS SUSIDURETE SU TUO??? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(samsam @ 2009 09 05, 12:22)
Turiu dracena jau gal 10 m. Nera ji per daug grazuole, bet viskas su ja gerai. Nesenai padovanojo nauja dracena. Tokia neauksta, veslia. Na labai grazia. Bet po keliu menesiu pastebejau, kad jos lapai gelsta (ne nuo galiuku, o visas lapas) ir TOSE VIETOSE, KUR KALASI LAPAI ATSIRADO KAZKOKIU BALTU, SMULKIU KAIP IR PUKU g.gif Na bet ten manau tikrai ne pukai. Manau ten kazkie gal mzyciai vabaliukai..... Visas steibas, kur kalasi lapai pasidenges, kazkuo tai baltu....GAL KAS SUSIDURETE SU TUO??? unsure.gif

Mano vienai dracenai buvo lygiai tas pats doh.gif Manau, kad tie parazitai yra miltuotieji skydamariai (dažniausiai jie apninka kaktusus). Aš savo draceną nupurškiau su "actara" (berods pora kartų lapus ir netgi šaknis), vasarai pasodinau į lauką. Dabar ji dar lauke, atrodo labai gražiai, kenkėjų nebesimato, manau, kad viskas bus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Astersita @ 2009 09 05, 15:21)
Mano vienai dracenai buvo lygiai tas pats  doh.gif Manau, kad tie parazitai yra miltuotieji skydamariai (dažniausiai jie apninka kaktusus). Aš savo draceną nupurškiau su "actara" (berods pora kartų lapus ir netgi šaknis), vasarai pasodinau į lauką. Dabar ji dar lauke, atrodo labai gražiai, kenkėjų nebesimato, manau, kad viskas bus  thumbup.gif

Aciu labai. Bandysiu gal pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2009 06 01, 13:57)

Pasiskolinu nuotrauką. blush2.gif

Kaimynė turi panašią draceną. Pas ją kamienas iki to išsišakojimo pakeitė spalvą - pašviesėjo. O kai prisilieti prie jo, tai atrodo kad viršutinis sluoksnis (žievė, jei taip galima pavadinti) "atšokęs" nuo pačio kamieno.
Patys lapukai irgi sako krenta - kasdien po du tris.
Laisto kartą į savaitę, stovi ne ant palangės, o kažkur ant lentynų - tiesioginių saulės spindulių gėlė negauna.
Kaimynė sako, kad taip jau antra dracena pas ją. Pirma irgi tokia buvo, o vėliau visai sudžiuvo.

Ką patarti galit? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2009 09 06, 19:05)
Pasiskolinu nuotrauką.  blush2.gif

Kaimynė turi panašią draceną. Pas ją kamienas iki to išsišakojimo pakeitė spalvą - pašviesėjo. O kai prisilieti prie jo, tai atrodo kad viršutinis sluoksnis (žievė, jei taip galima pavadinti) "atšokęs" nuo pačio kamieno.
Patys lapukai irgi sako krenta - kasdien po du tris.
Laisto kartą į savaitę, stovi ne ant palangės, o kažkur ant lentynų - tiesioginių saulės spindulių gėlė negauna.
Kaimynė sako, kad taip jau antra dracena pas ją. Pirma irgi tokia buvo, o vėliau visai sudžiuvo.

Ką patarti galit?  blush2.gif

laisto per dažnai, manau per liejo ir dracena pūna. Išgelbėt kaži ar pavyks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2009 09 07, 12:18)
laisto per dažnai, manau per liejo ir dracena pūna. Išgelbėt kaži ar pavyks unsure.gif

Per dažnai - kartą į savaitę?
O kiek patartumėt? blush2.gif

Tiesa, galvoju, o kokio dydžio/formos vazonai joms tinka? rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2009 09 07, 18:39)
Per dažnai - kartą į savaitę?
O kiek patartumėt? blush2.gif

Tiesa, galvoju, o kokio dydžio/formos vazonai joms tinka?  rolleyes.gif

lieti kai žemė išdžiūna. Saviškes laistau 1-2 kartus per mėn. smile.gif
o dėl vazonų, net nežinau, didelei dracenai didelio ir reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2009 09 07, 23:52)
lieti kai žemė išdžiūna. Saviškes laistau 1-2 kartus per mėn. smile.gif
o dėl vazonų, net nežinau, didelei dracenai didelio ir reikia  biggrin.gif

Pas ją dracena dar nedidukė - kokia 40-50 cm aukščio nuo vazono. Ne daugiau.
Ir pats kamienas ne per storiausias...

O kaip su šaknim? Dracenos šaknims daug vietos reikia? blush2.gif
Atsakyti
SVEIKOS, kodel ruduoja dracenos lapeliu galiukai? Tai perlaistymo ar nedalaistymo problema gal zinot? g.gif
Atsakyti
Pas mane tai tokie reikalai su dracena - jei kiek daugiau palaistau - smarkiai nuleidžia lapus, jei stovi sausa - auga sau gražiai, lapai papurę. Galai pradeda ruduoti tada, kai kambaryje trūksta drėgmės - pradėjau reguliariai purkšti ir išnyko ši problema. Įsodinus aš ją į molinį neglazūruotą vazoną, tad, jei matau, kad jau nepatinka jai vazone drėgmė, patiesiu po apačia laikraščių ir palieku parai - labai gerai ištraukia drėgmę iš vazono.

Bent jau maniškė tai mėgsta purškaliojimą ant lapų, beveik sausą žemę ir kai šaknims nepalieku daug vietos vazone smile.gif
Atsakyti
Sveikos, as tai nezinau ka su savo dracena daryt, jau po visus namus apnesiojau nerandu as jei vietos, neauga ji pas mane ir tiek schmoll.gif kokia nusipirkau tokia ir turiu jau kokie 2 metai. o dabar jau ir lapus mest pradejo. Na nezinau kas cia su ja bus... g.gif
Atsakyti