Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(jurgitasta @ 2009 03 22, 17:24)
Sveiki  4u.gif .
Gavau dovanu dracena, taciau ji serga  verysad.gif . Ka ir kaip man su ja daryti, kad isgelbet.

Deja, aš auginu ne tokio tipo augalėlį. Gal kitos augintojos patars labiau, o jei ne, ieskokit pagalbos rojaus sodų forume.

QUOTE(Rasa80 @ 2009 03 22, 20:55)
sveikutes norejau pasiteirauti apie dracena man ji pradejo sukti lapus gal tai liga nelabai zinau apie ju prieziura ax.gif

O kokia ta jūsų daracena? Ar tokia kaip viršuje pasisakiusios jurgitastos, ar ta mums labiau iprasta "palmytės" tipo... Ir kuriuos lapus čia turite galvoje? Nes "palmytės tipo" viršūnės būna susisukusios į tokį kietą lapų spyglį, o po to po vieną lapą atsivynioja. Čia normalu. O jei vyniojasi seni lapai - drėgmės stoka. Ar jūsų kambario oras nėra per sausas? Gal ten labai šilta ir kol veikia šildymas, būtina augalus purkšti. Aišku su nuotrauka būtų lengviau.

QUOTE(juockee @ 2009 03 22, 22:28)
patarkite kas galite,nes turiu beda su dracena verysad.gif  ji pas mane jau nebemaza,augo puikiai good.gif  bet dabar kai persodinau,nesuprantu kas darosi su ja,ji leidzia naujus lapus,viskas ciki,bet ant tu lapu atsiranda rudi taskai,toks vaizda,kad ji serga,bet as dar pamaniau,kad gal as persodindama per daug kota yleidau y zeme?...jei kas zinot,patarkit,nes susirupinusi labai esu verysad.gif

Dėl koto nesukit galvos. Aš savąją irgi žemiau įleidžiu, nes paviršius toks išplikęs buvo, jau net šaknys paviršinės atsidengę buvo. O jūs nepurškiat augalo vainiko? O gal purškiat ir tada, kai saulė užšviečia ant lapų? Tada sakyčiau saulė pro tuos vandens lašiukuks ir išdegina skylutes lape, kurios mums atrodo kaip rudos dėmelės. Irgi čia labai padėtų nuotrauka.
Atsakyti
O mano dracenos lapai linksta, toks vaizdas, kad nenulaiko savo lapeliu. blink.gif
Atsakyti
prisijungsiu prie jūsų būrio 4u.gif

turiu dvi dracenas - viena kokius šešis metus, jau per keturias gyvenamas vietas pas mane perkeliavo... ir buvau visai pamiršusi ją persodinti blush-anim-cl.gif ką dabar su pasididžiavimu padariau, vargšelę jau sunkiai iš vazono iškračiau ir įsodinau į didesnį vazoną.

gavau ir antrąją tokią pačią dovanų, bet kad ji visiškose durpėse, tai irgi galvoju, kad geriau persodinsiu.

pagal tai ,kaip augalai pas mane auga (kartais ir kaktusai sudžiūva... blush-anim-cl.gif )sprendžiu, kad dracenoms kuo mažiau šokinėjimo aplink, tuo geriau.

tik lapus apipurkšt gal reiktų iš "sunkiausių" darbų, mano sūnus kai pamėgo man pagelbėt ūkyje, tai vis siunčiu jukos ir dracenų purškaliot, tai žiūriu visai joms patinko smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sundown @ 2009 03 25, 13:30)
O mano dracenos lapai linksta, toks vaizdas, kad nenulaiko savo lapeliu. blink.gif

Va kaip ji atrodo, kuo toliau tuo labiau ji man mirsta, kas jei galetu buti gal galite patarti? Persodinta ir patresta yra.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sundown: 31 kovo 2009 - 15:22
QUOTE(sundown @ 2009 03 31, 16:19)
Va kaip ji atrodo, kuo toliau tuo labiau ji man mirsta, kas jei galetu buti gal galite patarti? Persodinta ir patresta yra.
user posted image

Mano akimis, puikus sveikas augaliukas thumbup.gif Nieko jam blogo nėra, kad tik visų tokie gražūs ir vešlus augtų. O dabar trumpai dėl lapų linkimo. Dracenas, kaip ir pvz., orchidėjas ar kitas gėles augina masiškai, tokiomis fermomis, kur apšvietimas yra tik iš viršaus, tankiai prigrūsta daug augalų. Todėl jie tokie ir išauga - visi lapai nukreipti i viršų - šviesos šaltinį (kaip ir orchidėjų ilgi tiesūs žiedstiebiai). Kai jūs parsinešėt namo, dar persodinot, patrešėt - augaliukas taip apsidžiaugė, kad šviesos yra pilnai visiems lapams, nebereikia jų priverstinai į viršų kelt ir ėmė formuoti "rutulį". Toks senųjų lapų linkimas yra visiškai normalus ir fiziologinis augalų reiškinys, kai jie išdėsto lapus taip, kad jie kuo daugiau gautų saulės šviesos ir taip kuo daugiau ląstelių galėtų vykdyti fotosintezę, t.y., mineralines vandenyje ištirpusias maisto medžiagas paversti į organines. Tik tokiomis lapų apdirbtomis medžiagomis augaliukas maitinasi. Taip kad dabar jūsų dracena svarins visus apatinius lapiukus, viduriniai daug maž tiesūs liks, o į viršų stiebsis tik patys patys jaunučiai lapiukai.
Jeigu stiebas yra kietas - linkstantys lapiukai nieko nereiškia. Tik, kaip visados tas pats patarimas: laistom kas pora savaičių dažniausiai, o galim ir rečiau. Geriau lapus apipuršiam dažniau. Sėkmės, turit puikų augaliuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sundown @ 2009 03 31, 16:19)
user posted image

Na, nežinau, ar čia problema, nes mano dracena visada panašiai atrodo. g.gif Auginu ją jau 11 metų.
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2009 03 31, 16:45)
Na, nežinau, ar čia problema, nes mano dracena visada panašiai atrodo.  g.gif Auginu ją jau 11 metų.

na man irgi sveikas augaliukas atrodo.
nebnet jei trūksta drėgmės, tai tuomet jau ryškiai labiau nuleipsta lapai į apačią, čia tikrai ne tas atvejis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 31 kovo 2009 - 15:48
[quote=:)Vitalija:),2009 03 31, 17:43]
Mano akimis, puikus sveikas augaliukas thumbup.gif Nieko jam blogo nėra, kad tik visų tokie gražūs ir vešlus augtų.

Dekui uz issamu atsakyma 4u.gif Vadinasi nieko jai cia blogo, o jau galvojau kad negerai kazkas vyksta ir MB uzmete pastebejes, tavo gele jau mirsta smile.gif
Atsakyti
turiu stai tokia ,gal kas nors norit uz 40 litu bet ji apie 3 metrus
user posted image
Atsakyti
o ar išnešat vasarą savo dracenas į lauką? kokia temperatūra joms reikalinga? kad nesušaldyt mūsų naktimis... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(dziunka @ 2009 05 09, 14:26)
turiu stai tokia ,gal kas nors norit uz 40 litu bet ji apie 3 metrus
user posted image

norėčiau, alia kol dar kraustomės tik name iš vieno kampo į kitą, tai neturiu dar kur dėt.... sad.gif
Atsakyti
noriu paklausti: turiu dracena bet ji dar l maza, ir man ydomu ir pagrindinis jos stiebas dar auks, ar jau nebe?
Atsakyti
QUOTE(Tesura @ 2009 05 20, 13:46)
noriu paklausti: turiu dracena bet ji dar l maza, ir man ydomu ir pagrindinis jos stiebas dar auks, ar  jau nebe?

paaugs ir pastorės
Atsakyti