Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

turiu dracena marginata. bet ji labai isstypo ir atrodo nelabai graziai. planuoju pjauti. norejau paklausti, jeigu nupjautas virsunes sukisiu i zeme, ar jos prigis? gal reikia kazka ypatingo padaryti, kad prigytu?
Atsakyti
ne ten parasiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefertite2006: 10 kovo 2009 - 09:55
QUOTE(Mufasa @ 2009 03 09, 20:12)
turiu dracena marginata. bet ji labai isstypo ir atrodo nelabai graziai. planuoju pjauti. norejau paklausti, jeigu nupjautas virsunes sukisiu i zeme, ar jos prigis? gal reikia kazka ypatingo padaryti, kad prigytu?

aš tai pirma pamerkiau į vandenį, kai išleido šaknis, pasodinau į žemę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dekarija @ 2009 03 09, 18:57)
o kaip tu dažnai laistai, man jin gali gerti ir gerti ta vandenį biggrin.gif

as pvz ziema geles laistau kiekviena pirmadieni, 4u.gif na todel pirmadieni kad tuomet man laisva nedirbu ir galiu visas apziureti kad ne vienos nepamirsciau ir nesusimaisyciau su laistymo tvarka blush2.gif kitas geles laistau dar papildomai kuriom papildomai reikia vandens tongue.gif. o dracena visuomet tik pirmadieniais ax.gif kas kaip jai uztenka paziuriu kad zeme dar dregna daug nepilu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alinuksss: 10 kovo 2009 - 15:41
Gal galit pasakyti i kokia zeme persodinti dracena? ir koki vazona rinktis platesni ar geriau gilesni? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(indrute83 @ 2009 03 10, 23:01)
Gal galit pasakyti i kokia zeme persodinti dracena? ir koki vazona rinktis platesni ar geriau gilesni?  4u.gif

Manau, kad plataus vazono dracenai nereikia, nebent pas tave ji labai didelė, gilesniame ji net gi gražiau atrodys. thumbup.gif
Šiandien kaip tik persodinau savo dracenas, jas turiu 2 , tai šaknys nelabai didelės, tai ir labai dideli vazonai nelabai reikalingi 4u.gif
Dracenoms patrumpinau viršūnes, tikiuos augs kompaktiškesnės, o ir tas viršūnes įmerkiau į vandenį, kai išleis šaknis pasodinsiu. biggrin.gif
Atsakyti
ką daryti su sausėjančiais lapų galiukais? Apkarpiau o jie vėl sausėja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2009 03 13, 08:18)
ką daryti su sausėjančiais lapų galiukais? Apkarpiau o jie vėl sausėja  blush2.gif

as ir karpiau ax.gif pernai is vien dziuvo, bet paskui visas lapelis nudziuvo ir tiek. o va siemet ka daryti kad man virsunes lapukai pradejo ruduoti, lyg su slapumu tokiu g.gif gal kas galit patarti , tikrai neperlaistau , o gal per mazai laistau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2009 01 11, 13:15)
Sveikutes,
padekit mano gelytei kas nors.. nebezinau, ka daryt.. tokia grazia turejau.. o dabar:
http://i291.photobuc...55/DSCN0177.jpg

pradejo gelst lapai.. atrodo ir neperlaistau..
o viskas prasidejo pries kaledas, kai i jos vieta pastatem eglute.. gal jai ta eglute nepatinka..? net nezinau.. pradejo gelst lapai.. po kokios 1,5-2 sav palaisciau ir dar labiau pradejo geltonuot.. dabar nelaistau.. bet jie kaip geltonuoja, taip geltonuoja.. ka daryt..? net nebeisivaizduoju..  verysad.gif

pas mane tokia pati, tik ji auga i apimti, o ne i auksti. Beda, kad pradejo labai ruduoti lapai ir dziuti. Pradeda ruduoti nuo lapo galiuko, is pradziu as apkarpydavau tuos rudumus, bet negelbeja vis tiek ruduoja toliau. Saules tiesiogines negauna, laistau karta i svaite. Kas cia gali buti?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif .
Gavau dovanu dracena, taciau ji serga verysad.gif . Ka ir kaip man su ja daryti, kad isgelbet. Atrodo jinai stai taip user posted image
user posted image
Atsakyti
sveikutes norejau pasiteirauti apie dracena man ji pradejo sukti lapus gal tai liga nelabai zinau apie ju prieziura ax.gif
Atsakyti
patarkite kas galite,nes turiu beda su dracena verysad.gif ji pas mane jau nebemaza,augo puikiai good.gif bet dabar kai persodinau,nesuprantu kas darosi su ja,ji leidzia naujus lapus,viskas ciki,bet ant tu lapu atsiranda rudi taskai,toks vaizda,kad ji serga,bet as dar pamaniau,kad gal as persodindama per daug kota yleidau y zeme?...jei kas zinot,patarkit,nes susirupinusi labai esu verysad.gif
Atsakyti