Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(sundown @ 2009 03 03, 19:40)
kiausiniu lukstus sumesti i trilitrini stiklaini ir vandeniu uzpilti, pastovejes vanduo labai dvokia, tai va su tokiu ir laistau, kambaryje ir kvapas ne koks, bet pravedinus nieko nesijaucia.  smile.gif

Nuo kelių kiaušinių tie lukštai? Kaik laiko stovėti turi, kol galima laistyti? Ar šaltu vandeniu laistyti? g.gif
Atsakyti
Persodinejau dracena iš ankšto vazono. Apačioj buvo ilga susisukusi palei šonus šaknis.Pagalvojau,gal nupjauti? Storoka buvo,bijojau operuoti,tai taip ir įkišau i kita gerokai didesnį puoda ir tiek blink.gif
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2009 03 03, 20:47)
Nuo kelių kiaušinių tie lukštai? Kaik laiko stovėti turi, kol galima laistyti? Ar šaltu vandeniu laistyti? g.gif

pradziai galit ir nuo kokiu 4, kaip ka gaminat vis galit papildyti lukstu ir sulaiscius ta vandeni ipilti naujo, o stovet gali kol tas vanduo parugsta, igauna "kvapa"ir tuo met jau laistyti, o laikyti kambario temperaturoje, pas mane virtuveje kampe stovi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sundown @ 2009 03 03, 20:36)
pradziai galit ir nuo kokiu 4, kaip ka gaminat vis galit papildyti lukstu ir sulaiscius ta vandeni ipilti naujo, o stovet gali kol tas vanduo parugsta, igauna "kvapa"ir tuo met jau laistyti, o laikyti kambario temperaturoje, pas mane virtuveje kampe stovi.  smile.gif

Neee, as kazkaip neeskperimentuosiu su tais lukstais. Negana to, kad MB jau del mano gelyno didziausio burba, tai jau del to prarugusio vandens is vis nusprogtu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 05, 09:18)
Neee, as kazkaip neeskperimentuosiu su tais lukstais. Negana to, kad MB jau del mano gelyno didziausio burba, tai jau del to prarugusio vandens is vis nusprogtu biggrin.gif

mano močiutė laistydavo savo geles tokiu mišinuku, tai man dar dabar įstrigus ta smarvė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2009 02 05, 17:43)
Gal žinot kuri, ką daryti, kad iš nupjauto stiebo išlįstų ne viena, o kelios viršūnės? Būsiu dėkinga už atsakymą 4u.gif

Sveikos
aš nebandžiau, bet man sakė, kad reikia kokiu peiliuku įpjauti žievę, kurioj vietoj nori, kad nauja viršūnė išaugtų. Tai gal reikėtų tada keliose vietose iš visų pusių bandyt įpjaut g.gif . Pavasarį ruošiuosi savo draceną genėt, nes labai jau išstypo - reiks paeksperimentuot smile.gif
Atsakyti
sveiki,
paguoskit. vaikas ka tik sulaužė mano mėgstamiausį augalą cray.gif cray.gif cray.gif dvi viršunes, kas dabar bus? ar ataugs?

Ačiū. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(helen @ 2009 03 07, 18:29)
sveiki,
paguoskit. vaikas ka tik sulaužė mano mėgstamiausį augalą cray.gif  cray.gif  cray.gif dvi viršunes, kas dabar bus? ar ataugs?

Ačiū.  verysad.gif

Aš manau nieko baisaus, toj vietoj po kiek laiko turėtų išaugti naujos viršūnėlės irnesakyk.gif o tas nulaužtąsias irgi pabandyk atgaivint - gal pavyks ir turėsi daugiau augaliukų biggrin.gif Aš savo draceną savo noru nurėžiau (2 šakos buvo laaabai negražiai išstypusios), tai dabar laukiu kol kotukai pradės leisti naujas viršūnėles ax.gif
Žodžiu augaliuko dar nelaidok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2009 03 05, 16:47)
Sveikos
aš nebandžiau, bet man sakė, kad reikia kokiu peiliuku įpjauti žievę, kurioj vietoj nori, kad nauja viršūnė išaugtų. Tai gal reikėtų tada keliose vietose iš visų pusių bandyt įpjaut g.gif . Pavasarį ruošiuosi savo draceną genėt, nes labai jau išstypo - reiks paeksperimentuot smile.gif

Ačiū, aš irgi bandysiu pavasarį 4u.gif
Atsakyti
Svekos mielosios

Reikia pagalbos, nusikaltau su savo dracena,
Ar aš per daug gal laisčiau, kad jos lapai visai susitrauke ir pradėjo ruduoti, o aš kvailele juos nukirpau, ir daba jie nebeauga, o patys galiukai vėl ruduoja, ka man daba daryti? sad.gif
Gal dar ataugs, ar galima dar išgelbėti?

Lauksiu atsakymo
Atsakyti
QUOTE(dekarija @ 2009 03 09, 17:26)
Svekos mielosios

Reikia pagalbos, nusikaltau su savo dracena,
Ar aš per daug gal laisčiau, kad jos lapai visai susitrauke ir pradėjo ruduoti, o aš kvailele juos nukirpau, ir daba jie nebeauga, o patys galiukai vėl ruduoja, ka man daba daryti? sad.gif
Gal dar ataugs, ar galima dar išgelbėti?

Lauksiu atsakymo

as ir taip darydavau, nieko tie kurie ruduoja ir nuruduos man pernai pavasary taip buvo, o siemet jau viskas gerai nerudavo lapu galiukai, bet turiu kita problema verysad.gif , viena mano dracena mete mete lapus beveik iki virsunes, o dabr ziuriu visa jau suglebus kaip manot kodel. as ta visa virsune nupjoviau juk turtu nauju isleisti verysad.gif . o kita mano dracena turi tris stiebus ir visu ju virsunes lapai parudave nuvyte kaip supuve. tikrai neperlaisciau verysad.gif HELP
Atsakyti
QUOTE(alinuksss @ 2009 03 09, 20:52)
as ir taip darydavau, nieko tie kurie ruduoja ir nuruduos man pernai pavasary taip buvo, o siemet jau viskas gerai nerudavo lapu galiukai, bet turiu kita problema verysad.gif , viena mano dracena mete mete lapus beveik iki virsunes, o dabr ziuriu visa jau suglebus kaip manot kodel. as ta visa virsune nupjoviau juk turtu nauju isleisti verysad.gif . o kita mano dracena turi tris stiebus ir visu ju virsunes lapai parudave nuvyte kaip supuve. tikrai neperlaisciau verysad.gif  HELP

o kaip tu dažnai laistai, man jin gali gerti ir gerti ta vandenį biggrin.gif
Atsakyti