Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

pajuodavimas stiebo vidutyje, ties ten kur jau naui lapukai augę. neturiu foto, vuras fotoaparatą išsivežes į komandiruoę...
4u.gif
Atsakyti
[quote=:)Vitalija:),2009 02 03, 21:32]
galima ir taip ir taip.
Pašalink tą suminkštėjusią dalį (gal dar pabarstyk cinamonu arba medžio anglim patrink, kad pjūvis dezinfikuotųsi. Neišmesk tikrai - šaknys tai stiprios, išleis naujų viršūnių.
Papildyta:
na o jeigu tas stiebas minkstas nuo pat vazono,pas mane jis pirmiausia suminkstejo apacioj.I zemes pirstu nekisau apciupinet, bet manau kad ten jau aplamai turetu but "kose".jauciu ir saknys nebebus stiprios.
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 02 03, 10:02)
Cia ta prasme per delcia tik sukirmijusiu grybu galima rast? Ar kad visiskai sveiki grybai sukirmija per delcia? biggrin.gif Kazkodel man visiska nesamone atrodo  lotuliukas.gif

Gyvenu prie miško Dzūkijoje. Už tvoros grybai auga. Taigi, pastebėjau, kad prasidėjus delčiai grybai pradeda kirmyti. Nesakau, kad visi, bet daug. Gal kirmėlytės labai išalksta mėnuliui dylant smile.gif g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2009 02 03, 23:10)
Gyvenu prie miško Dzūkijoje. Už tvoros grybai auga. Taigi, pastebėjau, kad prasidėjus delčiai grybai pradeda kirmyti. Nesakau, kad visi, bet daug. Gal kirmėlytės labai išalksta mėnuliui dylant smile.gif  g.gif ?

Matyt smile.gif As tai labai megstu grybauti thumbup.gif o kur Dzukijoj gyveni? Mano abu kaimai toj pusej wink.gif
Atsakyti
mergytės, manau jau gėlytei tikrai ate ate... tas pajuodimas ant naujų besileidžiančių lapukų, o šiandien radau jau ir šviežius lapukus bekrentant verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Ot tai patarėm... Ot tai pagelbėjom.... Numarinom gėlytę...
Tai jei juoduoja jau pati viršūnė, reikia ją pjaut žemėn. Iki tos vietos, kur ant stiebo jau nebėra juodų dėmių. Bet tu dar neimk peilio į rankas. Tegul dar kas nors, ką nors pataria - nenoriu prisiimt atsakomybės už operaciją paciento net nemačius...
Atsakyti
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2009 02 04, 10:42)
Ot tai patarėm... Ot tai pagelbėjom.... Numarinom gėlytę...
Tai jei juoduoja jau pati viršūnė, reikia ją pjaut žemėn. Iki tos vietos, kur ant stiebo jau nebėra juodų dėmių. Bet tu dar neimk peilio į rankas. Tegul dar kas nors, ką nors pataria - nenoriu prisiimt atsakomybės už operaciją paciento net nemačius...

kai grįš vyras butinai įdėsiu tą pacienat, arba einu su telefonu pafotkinti, nor kokybė auišku bus ne ta.... ale ...
Atsakyti
na va kaip ji atrodo visa... apgailėtinai... buvo labai vešli, labai graži, nei trečdalio to nebeliko.... verysad.gif
user posted image

čia va attaugančios viršunėlės, matosi jau ir pajuodavimas...
user posted image

čia pajuodavimas iš arčiau
user posted image

user posted image

ir va, matosi kaip neišaugę normaliai lapelaiia susisuka ir sudžiūsta... tokie siūliukai pasidaro...
user posted image
Atsakyti
Nu iš nuotraukų kiek užmačiau, tai kažkaip labai ištįsusi viršūnėlė. Labai ilgi tarpubambliai (atstumai nuo vieno lapo iki kito). Nežinau, kas čia galėjo taip lemti. Šiaip gėlės tįsta, jei jos šviesos negauna pakankamai. Ar nebuvo jinai kur tamsiai užkišta ilgą laiką? g.gif
O dėmės tai keistokos. Dar pafotkink, kai geresnę kokybę galėsi išgaut. Ar jos tik toj vienoj vietoj? ant vieno stiebo? tai blogiausiu atveju galėsi nurėžt tą viršūnę (įsodint į naują vazonėlį), išmest dalį pažeisto koto ir likusį augalą palikt su viena vešlia viršūne ir nupjautu stiebu. Turėtų sėkmingai ataugt. Ir dvi gėles vietoj vienos turėsi.
Aš dar nepuolu sakyt, kad jos tokios kaip pas mane (tos dėmės), kur nuo permirkymo atsirado. Aš nenupjoviau savo gėlės. jinai dabar su tuo pajuodavimu stovi, o viršutiniai lapai vis auga. Ir kada tu pastebėjai tą pajuodavimą? Nes jis jau senokai turėjo atsirast, jei čia nuo perlaistymo. Jei čia kokia liga (koks nors grybas kėsinasi) tai gal reikėtų panaršyt internete su užklausa "dracenų ligos".
Nu to sudžiūvimo tai aš neįžiūrėjau. Man kaip tik antroje nuotraukoje ta viršūnėlė tokia graži, vešli.
Dabar pradžiovink vėl gerai žemę. kokias 3 savaites nelaistyk. Ir dar nepjauk. Suspėsi. Tiesa, apčiupinėk, ar ne minkštas stiebas kurioj nors vietoj. Papurškaliojimus irgi atidėk kokiai savaitei. Ir raportuok, kokia ten pas jus situacija. Vistiek mes išgelbėsim tavo gėlytę box.gif gun_rifle.gif gun_smilie.gif
Papildyta:

"na o jeigu tas stiebas minkstas nuo pat vazono,pas mane jis pirmiausia suminkstejo apacioj.I zemes pirstu nekisau apciupinet, bet manau kad ten jau aplamai turetu but "kose".jauciu ir saknys nebebus stiprios."

Tai tada jau iš stiebo nieko neišlauši. Sėkmės su viršūne. Tik jos jokiu būdu nebarstyk niekuom, nes dezinfekcija stabdo šaknijimosi procesus.
Atsakyti
Įsivaizdavau kad baisiau gėlytė atrodys unsure.gif Tu dabar stebėk kas su ta dėme darysis lens.gif jeigu plėsis, tai man rodos reiks pjaut, o jei tokia ir liks tai ir taip gyvent turėtų bigsmile.gif tik dabar žiūrėk kad vandens ant tos vietos nepakliūtų, nes tada tikrai greičiausiai pasibaigtų blogai ax.gif Man rodos viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 02 04, 08:57)
Matyt smile.gif As tai labai megstu grybauti  thumbup.gif  o kur Dzukijoj gyveni? Mano abu kaimai toj pusej wink.gif

Valkininkų gelž. st. gyvenvietėj 4u.gif Aš irgi labai mėgstu grybauti ax.gif
Atsakyti
na stenėsiu, palyginti su ankščiau tai gelė atrodo apghailėtinai.... kokia 1/10 lapū beliko.... ir va matau, kad vėl leipsta.... sakiua jei dar pora dienų kris lapai tai persodinsiu, kad žamė būtu sausa... stIEBAS KIETAS thumbup.gif

ai, čia visa dabartinė gėlė tik ataugančios viršūnės, vsiis seni lapai nukrito, ir jau nauji krenta, seniausiems lapams ne daugiau kaip mėnuo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbuliuke: 04 vasario 2009 - 16:26