Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Paparčiai tai tikrai - pas uošvienę kiekvienam kambarį už užuolaidų užkišti, dar vaškuolė - irgi už užuolaidos. Girdėjau, kad anturiai irgi, tačiau aš savajį tai lepinu. Kol kas nesimato, kad jis labai dėl tos saulės kentėtų. Siūlau pasidairyti kitose temose, arba kurk naują dėl pavėsio augalų. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
ačiū už patarimą 4u.gif
Atsakyti
Aš gavau iš draugės sunykusią gelytę- lapelius apatinius numetus vienas is keturiu stiebu visai sunykęs- tai nupjoviau puse jo. Kiti trys irgi nėra super būklės. Bandysiu ją išgelbėt- gal patarimų turit kaip geriau gelbėt blush2.gif
Atsakyti
O nunykusi, tai kodėl? Ar nelaistyta, ar gyvūnai pasidarbavo, ar labai mažas vazonas? Čia nuotraukėlė labai praverstų, tada patarimai tokie tikslesni būtų. O dabar tai ką - aš imčiau persodinėt į didesnį vazoną. apžiūrėčiau šaknų būklę - gal jos nupūdytos nuo per didelio vandens kiekio, o gal kaip tik tiek seniai nepersodinta, kad kuokštais naujų šaknų prisiviję ir augaliukas ėmė skurst dėl to. Statyk kur šviesiau. Jei nuspręsi persodint - apžiūrėk šaknis. Jei nuspręsi palaukti iki pavasario, tai tada nepersistenk su laistymu: vos ne kaip kaktusus laistyk. Jei labai norisi "pamylėt" ligoniukę, tai tada geriau tuos lapų kuokštus nupurkšk - jai patinka. Ir lauk - gėlė turi prisitaikyti prie tavo namų sąlygų, o tada jau ims rodyti arba gyvybės arba galutinio pasimirimo požymius
Atsakyti
Gryšiu namo- idesiu ax.gif
Atsakyti
Va kokia musu liudna situacija verysad.gif
Apatiniai lapukai linksta verysad.gif
user posted image
user posted image
Po to krenta
user posted image
user posted image
Atsakyti
vajėj... tikrai, kad liūdna situacija, nu bet tikėkimės, tos kurios labiau išmano patars kaip atgaivinti ir ji pas tave užaugs didelė didelė 4u.gif
Atsakyti
Nu mano akims nėra jau čia taip blogai. Mano medis irgi buvo labai panašiai nukentėjęs, kai katinas visas tris viršūne nuėdė - ir nieko, išleido naujas, suvešėjo sužaliavo, tik toj vietoj ,kur nuėsta buvo, tai lapų ant stiebo nėra, kaip ir pas tave. Ir apskritai labai panašios ir formos augaliukas. Gaila, kad nesimato jo viso ūgio, todėl sunku pasakyti ar vazonas ne per mažas. Suprantu, kad labai norėjai parodyti tas pačias viršūnes. Nu man jos visai gražios. Tiesa paskutinėje nuotraukoje pas ten toks parudavimas/patamsėjimas ten kur steibas jungiasi su lapu? Ir dar, kadangi labai stengiausi įžiūrėt, bet man nelabai pavyko, tai nupasakok, ar nėra tokių juosvų/tamsiai žalių dėmių ant to jau belapio bet dar žalio stiebo? Jei yra - augalas buvo perlaistytas, todėl numetė visus lapus. Kokia naujai besiskleidžiančių lapų spalva? jei blyškūs, daug siauresni nei senieji - augalui trūksta jėgų, jis skursta. To priežastys būna dvi: 1. per mažas vazonas, seniai persodinta ir visa žemė jau šaknynas vienas belikęs. 2. netrešta
Su taviške tai aš daryčiau taip - statyčiau kuo arčiau šviesos, vakarais (kas antrą-trečią) purkščiau tuos 10 naujų lapiukų. Nelaistyčiau ir po savaitės žiūrėčiau. Jei linksta dar vienas lapiukas - o žemė tikrai labai sausa - palaistyčiau (gal net su trašomis, skirtomis lapiniams augalams). Jei nieko blogo per savaitę nesidaro - laukiu velykų tuo pačiu režimu augindama, palaistydama į 3 savaites kokį kartą ir persodinu į naujas žemes ir galbūt į didesnį vazoną (nematau situacijos su tavuoju, negaliu komentuot). Kai jau nebebus šalnų - nešk savo gėlę į balkoną - tada pamatysi tikrąjį jos suvešėjimą.
Tų nulinkusių lapų jau nebepastatysi, bet nauji užaugs ir suformuos tokius burbulus kaip ir pas mane.
Čia remiuosi tik savo auginimo patirtimi, o ne kokiomis knygomis. Jei kas prieštaraujat, netylėkit. Reikia gi gelbėt gėliuką!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo :)Vitalija:): 29 sausio 2009 - 01:14
user posted image
Va jos vazonas ax.gif
Bet čia jau persodinta- nes kaip parsinesiau buvo gal trigubai mažesnis verysad.gif
Lapukai šiaip gražūs be jokių dėmių, bet apatiniai vis krenta doh.gif Nuo vieno išssišakojimo ir visai numetė ir buvo toks suminkštėjęs stiebukas- tai aš jį visai nupjoviau blush2.gif Bijau, kad ir su kitais stiebukais tas pats nutiks verysad.gif
Vitalija, ačiū už patarimus- bandysiu laikytis tavo nurodymų- gal pavyks išgelbėti gelytę blush2.gif
Atsakyti
Vazonas dabar tikrai ne per mažas. O kai persodinai, tai dabar tik nepersistenk su laistymu ir bus gerai.
O stiebas storas, šaknys matyt geros, net jei ir nukris dar keli lapukai - ne bėda. Užaugins naujus, tik va procesas tai užtruks, manau, gėlytė pagražės tik po vasaros, tad greito rezultato tikėtis neverta, bet juk taip dar smagiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo :)Vitalija:): 29 sausio 2009 - 13:19
o man tai norii iš karto didelių gėlių, neturėčiau kantrybės atgaivinėti, dėl to labai žaviuosi pasiryžimu kitų, man jis nerealus atrodo,kai pati neturiu valios... nu bet gal kada nors ir aš imsiuosi ko nors tokio.... mano tai jau pirktos visos didelės ir vešlios, bet va dracena tai mane nervina, nes neaugo, pasirodo jai šviesos daugiau norėjosi, tai daba mastau kaip ką sustatyt, kad augtų thumbup.gif
Atsakyti
Vitalija, aciu uz patarimus 4u.gif
Kad lapukus pames ir jauciu visus tai faktas.
Bet bandysim naujus uzsiaugint ir pasirodysim su nauja sukuosena
Atsakyti