Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

http://www.rojaussod...i...265&start=0

va čia radau žydinčią draceną, tokia dracen turiu ir aš, tai va man labai fain, kad yra galimybė, kad kada nors pražys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2009 01 17, 21:15)
pabandyk merkt į vandenį  4u.gif
aš iš vienos dracenos dvi pasidariau  biggrin.gif

O tai gabaliuka jos koto atpjaut? Ar nupjaut visa virsune su nudauzytais labais, ir taip vazone palikt? Kazin, ar isleistu naujus lapus is to koto? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2009 01 20, 11:52)
O tai gabaliuka  jos koto atpjaut? Ar nupjaut visa  virsune su nudauzytais labais, ir taip vazone palikt? Kazin, ar isleistu naujus lapus is to koto? ax.gif

Aš manau, kad viršūnę su lapais reik nupjauti.
Va kaip išaugo mano gėlytės lapukai:

Ai negaliu įkelti foto verysad.gif Na, žodžiu, išaugo iš šono kokiu cm žemiau nupjautos vietos. O nupjautą viršūnę įkišau į žemę - irgi prigijo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 3 sunu mama: 20 sausio 2009 - 12:34
QUOTE(Burbuliuke @ 2009 01 18, 12:11)
http://www.rojaussod...i...265&start=0

va čia radau žydinčią draceną, tokia dracen turiu ir aš, tai va man labai fain, kad yra galimybė, kad kada nors pražys blush2.gif

JĖGA thumbup.gif . Gal reikia ką nors daryti, kad ji pražystų g.gif
Atsakyti
Geras, as maniau dracenos is vis nezydi g.gif
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2009 01 20, 12:36)
JĖGA thumbup.gif . Gal reikia ką nors daryti, kad ji pražystų g.gif

aga... o matėt žemiau pasifloros žiedus? nerealu...
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2009 01 20, 10:52)
O tai gabaliuka  jos koto atpjaut? Ar nupjaut visa  virsune su nudauzytais labais, ir taip vazone palikt? Kazin, ar isleistu naujus lapus is to koto? ax.gif

aš merkiau su lapais, nes tiesiog nupjoviau ištįsusią šaką. Iš koto turėtų naują šaką išleist, tik aišku reiks kantrybės 4u.gif

QUOTE(3 sunu mama @ 2009 01 20, 12:13)
Ai negaliu įkelti foto verysad.gif  Na, žodžiu, išaugo iš šono kokiu cm žemiau nupjautos vietos. O nupjautą viršūnę įkišau į žemę - irgi prigijo smile.gif

tris dracenas dbr turit biggrin.gif
aš tą naują pasodinau ir padovanojau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 21 sausio 2009 - 21:04
Noriu padėkoti už patarimus ax.gif Jau beveik kaip dvi sav. nelaisčiau savo dracenas, ir lapai nustojo geltonuoti 4u.gif

Dėkui merginos ax.gif
Atsakyti
Va va - svarbiausia nepermylėti smile.gif Sėkmės auginant smile.gif
Atsakyti
o dracenai reikia daug šviesos? ji pas mane tokiam apytamsiam kambary auga, tai žiemos metu kai čia tamsiau žiuriu lapus leidžia, sakau gal jai šviesos norisi daugiau? g.gif
Atsakyti
Patarimuose siūloma duoti šviesos, bet ne tiesioginės. O iš mano asmeninės patirties - kuo daugiau šviesos tuo geriau. Vasara visą laiką iki šalnų praleido balkone - pietryčių pusėje - ant tiesioginės saulės kepė. Ir rezultatas: per šią vasarą išstypo kokius 15 cm (jei ne daugiau), stiebas tai pastorėjo kone dvigubai (ne visas, o tų naujų besiskleidžiančių lapų formuojamas) ir dar priedo patys lapai paplatėjo - žodžių medelis subujojo kaip reikiant. Aišku neigiamas aspektas irgi yra - kadangi lijo ir po to švietė saulė, tai kai kur atsirado rudų dėmelių (saulės pradegintų), taip pat patys galai seniausių lapų tokie trupučiuką pašiurę - nes vėjas nudaužė į balkono kraštus, dar keletą kartų ir nuvertęs visą vazoną buvo. bet iš esmės tie nemalonumai tai man niekis palyginus su nauda.
Dabar jau matau, kad vėl pati viršūnė jau aprimusi - nebeatrodo, kad tuoj sprogs, matyt išseko tas saulės energetinis užtaisas. Tai laukiu balandžio pabaigos ir vėl išsiųsiu visus augaliukus į "sanatoriją".
Atsakyti
tai aš tada biški ne į temą, bet gal žinote kokios gėlės mėgsta prieblandą? nu, kad nebūtu šviesu, o prietema? blush2.gif
Atsakyti