Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 12 16, 13:36)
Dažnas reiškinys ruduojantys lapų galai.Gal perlaistei.

na rodos mazai laistau... karta per 10dienu, bet daznai apipurskiu...labai leidzia naujus lapukus,sakau gal del to g.gif labai siltam kambary stovi, gal dar tasnetinka, bet rodos megsta siluma
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2008 12 05, 19:44)
Gavau gelyte- panasi gal i juka, gal i dracena
user posted image
Gal kuri galit pasakyt ar pana6i i jusiskes? blush2.gif

vat pas mane tokia pati dracena, tik kotas medinis, o ne kaip cia. unsure.gif
ir kazko kaip daugumai cia rasanciu pradej lapai viena po kito ruduot! doh.gif
o tokia grazi buvo... verysad.gif
skaiciau, kad nupjaut galima, kad naujus isleistu, o su lyg kuria vieta pjauti? g.gif ar tuos zalius lapus tik patrumpint? blush2.gif
Atsakyti
Va buvo tokia ax.gif , o dabar ne trecdalio tu lapu nebera! doh.gif

user posted image
Atsakyti
Labas visoms! Gal ir man pagelbėsit. Savo draceną gavau kaip palikimą su butu. Buvo labai vargana, du kokių 15 cm aukščio koteliai su keliais lapais. bet kai pradėjau mylėti, ji atsigavo, pradėjo augti, šią vasarą netgi prie to senojo išsišakojimo išleido porą naujų šakelių, o dabar kažkas nutiko - pradėjo masiškai geltonuoti ir kristi lapai nuo tų senųjų šakų, nurenku po kuokštą verysad.gif tos naujosios šakelės kol kas normaliai laikos, bent man taip atrodo g.gif Kaip manot, ar tos anos šakos tiesiog paseno, ar visgi perlaisčiau? unsure.gif kaip bandyt išgelbėt? Bandyti kirpti žiemą ar laukt pavasario? g.gif
Atsakyti
QUOTE(negative @ 2009 01 03, 20:13)
Labas visoms! Gal ir man pagelbėsit. Savo draceną gavau kaip palikimą su butu. Buvo labai vargana, du kokių 15 cm aukščio koteliai su keliais lapais. bet kai pradėjau mylėti, ji atsigavo, pradėjo augti, šią vasarą netgi prie to senojo išsišakojimo išleido porą naujų šakelių, o dabar kažkas nutiko - pradėjo masiškai geltonuoti ir kristi lapai nuo tų senųjų šakų, nurenku po kuokštą  verysad.gif  tos naujosios šakelės kol kas normaliai laikos, bent man taip atrodo  g.gif  Kaip manot, ar tos anos šakos tiesiog paseno, ar visgi perlaisčiau?  unsure.gif kaip bandyt išgelbėt? Bandyti kirpti žiemą ar laukt pavasario?  g.gif

Mano dracenai igi tas pats nutiko: lapai gelsta vienas po kito, bet panasu, kad perlaisciau verysad.gif Kolkas nelieju, laikiu, kol isdzius.
Atsakyti
manoji irgi metė lapus, bet visi krito nuo ažačios, o vioršuje auga nauji, tai man kažkaip keista, bet irgi pagalvojau, kad perlaisčiau ir nebeliet stengiuos daug, tailapai nebegelsta ir nebekrenta thumbup.gif
Atsakyti
As tai siandien visus lapus nupjoviau, nebegaliu ziuret i ja tokia... verysad.gif Tikiuosi naujus grazius isleis! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2009 01 04, 18:20)
Mano dracenai igi tas pats nutiko: lapai gelsta vienas po kito, bet panasu, kad perlaisciau verysad.gif  Kolkas nelieju, laikiu, kol isdzius.

na mano dracenoms irgi tas pats, nezinojau, kas joms yra g.gif , tai dabar ir as nelaistysiu blink.gif
Atsakyti
pas mane irgi ta pati bėda verysad.gif ruduoja lapų galiukai doh.gif laistau į savaitę kartą su trąšom, dažniau purškiu, nes sausas oras....

kadangi čia visoms taip, gal sakau toks metų laikas g.gif
Atsakyti
dar norėjau paklauti kaip dracena formuoja kotą? gal ji turi mesti lapus iš apačios, gal taip kotą formuoja? g.gif
Atsakyti
Sveikos visos smile.gif Aš pokalbiuose naujokė, bet dracena mano jau kokius 6 metus pas mane gyvena ir kokius 2 iki manęs smile.gif apie pusantro metro ūgio jau. Ko tik jai nebuvo nutikę - ir katinas brjaurybė visas tris viršūnes buvo nuėdęs, ir perlaisčiusi buvau iki stiebo pajuodavimo. Receptas patikrintas ir patikimas yra vienas - jei susiruošei laistyti - susilaikyk. Lapus meta ir man, bet tik dėl perlaistymo (vasarą persistengiu nuolat). O dėl stiebo: kai nukrenta lapai tai stiebas ima medėti, augant medeliui, jis ima storėti, tada žievė net suaižėja, tokios kaip kamieno "strijos" atsiranda. O patys apatiniai lapai kad nukrenta, man tai tik gražiau, tada formuojasi toks rutulys iš lapų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2009 01 05, 10:31)
Sveikos visos smile.gif Aš pokalbiuose naujokė, bet dracena mano jau kokius 6 metus pas mane gyvena ir kokius 2 iki manęs smile.gif apie pusantro metro ūgio jau. Ko tik jai nebuvo nutikę - ir katinas brjaurybė visas tris viršūnes buvo nuėdęs, ir perlaisčiusi buvau iki stiebo pajuodavimo. Receptas patikrintas ir patikimas yra vienas - jei susiruošei laistyti - susilaikyk. Lapus meta ir man, bet tik dėl perlaistymo (vasarą persistengiu nuolat). O dėl stiebo: kai nukrenta lapai tai stiebas ima medėti, augant medeliui, jis ima storėti, tada žievė net suaižėja, tokios kaip kamieno "strijos" atsiranda. O patys apatiniai lapai kad nukrenta, man tai tik gražiau, tada formuojasi toks rutulys iš lapų smile.gif

ačiū už info 4u.gif
Atsakyti