Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Jukituke @ 2008 09 15, 10:20)
Sveikos

Kaip is tokio stiebo isaugitni dar viena ar kelias sakeles?  ax.gif

user posted image

Nupjauti wink.gif Nematau nuotraukos, bet kiek žinau, visas Dracenas galima pjauti.

Šiandien saviškes nupjoviau, nes buvo kate per jas prasisukus, didžiąją daugumą lapų nuvalgė, labai baisiai atrodė.. verysad.gif Nupjautas viršunėles sukišau į žemę, nežinau ar prigija taip, bet pabandyt galima juk ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 02 spalio 2008 - 15:20
QUOTE(Brooke @ 2008 10 02, 16:18)
Nupjauti wink.gif Nematau nuotraukos, bet kiek žinau, visas Dracenas galima pjauti.

Šiandien saviškes nupjoviau, nes buvo kate per jas prasisukus, didžiąją daugumą lapų nuvalgė, labai baisiai atrodė.. verysad.gif Nupjautas viršunėles sukišau į žemę, nežinau ar prigija taip, bet pabandyt galima juk ax.gif

Aš pavasarį nuo savo ištįsėlės nupjoviau vieną atšaką, ją įkišau į žemę. Iš nupjautos vietos (iš šono, ~ 1cm žemiau pjūvio vietos) dabar jau išaugo 10 cm aukščio lapukų kuokštas. Įkištoji į vazoną šakelė pradžioj metė lapus (jau buvau išsigandus), bet gėlytė supratus, kad maistą iš žemės teks pasiimti savomis šaknimis, - atsigavo mirksiukas.gif . Svarbu neperlaistyt ir kantrybės!
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Norejau konsultacijos, ir liaudies nuomones bigsmile.gif
Visa laika maniau,kad auginau juka, gyriausi kad prazydo pas man irgi juka...o kai pasirodziau su savo zydincia juka forume, man pasake,kad auginu dracena blink.gif
idedu foto
atsiduodu jusu teismui bigsmile.gif [URL=user posted image]zydinti Juka-Dracena[/URL]
Atsakyti
Vajetau blink.gif labai atsiprasau, kad tokia didele foto ikele-sunkiai dar orentuojuos su tais imagais doh.gif
Atsakyti
Laba diena,

labai aktuali tapo šita temelė, nes reikia patarimo.... 4u.gif
Turiu draceną, didelę, bet kreivoką... auga ji pas mane vasarom balkone, o šaltuoju laiku namuose "miega"...
Šiemet vyko remontai stiprūs, tad net ir balkone jai esant, visa buvo apdulkėjusi, kadangi ne kasdien užvažiuodavom, tai prilaistydavau savaitei, kad neiškeptų...
O įnešus dabar į vidų rudenį, kažkas darosi su viršūne... Tie nauji lapeliai tokie kaip sudžiūvę į krūvą... šiaip ne taip lyg išsivynioja vienas kitas, bet tokie labai parudavę... Kažin, nuo ko čia - ar nuo paskutinio perlaistymo, ar kaip tik nuo padžiūvimo... ar juos visai nukirpti? ar ką daryti? 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2007 08 17, 11:20)
Sveikos dracenų mylėtojos!  4u.gif Gal patarsit kas maniškei darosi? Auginu jau beveik 9 metus, kokius 7 iš jų augo gan sparčiai ir gražiai, o dabar tokia žemyn nulinkusiais, "nuliūdusiais" lapais. O kas baisiausia-pačioj viršunėj ima leisti naujų lapelių pluoštą, bet jis visas tarsi susisukęs i virvę ir tiesiog neatlimpa tie lapeliai augdami viens nuo kito  blink.gif Vienos viršūnės neliečiau, tai taip ir neatsilipdė, ir apdžiūvo  verysad.gif . Kita viršūnė dabar tą patį daro, tai mėginu pati išpainiot tuos lapeliukus, bet jie l. gležni, tai irgi bijau suzalot  doh.gif Kodel tie lapai tokie susiklijavę? g.gif

Vartinėjau visą temą ir radau aprašytą kaip tik ir mano situaciją... Pas maniškę draceną irgi viršuje lapeliai kaip kuokštais sulipę, sunkiai skiedžiasi ir labai gležni... Augalas gana senas, aukštas, išstypęs... gal čia prieš pabaigą... ax.gif g.gif blush2.gif
Atsakyti
o pas mane apie dracena katinas susisukes miega ax.gif stebiuosi, kaip ji dar nenudziuvo, net pasakyciau labai graziai auga, nusipirkau uz 3 lt nudziuvusia visa, atgaivinau ir grozejausi, na bet dabar dar kai kas ja grozisi, nebuvo dienos, kad nelystu i vazona, susisuka, pamiega, kartais padrasko, pagriauzia, na nezinau, kaip kovot g.gif doh.gif
tai ir nekovoju, turbut flora nuo faunos neatskiriamas dalykas smile.gif
Atsakyti
O maniske kazko geltonuot pradejo. Vis daugiau ir daugiau geltonuojanciu lapu atsirado. g.gif
Atsakyti
Jungiuos ir aš į Jūsų temą 4u.gif
čia maniškė, atkeliavusi prieš kelias savaites iš Ermitažo 7,99 4u.gif
user posted image
Atsakyti
gal gali patart, pas mane dracenos zemes kazkokia plevele apsitrauke ir po ja baltos kirmelytes ropineja. Gal zinot, kas ten per daiktai? Ar verta persodint? Nes as tokia jautruole esu, kad man net slykstu tas zemes iskratyt... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurguze: 02 gruodžio 2008 - 14:54
Gavau gelyte- panasi gal i juka, gal i dracena
user posted image
Gal kuri galit pasakyt ar pana6i i jusiskes? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kokere: 05 gruodžio 2008 - 19:45
QUOTE(Kokere @ 2008 12 05, 20:44)
Gavau gelyte- panasi gal i juka, gal i dracena
user posted image
Gal kuri galit pasakyt ar pana6i i jusiskes? blush2.gif

Kad man regis pas jus Juka o ne dracena. g.gif