Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Merginos help verysad.gif

nežinau ar čia turi ką nors bendra, bet prieš kokias 3 sav, kai persodinėjau kitas gėles, pakeičiau dracenai savo šiek tiek viršutinės žemės, nes buvo tokia negraži, bet labai nedaug, žemę dėjau iš pakio, kur pirkau dideliam įpakavime. po to ji man pradėjo kažkaip leist žemyn lapus, galvojau gal dėl to, kad sujudinau šaknis, paskiau kažkiek vėl atsigavo, kai daugiau priliejau, dabar kai išleido naujus lapelius, tai buvo blink.gif ,parudavę, tokie nugeltę verysad.gif ant abiejų viršūnėlių,ten kur nupjauta kita šakelė žemai, kur leidžia, ant tos viskas gerai. atidžiau apžiūrėjau ir pamačiau ne didesni nei milimetras vabaliukai, ropoja, tokie pailgi lyg ir atrodo kaip juodas su baltu, bet jie ne ant žemės, o tarp tų naujų nurudavusių lapelių verysad.gif

user posted image user posted image

Vabaliukų nupaveiksluot nepavyko, per maži.. kuom man ją purkšti, ar lieti, ką daryt nežinau, nenoriu ,kad mirtų verysad.gif namiškiai sako purkšt soda reikia su vandeniu, seniau taip visas gėles nuo amaro darydavo, iš kaimynės girdėjau sakė permanganato tirpalu, tai kuom iš tiesų? ikr ar lieti, ar purkšti?
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 06 26, 20:00)
O gal zinot ka daryt, kad katinas pagaliau atstotu nuo mano dracenos? Dabar turiu uzdaryta vonioj laikyti sad.gif Gal koks purskalas yra, kad apipurskus katinai nelistu prie geliu?

o man nuo savo kiaulių reik nuolat saugot. mad.gif Apgraužia vazoną (jis apipintas šiaudais) ir lapeliais užkanda mad.gif Kiloju vargšę nuo žemės ant palangės, nuo palangės ant žemės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 08 liepos 2008 - 15:05
QUOTE(saridon'e @ 2008 07 08, 16:04)
o man nuo savo kiaulių reik nuolat saugot. mad.gif Apgraužia vazoną (jis apipintas šiaudais) ir lapeliais užkanda mad.gif Kiloju vargšę nuo žemės ant palangės, nuo palangės ant žemės

kokiu kiauliu? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2008 07 08, 18:32)
kokiu kiauliu? g.gif  blush2.gif

user posted image
štai tokių biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 08 liepos 2008 - 19:25
mergaitės , kas mano dracenai gali buti - aplipę lapeliai kažkokias baltais lipniais pūkais, lyg voratinkliai, kas čia užpuolė ir kuo gydyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2008 07 15, 18:32)
mergaitės , kas mano dracenai gali buti - aplipę lapeliai kažkokias baltais lipniais pūkais, lyg voratinkliai, kas čia užpuolė ir kuo gydyt doh.gif

unsure.gif Va ir aš ant savo dracenų tą patį pastebėjau- balti pūkuoti lyg vabaliukai ir kai pertrėški juos tai toks rusvas lipnus vidus. Radau info internete, kad tai miltligė, dabar nepamenu tų vabaliukų pavadinimo. Pradžioj aš tas gėles gerai po dušu nuprausiau, o poto nupurškiau su "Aphisol bio". Žiūrėsiu ar padės g.gif Jei ne tada jau pirksiu rimtesnių priemonių.
Atsakyti
QUOTE(mutti @ 2008 07 15, 20:18)
unsure.gif Va ir  aš ant savo dracenų tą patį pastebėjau- balti pūkuoti lyg vabaliukai ir kai pertrėški juos tai toks rusvas lipnus vidus. Radau info internete, kad tai miltligė, dabar nepamenu tų vabaliukų pavadinimo. Pradžioj aš tas gėles gerai po dušu nuprausiau, o poto nupurškiau su "Aphisol bio". Žiūrėsiu ar padės  g.gif Jei ne tada jau pirksiu rimtesnių priemonių.

o tai nuo ko ta liga galejo atsirasti? g.gif perlaistymo ar kokia kita priezastis?
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 07 08, 13:28)
Merginos help  verysad.gif

nežinau ar čia turi ką nors bendra, bet prieš kokias 3 sav, kai persodinėjau kitas gėles, pakeičiau dracenai savo šiek tiek viršutinės žemės, nes buvo tokia negraži, bet labai nedaug, žemę dėjau iš pakio, kur pirkau dideliam įpakavime. po to ji man pradėjo kažkaip leist žemyn lapus, galvojau gal dėl to, kad sujudinau šaknis, paskiau kažkiek vėl atsigavo, kai daugiau priliejau, dabar kai išleido naujus lapelius, tai buvo  blink.gif ,parudavę, tokie nugeltę  verysad.gif  ant abiejų viršūnėlių,ten kur nupjauta kita šakelė žemai, kur leidžia, ant tos viskas gerai. atidžiau apžiūrėjau ir pamačiau ne didesni nei milimetras vabaliukai, ropoja, tokie pailgi lyg ir atrodo kaip juodas su baltu, bet jie ne ant žemės, o tarp tų naujų nurudavusių lapelių  verysad.gif

user posted image user posted image

Vabaliukų nupaveiksluot nepavyko, per maži..  kuom man ją purkšti, ar lieti, ką daryt nežinau, nenoriu ,kad mirtų  verysad.gif  namiškiai sako purkšt soda reikia su vandeniu, seniau taip visas gėles nuo amaro darydavo, iš kaimynės girdėjau sakė permanganato tirpalu, tai kuom iš tiesų? ikr ar lieti, ar purkšti?

As tai persodinciau visu pirma i zeme gelems, kuri 10 ar 15 ltr, kainuoja 16 lt, nezinau kaip ji vadinas blush2.gif , arba i zeme skoraja pomosc su raudonu kryzeliu.
Isnesus lauk nupurksciau nuo amaro, persodinant paziureciau, ar nepapuvusios saknys.Nelabai as ziuriu i tuos persodinimo laikus, svarbiausia zeme ir neperlaistyti, dar sviesos reiktu jai, bet ne saules kepinimo.
Atsakyti
QUOTE(dovilepp @ 2008 07 16, 16:59)
o tai nuo ko ta liga galejo atsirasti?  g.gif  perlaistymo ar kokia kita priezastis?

g.gif kažkur skaičiau, kad viena iš priežačių gali būti per sausas oras. Šiaip gali gėlė nuo gėlės apsikrėsti. Gal ir ankčšiau būdavo, bet nepastebėdavau g.gif Tie "pūkiukai" tikrai vos matomi ir daugiausia jie yra ten kur prasideda lapelis (prie stiebo). Dabar namuose vos ne visas gėles nupurškinėju ir stebiu toliau.

Gal kas galėtų profesionaliau pakonsultuoti, nes dabar remiuosi tik ta info,kurią radau internete.
Atsakyti
QUOTE(mutti @ 2008 07 16, 20:23)
g.gif  kažkur skaičiau, kad viena iš priežačių gali būti per sausas oras. Šiaip gali gėlė nuo gėlės apsikrėsti. Gal ir ankčšiau būdavo, bet nepastebėdavau  g.gif  Tie "pūkiukai" tikrai vos matomi ir daugiausia jie yra ten kur prasideda lapelis (prie stiebo). Dabar namuose vos ne visas gėles nupurškinėju ir stebiu toliau.

Gal kas galėtų profesionaliau pakonsultuoti, nes dabar remiuosi tik ta info,kurią radau internete.

jo, pas mane tas pats unsure.gif dabar susirgos mažoji dracena, o dar turiu didelę ir l. gražią, šakės jei ta apsikrės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 09 12, 22:51)
Nejudantys balti gyviai galėtų būti miltuotieji skydamariai. Ar jie nepanašūs į vatos gumuliukus? Tada reikėtų tiesiog spiritu pavalyti arba parafino aliejumi, arba skysto muilo tirpalu. Tik kiekvienu atveju reikia atsargiai, kad augalui nepakenkt.

gal būt tikrai padėtu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2008 07 16, 22:06)
gal būt tikrai padėtu  bigsmile.gif

idomu cia su tuo parafino aliejumi g.gif dar taip negirdejau g.gif cia jie nuo jo turetu uzdusti ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 16 liepos 2008 - 22:09