Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Vitulka @ 2008 05 07, 22:31)
reikia jūsų patarimo  smile.gif
turiu tokią vat palmę, sena jau labai, kotai lb ilgi, paremta,kad laikytųsi, ta viena šaka labai ilga (matos nuotraukoj) ax.gif
aš ją kovo mėn. persodinau ir jinai man labai daug lapų numetė sad.gif gaila buvo žiūrėt kai kasdien vis daugiau lapų geltonavo  unsure.gif
tai va aš galvoju tą ilgąją šaką nupjaut, kaip jūs manot, ar man jinai "nenumirs"?
gal kokią kitą išeitį galit pasiūlyt? user posted image
user posted image

gali pjaut drasiai,tik geriau palauk rudens.as savo dracenai nupjoviau dar visai maza sakele kazkur menesi palaukiau vandeni,tik aisku reguliariai keiciau vandeni, ir ji man isleido didziausias saknis,pasodinau ir auga puikiausiai. thumbup.gif
Papildyta:
kaip jum tokios dideles uzauga.mano tokia pati jau 5 metus.ir lapai ne tokie veslus.ka jus joms darot.as ir tresiu ir purskiu kiekviena diena ir dusa kartais padarau. bet nezianu.
dabar bandau is jos kazka idomaus padaryt,pinu jos stieba,tai super atrodo.
Atsakyti
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2008 06 10, 13:07)
gali pjaut drasiai,tik geriau palauk rudens.as savo dracenai nupjoviau dar visai maza sakele kazkur menesi palaukiau vandeni,tik aisku reguliariai keiciau vandeni, ir ji man isleido didziausias saknis,pasodinau ir auga puikiausiai. thumbup.gif

O kodel siulai laukti rudens? Man atrodo, kad dabar kaip tik pats augimas ir greiciau ji isleis saknis jei pamerksim mirksiukas.gif
P.S.
Dauginama viršūniniais auginiais arba stiebo dalimis, kurie įšaknydinami 25°C šilumoje. Nupjaunama 20-30 cm ilgio viršūnė ir pamerkiama į drungną vandenį, kuris keičiamas kas savaitę. Įsišaknija per 2-4 savaites. Stiebas supjaustomas 10 cm ilgio gabaliukais, žaizdos užbarstomos trinta medžio anglimi ir keletą valandų padžiovinama. Paskui sodinama į drėgną smėlį.
Atsakyti
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2008 06 10, 13:07)
gali pjaut drasiai,tik geriau palauk rudens.

schmoll.gif nereikia laukt rudens, kai jai prasidės ramybės periodas
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 06 10, 14:49)
schmoll.gif  nereikia laukt rudens, kai jai prasidės ramybės periodas

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tai as irgi nesuprantu kodel patare laukti rudens? g.gif juk tada tai augimas suleteja.
Atsakyti
blush2.gif atsiprasau,tiesiog is patirties sakau,as taip darau ir man puikiai,nes kai vasara nupjoviau supovo po savaites ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2008 06 10, 18:24)
blush2.gif atsiprasau,tiesiog is patirties sakau,as taip darau ir man puikiai,nes kai vasara nupjoviau supovo po savaites ax.gif

na gal perliejai ar dar ką, ir tiesiog rudenį pasisekė, gėlytė dar turėjo jėgų prigyti,bet šiaip kiekviena gėlė rudenį, žiemą jau ilsisi, ir geriau jos nejudinti
Atsakyti
nepatinka man jinai, negražiai išsišakojo schmoll.gif

o kadangi aš jai nesimpatizuoju, tai palaistau, kai jau matau, kad žemės sausa (bent jau paviršiuj), nuvalau lapus, kai jau matau, kad reik ir laistau vasarą su trąšom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2008 06 11, 19:20)
nepatinka man jinai, negražiai išsišakojo schmoll.gif

o kadangi aš jai nesimpatizuoju, tai palaistau, kai jau matau, kad žemės sausa (bent jau paviršiuj), nuvalau lapus, kai jau matau, kad reik ir laistau vasarą su trąšom  smile.gif

tai greiciau pjaustyk, suformuok gelyte kaip paciai graziau, tada ir mylet ja pradesi mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
sveiki, as taip pat namie auginu dracena. kol kas ji dar nediduke ax.gif bet noreciau suzinoti kaip jus padarote dusa? su nupurskimu viskas aisku... niu bet kaip su tuo dusu, negi visa gelyte kisate po dusu? ar sitaip zemes neissiplauna g.gif atsiprasau jei kvailai klausiu, bet man lb idomu...
Atsakyti
As tai siandien per lietu i balkona isnesiau nes mano balkonas atviras, be stogo, nu tai kaaaaaaip atsigavo
Atsakyti
QUOTE(dovilepp @ 2008 06 14, 13:15)
sveiki, as taip pat namie auginu dracena. kol kas ji dar nediduke  ax.gif  bet noreciau suzinoti kaip jus padarote dusa? su nupurskimu viskas aisku... niu bet kaip su tuo dusu, negi visa gelyte kisate po dusu? ar sitaip zemes neissiplauna  g.gif  atsiprasau jei kvailai klausiu, bet man lb idomu...

Galima vazoncika pridengti tarkim celofaniniu maiseliu mirksiukas.gif jei nedidelis vazonas ideti i maiseli ir uzristi ties kotu:super ar siaip koki buda sumastyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 15 birželio 2008 - 14:39
QUOTE(agnir @ 2008 06 15, 15:39)
Galima vazoncika pridengti tarkim celofaniniu maiseliu mirksiukas.gif jei nedidelis vazonas ideti i maiseli ir uzristi ties kotu:super ar siaip koki buda sumastyti...

ak mat kaip cia gudriai, niu db tai zinosiu, reikes ir savaji medeli maudyti lotuliukas.gif
Atsakyti