O tai kaip suprantu dracenai patinka drėgmė ane? Aš tokia žalia kambarinėse gėlėse... Vakar įsigijau draceną ale pigią, SM išsiaiškinau, kad čia Dracena. Ir naktį mano katinas tą draceną neblogai padracino, tai užkėliau ant spintos... Lapai pakramtytose vietose pradėjo ruduoti
O tai kaip suprantu dracenai patinka drėgmė ane?
Aš tokia žalia kambarinėse gėlėse... Vakar įsigijau draceną ale pigią, SM išsiaiškinau, kad čia Dracena. Ir naktį mano katinas tą draceną neblogai padracino, tai užkėliau ant spintos... Lapai pakramtytose vietose pradėjo ruduoti
Kaip prižiūrėti draceną "Kaip prižiūrėti draceną?" - p. Jolita.
Šie augalai mėgsta labai šviesias vietas (ypač margalapės rūšys), šilumą visus metus (18-20°C), bet žiemą temperatūra gali būti 10-12°C. Dracenos gerai pakenčia sausą kambario orą, bet jautrios skersvėjams. Laistoma saikingai visus metus, geriau dažniau nupurkšti vandeniu. Nuo drėgmės pertekliaus pūva šaknys. Jeigu drėgmės per daug arba per mažai, pradeda kristi lapai. Senesnių augalų stiebas savaime nuplinka. Persodinama nuo pavasario iki rudens, jauni augalai kasmet, vyresni rečiau. Dracenoms tinka derlingos kompostinės, lengvos velėninės (lapinės) žemės, durpių ir molio mišinys. Tręšiama retai, 1-2 kartus per mėnesį (nuo kovo iki rugpjūčio) lapinėms gėlėms skirtomis trąšomis. Genėti galima bet kuriuo metu. Nupjovus viršūnę, išleidžia šoninius ūglius. Dauginama kovo-balandžio mėn. viršūniniais auginiais arba stiebo dalimis, kurie įšaknydinami 25°C šilumoje. Nupjaunama 20-30 cm ilgio viršūnė ir pamerkiama į drungną vandenį, kuris keičiamas kas savaitę. Įsišaknija per 2-4 savaites. Stiebas supjaustomas 10 cm ilgio gabaliukais, žaizdos užbarstomos trinta medžio anglimi ir keletą valandų padžiovinama. Paskui sodinama į drėgną smėlį.
Gali buti, kad per daug dregmes? Ir gal oras per sausasas, maniskei taip buvo tai kai tik netingiu apipurskiu. Geriau nepalaistyti bet apipurksti, o ypac kai dabar taip karsta
Gali buti, kad per daug dregmes? Ir gal oras per sausasas, maniskei taip buvo tai kai tik netingiu apipurskiu. Geriau nepalaistyti bet apipurksti, o ypac kai dabar taip karsta