Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

O tai kaip suprantu dracenai patinka drėgmė ane?
Aš tokia žalia kambarinėse gėlėse... Vakar įsigijau draceną ale pigią, SM išsiaiškinau, kad čia Dracena. Ir naktį mano katinas tą draceną neblogai padracino, tai užkėliau ant spintos... Lapai pakramtytose vietose pradėjo ruduoti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 05 31, 21:19)
O tai kaip suprantu dracenai patinka drėgmė ane?
Aš tokia žalia kambarinėse gėlėse... Vakar įsigijau draceną ale pigią, SM išsiaiškinau, kad čia Dracena. Ir naktį mano katinas tą draceną neblogai padracino, tai užkėliau ant spintos... Lapai pakramtytose vietose pradėjo ruduoti  verysad.gif

Nereikėtų žemei leisti išdžiūti, o ir apipurškimus mėgsta.
Atsakyti
QUOTE(Vilma-Ieva @ 2008 06 01, 08:54)
Nereikėtų žemei leisti išdžiūti, o ir apipurškimus mėgsta.

na padariau jai dušą.

O ką darot jei kur išvažiuojat atostogaut? Na savaitei pvz?
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 06 01, 13:23)
na padariau jai dušą.

O ką darot jei kur išvažiuojat atostogaut? Na savaitei pvz?

Pries isvaziuojant gerai palaistau ir palieku gelytes pailseti nuo mano prieziuros lotuliukas.gif Kai kurias nukeliu nuo palanges, kad saules smugio negautu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.As taip pat turiu tokia augintine
http://public.fotki....f/dsc00208.html
Klausimas kaip daznai ja reikia tresti?
Atsakyti
va ką raudau rojaus soduose apie dracenas

Kaip prižiūrėti draceną

"Kaip prižiūrėti draceną?" - p. Jolita.

Šie augalai mėgsta labai šviesias vietas (ypač margalapės rūšys), šilumą visus metus (18-20°C), bet žiemą temperatūra gali būti 10-12°C. Dracenos gerai pakenčia sausą kambario orą, bet jautrios skersvėjams. Laistoma saikingai visus metus, geriau dažniau nupurkšti vandeniu. Nuo drėgmės pertekliaus pūva šaknys. Jeigu drėgmės per daug arba per mažai, pradeda kristi lapai. Senesnių augalų stiebas savaime nuplinka.
Persodinama nuo pavasario iki rudens, jauni augalai kasmet, vyresni rečiau. Dracenoms tinka derlingos kompostinės, lengvos velėninės (lapinės) žemės, durpių ir molio mišinys. Tręšiama retai, 1-2 kartus per mėnesį (nuo kovo iki rugpjūčio) lapinėms gėlėms skirtomis trąšomis. Genėti galima bet kuriuo metu. Nupjovus viršūnę, išleidžia šoninius ūglius.
Dauginama kovo-balandžio mėn. viršūniniais auginiais arba stiebo dalimis, kurie įšaknydinami 25°C šilumoje. Nupjaunama 20-30 cm ilgio viršūnė ir pamerkiama į drungną vandenį, kuris keičiamas kas savaitę. Įsišaknija per 2-4 savaites. Stiebas supjaustomas 10 cm ilgio gabaliukais, žaizdos užbarstomos trinta medžio anglimi ir keletą valandų padžiovinama. Paskui sodinama į drėgną smėlį.

© rojaussodai.lt, 2004-09-14

Dabar galvoju kad pas mane juoduoja ir dėl to kad kad jai per drėgna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 08 birželio 2008 - 13:48
QUOTE(srauni_upe @ 2008 06 08, 14:48)
Dabar galvoju kad pas mane juoduoja ir dėl to kad kad jai per drėgna...

O kas juoduoja?
Atsakyti
lapų apatinių krašteliai, ypač tos vietos kur katinas pakamte
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 06 08, 21:04)
lapų apatinių krašteliai, ypač tos vietos kur katinas pakamte

tai jie gal tokie ne juodi o rudi, padziuve? g.gif
Atsakyti
nu tokie stipriai rudi padžiūvę, kraštai...
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 06 08, 21:08)
nu tokie stipriai rudi padžiūvę, kraštai...

Gali buti, kad per daug dregmes? Ir gal oras per sausasas, maniskei taip buvo mirksiukas.gif tai kai tik netingiu apipurskiu. Geriau nepalaistyti bet apipurksti, o ypac kai dabar taip karsta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2008 06 08, 20:13)
Gali buti, kad per daug dregmes? Ir gal oras per sausasas, maniskei taip buvo mirksiukas.gif  tai kai tik netingiu apipurskiu. Geriau nepalaistyti bet apipurksti, o ypac kai dabar taip karsta doh.gif

pas mane bute gana vėsu... aš pati ilgom rankovėm sėdžiu ir nieko smile.gif
padarau dušą kas savaitę, pirksiu purkštuvą turbūt...
Atsakyti