Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

labas visoms dracenu augintojoms. priimkit ir mane i savo buri. stai manoji numyletine, pati pirma mano su vyru isigyta gele, auginam jau 5 metus. bet dabar pradejo ruduoti lapu galiukai. kas jai gali buti? siaip pirma karta ji man kelia rupesti, visada augo labai gerai ir tikrai nelepi gele. patarkit, ka daryti.
user posted image
Atsakyti
ir aš auginu draceną..kokie jau 6 metai...augo gražiia.bet pradėjo lapai ruduoti ir kristi iš apačios, o viršūnėjelapai tiesiog lūžta....ką daryti???
gal aks susidūrėt?
Atsakyti
nukirpau parudavusius galiukus ir laukiu jusu patarimu, ka daryti toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mufasa @ 2008 03 30, 20:52)
nukirpau parudavusius galiukus ir laukiu jusu patarimu, ka daryti toliau smile.gif

ką čia dabar bepadarysi, laukt ir tikėtis, kad atsigaus ir neberuduos.
šiaip atgal jie neataugs, bet kiti lapai kai augs, nebesimatys tų taip nukirptų rolleyes.gif

nepamačiau foto tavo.
jai gali nepatikti, kad prie radijatoriaus. per sausas oras, puršk dažnai arba pakeisk vietą gal, bet kaži ar nebus blogiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 31 kovo 2008 - 00:01
aciukas, dabar purskiu kiekviena diena, nauji lapukai kur auga tai sveiki. smile.gif
Atsakyti
Sesė prieš porą mėn. gavo štai šią gėlę, tik patys pavadinimo nežino, jei gerai suprantu tai dryžuotoji dracena.
Problema ta, kad jos labai yra pradėję suktis. Pasak jų, laistydavo gan dažnai. Persodinta yra į palmėms skirtą žemę.
Atsakyti
o kas kiek ir kokiom trasom tresiate?
Atsakyti
Sunku patikėt, kad tokiai gražiai gėlei atmestina priežiūra buvo. Dabar ji pas mane, bandysiu gelbėti, niekas jos netręšė, turiu spec. trašų lapiniams augalams, jomis tręšiu savo jukas, tai tikriausiai ir dracenai tiktų ar kokių kitokių pirkt? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linarija: 09 balandžio 2008 - 12:38
QUOTE(linarija @ 2008 04 09, 13:37)
Sunku patikėt, kad tokiai gražiai gėlei atmestina  priežiūra buvo. Dabar ji pas mane, bandysiu gelbėti, niekas jos netręšė, turiu spec. trašų lapiniams augalams, jomis tręšiu savo jukas, tai tikriausiai ir dracenai tiktų ar kokių kitokių pirkt? g.gif

As savo dracena ir juka ir kt. lapines irgi tresiu lapinems gelems skirtomis trasomis drinks_cheers.gif ir jos puikiai klesti bigsmile.gif
Atsakyti
Bandysiu ir aš tręšt, bet kažin ar tie lapai beišsities, kad taip susisuko... g.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 03 01, 15:34)
kaip uzauginai tokia didele ir grazia gelyte? wub.gif  as jau antra tokia turiu bet abi jos pas mane kazko nelb nori augti  verysad.gif pirmoji jau buvo nemaza, tai pervezus is vienos vietos i kita, nes kraustemes, numire cray.gif o dabartine buvo skydamariai uzpuole tai as juos isnaikinau, bet ji vistiek man neauga, lapai ruduoja nors tu ka... nebezinau ir ko griebtis g.gif zadu pirkti koki augimo aktyvatoriu ar dar ka, nes nezinau kaip ja atgaivint...

Butu idomu suzinoti kaip isnaikinote skydamarius. As nusipirkau bicolor dracena zmogaus ugio kuri kainavo 250 litu nukainavo , tiesos nepasake,paaiskino kad remontas parduotuvej buvo,tikrai buvo panasu i kalkes, dabar apsikrete salia buvusi juka, o naujas pirkini purskiau universaliais nuodais nuo kenkeju bet niekas nesidaro. Dar turiu tradicine zalia dracena su kuria irgi nepavyko.Buvo trys sakos leido vaikus, nupjoviau virs uglio per sanari ir sakes, gyva liko tik viena saka kurios nenupjoviau. nebe pirma karta girdziu kai nupjauni dziusta sakos, o jei ne vaikas auga o tos virsunes[COLOR=blue] savaine nudziusta.
Atsakyti
sveikutės
Gavau dovanų draceną ir ji tirs tom vietom kur pradeda lapai augti buvo kaip durpių, ir lapai kazkokie nelabai- apžiūrėjau atidžiau ir radau tokių šlykštuku
http://www.flowerswe...udococcidae.php
Aprankiojau kas įmanoma, lapus visus vandenuku nušluosčiau ir lapus apipurškiau indų plovikliu atskiestu vandeniu...
Kaži užteks tokių priemonių ar teks imtis priemonių verysad.gif
Atsakyti