Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(grange @ 2008 03 03, 01:04)
na tai tada gal palauk dar kovo galo kokio, ir pjauk kur jau nori, nes daugiau maždaug toj vietoj leis naujas ataugėles. aš tai nupjovus užvarvinau vaško ir aprišau maišeliu, bet paskiau tąq maišelį nuėmiau tik vaškas liko, bet va teta pvz tik n upjovė ir viskas, nieko nedarė, auga gerai  g.gif

Girdejau, kad galima i zeme ta nupjauta saka ikisti ir saknis isleis. Ar tiesa? g.gif
Atsakyti
tai jo jo, būtinai įkišk, išleist turėtų tikrai ir turėsi dar vieną medelį.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

vakar persodinau savo dracena, bet ziuriu, kad siandien lapai kazkaip nulinke unsure.gif ar cia normalu, ar paskui atsigaus? persodinau antra karta, pirmaji nepastebejau, kad butu lapai nulinke g.gif
Atsakyti
laba, skaitau ir galvoju ka ten jus pjaunta? g.gif vis maniau kad cia kokis nors iskiepas ta dracena
O pas mane vis tokia grazi buvo, visi gyre, gyre ir nugyre
[radejo mesti lapus, o dar is sono pradejo listi lapeliai dracenos (is pacio koto) ir nezinau ka cia reikia daryti, ar nuskinti, ar leisti augti... g.gif nors koks cia vaizdas bus?

Prasau patarimo blush2.gif
Papildyta:
oo, perskaiciau kad ne pas mane viena lenda ugliukas, ok, einu studijuotis toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnele @ 2008 03 18, 15:00)
laba, skaitau ir galvoju ka ten jus pjaunta? g.gif  vis maniau kad cia kokis nors iskiepas ta dracena
O pas mane vis tokia grazi buvo, visi gyre, gyre ir nugyre
[radejo mesti lapus, o dar is sono pradejo listi lapeliai dracenos (is pacio koto) ir nezinau ka cia reikia daryti, ar nuskinti, ar leisti augti... g.gif  nors koks cia vaizdas bus?

Prasau patarimo  blush2.gif
Papildyta:
oo, perskaiciau kad ne pas mane viena lenda ugliukas, ok, einu studijuotis toliau  4u.gif

Tik neskink. Turetu graziai atrodyti, formuojasi dar vienas "kuokstas". As specialiai pjoviau virsune, kad isissakotu, o cia saviame taip thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 03 07, 11:07)
Vakar pastebejau, kad nupjautu strampu galuose susiformavo po 3-4 naujus pumpurus, turetu jau greit prasikalti.Kai pauges, planuoju nupjauti dar dvi tris didziasias sakas.Taip ir suformuosiu augala taip, kaip man grazu. smile.gif

Man kazkodel nupjautoj vietoj is karto susiformavo gal 3 pumpurai, bet auga tik vienas. Nupjoviau dar karta ir vel tas pats. verysad.gif
Atsakyti
sveikos,
pries kokius du menesius vyras pamates nukainuota, apdziuvusiais lapais dracena užsimane ja man nupirkti, nes jam jos labai grazios. smile.gif nukarpiau visai jau negrazius labus ir persodinau. po kokios savaites pamaciau, kad labai daug ryskesni, žalesni tokie, džiaugiausi, kad gal atsigaus. bet kiti nauji lapai taip letai, auga, ar cia man tik taip atrodo? nu tik pora menesiu kokiu praejo, bet ji tokia pavargusi atrodo su keliais lapais, norisi, kad greiciau atsigautu, nupirkau dabar trasu, bandysiu tresti. ji nei vysta, nei auga, gal i per dideli vazona pasodinau? net nezinau, karts nuo karto purskiu, ir laistyt stengiuosi saikingai. per kiek laiko dracenas atgaivindavot, gal man tiesiog kantrybe reikia apsisarvuot. bet paziuriu i jusu gelytes, tokios grazios ir man tokios grozybes greiciau norisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomassella @ 2008 03 12, 21:03)
Labas vakaras  4u.gif
vakar persodinau savo dracena, bet ziuriu, kad siandien lapai kazkaip nulinke  unsure.gif  ar cia normalu, ar paskui atsigaus? persodinau antra karta, pirmaji nepastebejau, kad butu lapai nulinke  g.gif

Mano dracenai taip pat nutiko po žemės pakeitimo. Maniau, kad jau viskas. Lapelius pakėlė po 4-5 dienų, o po savaitės pradėjo leisti naujus lapelius.

QUOTE(Shiaudas @ 2008 03 19, 15:52)
sveikos,
pries kokius du menesius vyras pamates nukainuota, apdziuvusiais lapais dracena užsimane ja man nupirkti, nes jam jos labai grazios.  smile.gif  nukarpiau visai jau negrazius labus ir persodinau. po kokios savaites pamaciau, kad labai daug ryskesni, žalesni tokie, džiaugiausi, kad gal atsigaus. bet kiti nauji lapai taip letai, auga, ar cia man tik taip atrodo? nu tik pora menesiu kokiu praejo, bet ji tokia pavargusi atrodo su keliais lapais, norisi, kad greiciau atsigautu, nupirkau dabar trasu, bandysiu tresti. ji nei vysta, nei auga, gal i per dideli vazona pasodinau? net nezinau, karts nuo karto purskiu, ir laistyt stengiuosi saikingai. per kiek laiko dracenas atgaivindavot, gal man tiesiog kantrybe reikia apsisarvuot. bet paziuriu i jusu gelytes, tokios grazios ir man tokios grozybes greiciau norisi  smile.gif

Viską darai teisingai, purškimą labai mėgsta, kuo dažniau purkši, tuo geriau. Belieka spėti, kad vieta netinkama. Dracena nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. Viena gėlių pardavėja pasakojo, kad dracenai reikia rasti teisingą vietą namuose. Taigi, jei turi galimybę pabandyk perkelti į kitą vietą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minesota: 19 kovo 2008 - 14:29
QUOTE(Minesota @ 2008 03 19, 16:21)
Mano dracenai taip pat nutiko po žemės pakeitimo.  Maniau, kad jau viskas.  Lapelius pakėlė po 4-5 dienų, o po savaitės pradėjo leisti naujus lapelius.
Viską darai teisingai, purškimą labai mėgsta, kuo dažniau purkši, tuo geriau.  Belieka spėti, kad vieta netinkama.  Dracena nemėgsta tiesioginių saulės spindulių.  Viena gėlių pardavėja pasakojo, kad dracenai reikia rasti teisingą vietą namuose.  Taigi, jei turi galimybę pabandyk perkelti į kitą vietą.

aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2008 03 18, 16:13)
Tik neskink. Turetu graziai atrodyti, formuojasi dar vienas "kuokstas". As specialiai pjoviau virsune, kad isissakotu, o cia saviame taip thumbup.gif

Dekui, bandysiu tada auginti
O kada jas metas persodinti i didesni vazona? ar palaukti dar kokio balandzio? 4u.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif manajai dracenai katinas lapelius apkramte verysad.gif dabar ju galai parudave kaba, labai negraziai atrodo cray.gif patarkit, ka daryti... tuos lapelius nulauzyti, ar taip ir palikti? aciu blush2.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rrassiukkass @ 2008 03 25, 19:00)
labutis 4u.gif manajai dracenai katinas lapelius apkramte verysad.gif dabar ju galai parudave kaba, labai negraziai atrodo cray.gif patarkit, ka daryti... tuos lapelius nulauzyti, ar taip ir palikti? aciu blush2.gif

manąjai kur būna parudavę, aš visus nukarpau, kol kas nieko g.gif
Atsakyti