Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Aha, pasistengsiu dabar. Aciu.
Atsakyti
Grazios jusu geleles,
Mazute mano, ir vis po viena pageltusi lapa numeta, idomu ar taip turi buti ar jai kas nors nepatinka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tatedo: 25 vasario 2008 - 15:24
as is turiu mazdaug zmogaus ugio dracena, bet jos nelaistau per virsu g.gif Puskiu ir ipilu i lekstute vandens viena kart per savaite blink.gif ar blogai darau? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelinute:) @ 2008 02 25, 17:08)
as is turiu mazdaug zmogaus ugio dracena, bet jos nelaistau per virsu  g.gif Puskiu ir ipilu i lekstute vandens viena kart per savaite  blink.gif ar blogai darau?  verysad.gif

o kodėl nepili tiesiai į žemę?
Atsakyti
QUOTE(Wika 111 @ 2008 02 22, 12:25)
o ka daryt, kad taip neapsinestu?

kaip uzauginai tokia didele ir grazia gelyte? wub.gif as jau antra tokia turiu bet abi jos pas mane kazko nelb nori augti verysad.gif pirmoji jau buvo nemaza, tai pervezus is vienos vietos i kita, nes kraustemes, numire cray.gif o dabartine buvo skydamariai uzpuole tai as juos isnaikinau, bet ji vistiek man neauga, lapai ruduoja nors tu ka... nebezinau ir ko griebtis g.gif zadu pirkti koki augimo aktyvatoriu ar dar ka, nes nezinau kaip ja atgaivint...
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 03 01, 15:34)
kaip uzauginai tokia didele ir grazia gelyte? wub.gif  as jau antra tokia turiu bet abi jos pas mane kazko nelb nori augti  verysad.gif pirmoji jau buvo nemaza, tai pervezus is vienos vietos i kita, nes kraustemes, numire cray.gif o dabartine buvo skydamariai uzpuole tai as juos isnaikinau, bet ji vistiek man neauga, lapai ruduoja nors tu ka... nebezinau ir ko griebtis g.gif zadu pirkti koki augimo aktyvatoriu ar dar ka, nes nezinau kaip ja atgaivint...

Cia visos tik guodziasi, o patarti nera kam... Ei, atsiliepkit, dracenu profes! help.gif
Maniske reikia geneti, bet nezinau, kada ir kaip unsure.gif
Atsakyti
Turiu ir aš draceną, jau mano ūgio, o dovanų gavau mažą vazonėlyje. Nieko ypatingo nedariau, tik kokį vieną ar du sezonus paliejau augimo aktyvatoriumi - tai kaip išprotėjusi pradėjo augti. Dabar tik palieu ir retai nupurškiu. Purškiu vandeniu tiesiai iš krano. Nam atrodo, tai mažiausiai reikli gėlė.
Atsakyti
Mano irgi zmogaus ugio, specialios prieziuros nereikalauja, palieju ne per dazniausiai, lapus papurskiu, ir viskas. Ziuriu, kad jai saule patinka, tai kai ilgesni laika pastovi apsuku, nes lenkiasi prie saules.
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2008 03 01, 16:05)
Cia visos tik guodziasi, o patarti nera kam... Ei, atsiliepkit, dracenu profes! help.gif
Maniske reikia geneti, bet nezinau, kada ir kaip unsure.gif

o kodėl nori genėt jau remias į lubas?

pirmasis patarimas mylėti gėlę wub.gif nežinau,k aš tai nieko ypatingo nedarau, palieju 1-2kart savaitėj, patręšiu, papiurškiu, lapus apvalau, tiek.... dabar jau nesodinta auga kokius keturis metus gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 03 03, 00:19)
o kodėl nori genėt jau remias į lubas?

Tiesiog labai isstypo, nebegrazi, lapuku kuokstukai virsunese maziukai. Noreciau paformuoti, gal koki stiebeli nupjovus, salia i ta pati vazona pasodinciau g.gif Tik kaip ta padaryti, kada g.gif
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2008 03 02, 23:50)
Tiesiog labai isstypo, nebegrazi, lapuku kuokstukai virsunese maziukai. Noreciau paformuoti, gal koki stiebeli nupjovus, salia i ta pati vazona pasodinciau  g.gif Tik kaip ta padaryti, kada g.gif

na tai tada gal palauk dar kovo galo kokio, ir pjauk kur jau nori, nes daugiau maždaug toj vietoj leis naujas ataugėles. aš tai nupjovus užvarvinau vaško ir aprišau maišeliu, bet paskiau tąq maišelį nuėmiau tik vaškas liko, bet va teta pvz tik n upjovė ir viskas, nieko nedarė, auga gerai g.gif
Atsakyti
As savajai dracenai nupjoviau dvi didziausias sakas.Ji irgi buvo zmogaus ugio, man jau per didele.Turiu dracena jau gal daugiau nei 10 metu, dvi i viena vazona susodintos.Labai isvesejo, uzeme perdaug vietos, tai nupjoviau dvi didziausias sakas kazkur sausio pabaigoj.Vakar pastebejau, kad nupjautu strampu galuose susiformavo po 3-4 naujus pumpurus, turetu jau greit prasikalti.Kai pauges, planuoju nupjauti dar dvi tris didziasias sakas.Taip ir suformuosiu augala taip, kaip man grazu. smile.gif
Atsakyti