Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Laba dienelė.
Visgi savųjų dracenu nepersodinėjau rolleyes.gif paprasčiausiai padovanojau draugei rolleyes.gif nes vietos mažoka, tad pasilikau tik vieną blush2.gif
Vat va tokia 4u.gif

http://public.fotki....ls/foto435.html

Ir kaip Jurciuko gėlytei gelsta ir sausėja lapukų galiukai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurciukas @ 2007 11 22, 16:04)
Labai faina Neli tavo gelyte.
As tokia tik daug mazesne smile.gif nupjoviau, ji man isleido 3 ugliukus.Tai labai graziai dabar auga. Tik beda kad kazkaip apatiniai lapeliu galiukai ruduoja.Nuo ko gal zinot? Ka daryti kad negelstu?
Laikiau ir ant palanges, ir toliau nuo jos. Gal del dregmes?Kiek laistyti?
Dekui uz patarimus! is anksto smile.gif

Labutis, bandysiu ir aš tada nupjauti viršunę ir žiūrėsim, kas gausis. O dėl lapukų galiukų, tai ir mano dracenos džiūsta jie, tiksliau ruduoja, o dabar ir visas lapas nuruduoja ir nukrenta, deja nežinau kodėl. g.gif
Atsakyti
Aš saviškėms gėlytėms irgi nupjovusi buvau viršūnes, tad jos prileido iš žemės naujų ūgliukų, bet persodinant matėsi, kad iš to pačio koto. tad jiems beaugant aš supindavau kotus blush2.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Gal galite padėti? Padovanojo draugas gėlę draceną,namie jau po kokios 1-2 dienų pradėjo linkti lapai,o dabar jau net dvi šakos nulinko,jau ir trečia linksta verysad.gif Kai pamačiau,kad pradėjo linkti lapai, ją gan gausiai palaisčiau blush2.gif Bet šakos ir toliau linko,dabar jau beveik visi lapai nulinkę,o pas mane ji net savaitės laiko dar neišbuvo. Dėl ko taip galėjo atsitikti? Ar galėjo pašalti,kol parsinešiau per lauką namo,bet kad tikrai neilgai buvo ji lauke,apie kokias 10 minučių tik,nes parduotuvė visai šalia namų verysad.gif unsure.gif Ką daryti?
Atsakyti
QUOTE(myliu``tave @ 2008 01 06, 15:18)
Sveikos  4u.gif Gal galite padėti? Padovanojo draugas gėlę draceną,namie jau po kokios 1-2 dienų pradėjo linkti lapai,o dabar jau net dvi šakos nulinko,jau ir trečia linksta  verysad.gif Kai pamačiau,kad pradėjo linkti lapai, ją gan gausiai palaisčiau  blush2.gif Bet šakos ir toliau linko,dabar jau beveik visi lapai nulinkę,o pas mane ji net savaitės laiko dar neišbuvo. Dėl ko taip galėjo atsitikti? Ar galėjo pašalti,kol parsinešiau per lauką namo,bet kad tikrai neilgai buvo ji lauke,apie kokias 10 minučių tik,nes parduotuvė visai šalia namų  verysad.gif  unsure.gif Ką daryti?

Gal nuotrauka pamėgink idėt bus aiškiau g.gif jei tik lapai linksta tai gal nieko, bet jei patys stiebai, tai greičiausiai nušalo ax.gif g.gif Labai perlaistyti tai nereikia, aš saviškę vos vos laistau, nes kai užpilu daugiau vandens pradeda lapai ruduot ir krist rolleyes.gif

Mano patarimas toks, jei nušalo stiebai ir tarkim pradės nuo viršūnių pūt-vyst tai patarčiau nepagailėt ir nupjaut viršūnę iki tos vietos kur jau sveikas stiebas, tada bent jau naujų ugliukų išleis... Bet jei iš šaknys pašalo tai net nežinau unsure.gif ko gero gali ir visa nuvyst g.gif
O pirmiausiai tai stebėk kaip gėlytė toliau jausis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 06 sausio 2008 - 15:58
O as skubėčiau persodinti, nes gal perlaistyta buvo ir dar pati paliejai, bent jau i šaknis pažiūrėti vertėtų 4u.gif
Atsakyti
gal ir reiks pamėgint persodint, nors kai klausiau parduotuvėje, tai sakė žiemą negalima persodinėti unsure.gif
Atsakyti
Žiema visoms gėlėms geriau "ramybė". bet jei jau atsitiko taip,kad pvz perlaistai, tai manau, jau geriau gelbėti smile.gif
Atsakyti
Ačiū,tada reikia pamėginti persodinti 4u.gif Pačios šakos nenulinko,nes jos trumputės,tik truputį padžiuvo šakų galiukai prie kurių tvirtinasi lapai. Iš parduotuvės,kai parsinešiau,ji neatrodė,kad būtų daug prilaistyta,ir kitą dieną,kai pamačiau,kad pradėjo linkti lapai tik tada aš palaisčiau. Žodžiu, įdomu tai,kad aš dar nebuvau jos palaisčiusi,kai pradėjo linkti,todėl ir galvoju,kad galėjo pašalti. Nors tai sunkiai tikėtina,nes ji buvo suvyniota į polietileną ir dar storą popierių ir lauke tebuvo kokį 10 min unsure.gif
Atsakyti
na,tada neskubėk persodinti. gal adaptuosis. lukter kokia saviatelę, aišku jei reiklaai sparčiai blogės, manau reikia pabandyti persodinti.
Atsakyti
Šiandien gėlės jau ir paskutiniai lapai nulinko, žodžiu, gėlė atrodo baisiai. Rytoj reiks nusipirkti žemių ir persodinti verysad.gif O kai nupjauni šakutes su lapais, ar nupjautas vietas reikia kuom nors patepti? unsure.gif
Atsakyti
aš užvarvinau vaško nuo žvakės mirksiukas.gif
Atsakyti