Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

QUOTE(Šiaip užklydus @ 2005 05 30, 15:19)
Štai, pagalvojau, pirmąjį (ir, tikriausiai, paskutinį) savo pasisakymą "publikuosiu" čia. Man panašiai tiek metų, kie Zuzulkai. Kyla įvairiausių klausimų ir abejonių. Karts nuo karto paskaitinėjų tokius moteriškus rūpestėlius. Niekada negali žinoti, ko gali prireikti smile.gif Tačiau iki šiol, šiaip ar taip, bet iškrypėle ar pan. nebuvau vadinama. Tokių klausimų, kuriais diskutuojate čia, gal ir nekildavo, bet egzistencinių - būti-nebūti, turėti ar ne, tikrai nebijodavau užduoti. Apie šį forumą dabar susidariau ne kokią nuomonę. (Nors tikriausiai niekam ir nesvarbu - vienu nariu daugiau ar mažiau.) Ar žinote, kaip geriausia nugalėti savo priešą (pvz., baimę)? Kuo daugiau sužinoti apie ją. Sužinoti kas vyksta, kaip vyksta, kodėl vyksta. Ne visosesame tokios "bobos su kiaušais", galinčios drąsiai nueiti pas pagimdžiusi kaimynę ir paklausti, "tai kaip tau ten buvo?". Galbūt vien todėl buriamės į tokius forumus, kur galime konsultuotis, dalintis abejonėmis, klausti, skųstis, abejoti ir pan. O kad nesi parašiusi 1000 žinučių, nereiškia, kad iš karto negalima klausti tau rūpimų dalykų. Gal žmogus vien todėl ir prisiregistravo? Nežinau, kodėl esate tokios piktos, bet nuliūdinot mane cry.gif Suprantu, parašiau "ne į temą", galit nudobti mane...

QUOTE(Kaja @ 2005 05 30, 16:47)
forumas man yra vertingas tuom, kad galiu klausti visų dalykų, kurių dar nesu patyrusi, o kitos - jau patyrė. Tuom, kad galiu pati pasakot, apie tai, ką žinau. Tačiau yra viena sąlyga, kuri verčia mus dalintis patirtimi ir mintimis - pasitikėjimas. Būtina sąlyga - tikėjimas, kad nebus pasijuokta iš mano patirties, baimių.
Zuzulkos užvesta tema, yra akivaizdžiai siekianti prisigraibyti įvairiausių pikantiškų dalykėlių, kuriuos būtū galima aptarti galbūt visai ir nemoteriškoje kompanijoje. Ką reiškia vengiamos temos?  kiekvienas gi nusistato savo ribas smile.gif tuo labaiu, nesu girdėjusi, pasipasakojimo apie gimdymą vakarėlius

As taip supratau, kad man cia taikoma rolleyes.gif
Nu tai ka prisiduodu smoke.gif Man 28 metai, lygiai tiek, kiek zuzulkai, bent jau ji taip teigia mirksiukas.gif Galit sakyt, kad esu motera su didele patirtim ir t.t. ir pan., bet tokie atseit mano benraamzes issireiskimai, tai ka zinau... Ir dar kai kas. Forumas tikrai yra puikus dalykas, kuriame galima suzinoti daug naudingo, ko ir geriausios drauges nepaklaustum, bet as grieztai pries tokius dalykus, kai klausiama super intymiu dalyku ir dar is to smaginamasi schmoll.gif As i viska stengiuosi ziureti linksmai, bet siuo atveju tai iskrypimas ir ne kitaip cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas: 30 gegužės 2005 - 20:59
Aš nors ir neturiu dar leliaus, o man 26, bet kažkaip nebuvo niekad tokių minčių, klausti tokių dalykų. Aš būsiu šį kartą prie tų piktųjų, kad klausimai ne į temą... Man toks įtarimas, kad kažkas yra visai ne tas kuo dedasi, arba neturi kitų bėdų, jei užduoda tokius imtymius ir gal keistokus klausimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delusion: 30 gegužės 2005 - 22:35
Na, nieko niekam savo pasisakymais aš netaikau. Gal toks smalsavimas apie kvapus ar kokias nors intymias būsenas nesveikas. O gal ir sveikas. Gal besipiktinančios priklausote tam 20% psichiškai visiškai sveikų žmonių? Sveikinu clap.gif Man irgi tikriausiai reikia kreiptis į psichologą, nes kartais nesuprantu, kas aš, kodėl aš, kaip aš, ką aš. Nes dar nenoriu vaikų. Nes man šlykštu, kai viešąjame transporte prie manęs liečiasi žmonės. Nes nuolat suabejoju, ar užrakinau duris. Nes kartais man būna liūdna. Nes abejoju, ar esu verta gyventi visuomenėje, kurios "moralines pareigas" (pvz., moteris būtinai turi prigimdyti vaikų) aš atmetu etc. etc. Na matot, esu visiškai psichuojanti moteriškė... Deja, neturiu kalio cianido doh.gif

Lengviausia, ką galite padaryti, kai matote Jums nepatinkančią temą - neatsakinėti. Arba paprašyti moderatoriaus uždaryti ją. Arba aiškiai parašyti taisykles, ko klausti negalima: apie išskyras, kvapus, jausmus, mintis etc. Nesu Zuzulkos advokatė, bet įsivaizduoju save jos vietoje. Emocinė būsena tikrai gali sugirgždėti, kai patyrusios mamytės sako, "eik pas psichologą", vien todėl, kad kažkada joms pačioms viskas buvo aišku...
Atsakyti
čia ne vaikų smėlio dėžė - užtenka susikurti vieną vardą forume, o ne po atskirą kiekvienam pasisakymui ax.gif
Atsakyti
Na jei ji gali klausti kas jai rūpi, vadinasi kiti turi teisę piktintis tuo, kas jiems nepatinka. Ir nereikia visko priimti jau taip asmeniškai. smile.gif
Atsakyti
Nuoširdžiai Jūsų visų prašau apsiraminti, ir nenustatinėti diagnozių, ypač jei neturite tinkamo medicininio išsilavinimo. Jeigu jums nepatinka ši tema ir jos autorės klausimai, būkit malonios neatsakinėkit. Jums nesuprantamas toks smalsumas? Nesupraskit, kam įžeidinėti žmogų?
Visi mes esam daugiau ar mažiau smalsūs, turim savo fobijų, baimių ir įvairių dalykų suvokimą: man irgi rūpėjo per gimdymą "neapsipazorint", taip pat labai rūpėjo pažiūrėt į placentą, ir aš ją pamačiau, gydytoja nieko keisto neįžvelgė šiame mano nore, tai kodėl jus įžvelgiat kažką keisto? turėtumete mane už tai smerkt? Kodėl turite smerkt Zuzulka, kad ir kiek metų jai bebūtų už jos smalsumą? Natūralu, kad prie mūsų forumo jungiasi labai įvairūs žmonės bet dažniausiai (nevisada) su panašiais tikslais: gaut informacijos. Mūsų forumo paskirtis - leisti žmonėms susirast rūpima info. Tai kas vienam atrodo visiškai suprantama ir natūralu, kitam kelia begale klausimų ir abejonių. Gerai yra pirmiausiai tas, kad žmonės domisi, ir nebijo klaust. Blogai yra tas, kad kiti žmonės ieško priekabių ir bando nusodint pirmąjį.
Atsakyti
Skaitau ir mantau kol manes cia nebuvo jus pakeitet tema...
Dabar mano tema vadinasi ginti mane arba ne. As nieko nebekomentuosiu, nes esu labai jautri ir kaip kazkuri is merginu (moteru) pasake, kad patyrusios bando nusodinti naujoka. Bandau nepasiduoti.
Atsakyti
zuzulka, nepergyvenk 4u.gif visos mes cia esame lygiomis teisemis ir nesvarbu, koks tas musu "statusas". klausk visko, kas tau idomu, o tos, kurios IS TIKRO TURES KA "I TEMA" PASAKYT, ATSAKYS BE IZEIDINEJIMU mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif ZUZULKA laikykis, nepasiduok 4u.gif
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, ko čia pykstatės smile.gif

Prisipažinsiu, nors LABAI LAAABAI norėjau leliuko, kol buvau nepagimdžiusi irgi truputį bijojau, kad kai paimsiu tą gleivėtą mažutį žmogutį, bus net nejauku prie jo prisiliesti. Labai bujodavau net sau tai pripažinti, bet tai buvo TIESA. Tik kai pagimdžiau ir paęmiau tą vaikutį ant rankų, tai norėjau bučiuosi, myluoti, glostyti, bučiuoti... turbūt net nulaižyti būčiau galėjusi blush2.gif

O placentos kvapas... g.gif Nežinau, jokio kvapo nejaučiau, nors placentą laikiau rankose, apžiūrėjau, su pribuvėja aptarėme "gyvenimo medį", pakalbėjome, koks pagal placentą buvo nėštumas ir koks turėtų būti vaiko gyvenimas. Man buvo visai įdomu ir tikrai jokio pasišlykštėjimo. Bet čia kiekvienam savo, placentos apžiūrinėti nebūtina biggrin.gif

Kad vaiko bijoma, jis atrodo negražus, yra NORMALU, ypač jei gimdymo metu buvo vartojami medikamentai. Jei kas ir su medikamentais jautė euforiją ir susižavėjimą savo vaiku, tai irgi NORMALU, taip kad nėra ko pyktis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nu siaubas....
Toms kurios itaria temoje nesvarius tikslus, iskrypimus - diagnozuoju - jums paranoja tongue.gif (med išsilavinimo neturiu, bet tokia mano nuomonė tongue.gif )

O šiaip aš irgi negimdžius, bet man irgi rūpi tie patys klausimai kaip zuzulkai, matyt taipogi teks kreptis į psichologą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nightingale @ 2005 06 01, 08:15)
Nu siaubas....
Toms kurios itaria temoje nesvarius tikslus, iskrypimus - diagnozuoju - jums paranoja  tongue.gif (med išsilavinimo neturiu, bet tokia mano nuomonė  tongue.gif  )

O šiaip aš irgi negimdžius, bet man irgi rūpi tie patys klausimai kaip zuzulkai, matyt taipogi teks kreptis į psichologą  doh.gif

Tikrai, jei net nesi nėščia ir rūpi būtent tokie dalykai ir tik apie tai knieti kalbėt mamų forume, tai siūlau kreiptis ir kuo greičiau mirksiukas.gif
Lieku prie savo nuomonės 4u.gif

Prieš piktinantis, siūlau atkreipti dėmesį į visą kontekstą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 01 birželio 2005 - 10:23