Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 05 17, 20:32)
palaukit, palaukit, ne viska supratau. Tai darant epidurini dar ir i slapimo pusle kateteri kisa?! kam? o be jo apseit negalima? Kazkaip nenoreciau, kad pries gimdyma dar ir taip isniekintu....

QUOTE(LiVo @ 2005 05 17, 20:39)
man tai jokio kateterio i šlapimo pūslę nekišo, nesu, net girdėjus, kad pačiai gimdant kištų, tai čia manau tik operacijos metu taip daro g.gif

Ash pirmagime gimdzhiau pati, ir turejau kateteri. Esu girdejusi, kad kitos gimde su epiduriniu ir be kateterio, bet kai pagalvoji - juk epidurinis numarina nuo pilvo zhemyn, tai tikrai pati nezhinosi, kada noresis i tualeta. Nebent 'profilaktishkai' puodeli pakisht wink.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau pati, be nuskausminimų, ir po gimdymo aptūrėjau kateterį, kadangi pati nelabai galėjau, o ir noro tokio nejaučiau, bet kai įstatė kateterį, turėjo gydytoja ilgokai palūkėt biggrin.gif , prieš išimdama. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2005 05 18, 11:01)
Aš gimdžiau pati, be nuskausminimų, ir po gimdymo aptūrėjau kateterį, kadangi pati nelabai galėjau, o ir noro tokio nejaučiau, bet kai įstatė kateterį, turėjo gydytoja ilgokai palūkėt  biggrin.gif , prieš išimdama. blush2.gif

Turejau ir as po gimdymo, kai susiuvo, ta kateteri, nieko ten baisaus, gal kol ikisa truputi nemalonu, bet cia jau smulkmena smile.gif
Atsakyti
mano gimdymas truko ilgai ir as buvau "priraisiota" prie visokiu davikliu, tiek vaikucio, tiek mano, tai man ikiso kateteri, kad stumimo metu, jei pusle pilna, ji netruktu. O ar as noriu, ar nenoriu - nelabai ten ir supratau, nors be epiduro gimdziau.
P.S. del klizmu man nedare ir nesiule, ir nereikejo. Bet zinau atveju, kad padare, o ji veliau suveike, gimdymo metu, va tada, isivaizduoju, tai beda. Jau geriau jokiu klizmu schmoll.gif doh.gif schmoll.gif
Ir neapskuta, neprivaloma - tik kai cezariukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tarena: 18 gegužės 2005 - 15:20
P.S. del klizmu man nedare ir nesiule, ir nereikejo.[COLOR=red] Bet zinau atveju, kad padare, o ji veliau suveike, gimdymo metu, va tada, isivaizduoju, tai beda. Jau geriau jokiu klizmu   

megalol.gif Oj geras
Atsakyti
Na nesusilaikysiu ir pasisakysiu.
Rasiau jau siandien diena zinute, bet SM streikavo ir issitryne, na galvoju: tiek to. Bet i vakara nesusilaikiau, galvoju laisva salis - pareiksiu ir savaja nuomone. TIK manoji nuomone, perspeju - labai kategoriska, yra skirta vienam zmogui ir tas zmogus, tai tema pradejusi mergina. Tenesupyksta mergyte, uz tai ka isgirs, ir teneisizeidzia visos cia sitoje temoje pasisakancios mamytes wub.gif , turincios nemaza patirti, o kai kurios net ir virtualiai pazistamos ir labai man artimos wub.gif .

Sia tema turiu ir as ka pasakyti, bet ranka taip ir nepakilo ir tik del to, kad ja atidariusi Zuzulka, skaitant jos postus yra dar per jauna ir pakankamai vaikiska, kad ja atidarytu ir patyrusiu mamyciu nuosirdziai issakytas mintis ir patirti komentuotu. Vien ka reiskia:
Zekit ka radau sia tema  smileysex.gif blush-anim-cl.gif
IR nesigedinkit geriau teisybe.

megalol.gif  Oj geras

doh.gif Zinai mergyte, tikrai per anksti sia tema atidarei, nes dar pakankamai vaikiska esi ir nepribrendusi tokiom rimtom temom, o tavo kometarai visai nevietoj ir nelaiku.

P.S. Jauciu didele pagarba visoms mamytems 4u.gif , kurios sia tema issako savo patirti.

Atsakyti
Labas mielos mamos.

Noriu atsakyti i VOLUNGES pasisakyma.
Klausyk mamyte, Volunge, jei pati sulaukei vaiku 16 ir dabar manai, kad esi labai patyrusi mamyte eik reikskis kitur.
Manau, kad tema yra idomi ir reikalinga moterims ir merginoms, kurios laukiasi ar ruosiasi pastoti.
1. Juokelius drabstau, kad tema nebutu monatoniska, ir kaip sakoma is blogo dalyko reikia juoktis tada ne taip baisu. Manau, kad moteris turi dometis viskuo ir pradeti ruostis tapti motina anksti.
2. Prasiau rasyti teisybe todel, kad tema vadinasi "apie ka kalbeti moterys vengia prie sveciu." Cia niekas nemato, gali pasisakyti ir atvirai. O norinciu suzinoti ir nedristanciu paklausti yra daug.
Man 29. Pati planuoju tapti mama, tik ne siandien.
Ir dar pasakyciau bet mano tema cenzuruota.

Tikrai izeidei (jei to ir norejai -pasiseke), nors atidarydama tema neturejau blogu keslu.

Zuzulka
Atsakyti
As sutinku su Volunge drinks_cheers.gif
Zuzulka, gal tu ir pilnamete jau, bet tas tavo smalsumas itartinas kazkoks, negeras sakyciau, iskrypeliskas net cool.gif
Ir isizeidinet tikrai nera ko. Cia forumas, mes visos isreiskiam savo nuomone ax.gif
Atsakyti
Na ko jūs vargšę Zuzulką užsipuolate, na nenorite-neatsakykite ir neskaitykite, bet kodėl iškarto viską perversti velnias žino kaip. Šitame forume labai pasigendu tolerancijos. Jei kažkam užėjo noras sužinoti ar užduoti, kad ir "durną" klausimą, na kodėl gi ne , na nejaugi prieisi prie pažįstamos ar dar geriau nepažįstamos ir paklausi - ar tu gimdydama neapi....? Jei jus klausimas įžeidžia, juk galima neatsakyti, o kam reikia žmogų užsipulti nesuprantu g.gif
Atsakyti
O as is pradziu kazkodel pagalvojau, kad tai pirmo mazylio besilaukianti mama, susidurianti su kai kuriom abejonem ax.gif
Atsakyti
Na nesišiauškit taip, mamytės. Štai man iš tikrųjų tema aktuali, gimdymas jau ne už kalnų, vyras pasišovęs dalyvauti, truputį baisoka dėl tų fiziologinių dalykų.. Nesinori, kad jis pamatytų kažką toookio blush2.gif Ir pas drauges klausti tokių dalykų nesirįžtu..
Atsakyti
Na, tikrai jau doh.gif
Lig šiol maniau, kad čia galima kalbėti apie viską, bet, pasirodo, ne. Kai kam kalbėti apie fiziologiją atrodo iškrypėliška.
O aš būčiau buvus labai laiminga, jei toks forumas būtų buvęs prieš 10 metų, kai ruošiausi gimdyti pirmą kartą ir visi tie dalykai man labai rūpėjo, o pasiklausti nebuvo ko.
Na, komentarai gal ir vaikiški, bet kai kurie žmonės niekad taip ir nesuauga, bet ar todėl juos turim laikyt raupsuotaisiais g.gif
Atsakyti