Aciu visoms uz atsakymus. Noreciau apidendrinti sios dienos ats. Ka as suzinojau:
1. Kad egzistuoja kazkoks "kibiras" kur subegs viskas kas is manes isbegs.
2. Moterims daro klizmas pries gimdyma.
AS siaip ne nescia, bet mane domina tokios temos ir zinau, kad yra zmoniu kaip as. As drovi ir kai kuriu dalyku nesinori klausti mamos ar drauges. Nes geda. Todel si tema ir egzistuoja.
O siaip reikia nusiskusti plaukus ? O imanoma paciai pasiekti per pilva?
Zuzulka
Kadangi abu vaikus gimdziau begalo greit(antra namie, nes nespejau iki ligonines), tai niekam neberupejo jokios klizmos, ir itariu, kad pirmaji gimdant tai taip ir nutiko(nezymiai, bet...... ). Apie tokius dalykus po gimdymo kalbejau su gydytoja tai ji man sake, kad faktiskai klizma yra nebenaudojama, nes neatlieka pilnai savo paskirties(jei jau skirta.....tai ir apsi.....).skusti sake taip pat nebeskuta. Tai tokios mano zinios. O kas del gedos, tai nors ir per 15 min. gimdziau, bet vistiek atsimenu, kad aiskinau jog apsikakosiu, o akusere ir gydytoja sake na, ir kakok i sveikata
sheip jau dabar del klizmos ir nusiskutimo paprastai teiraujasi - ar nori. nenori, nieko nedaro. beje, priesh gimdyma neretai ir be jokiu klizmu pralaisveja viduriai ir naturaliai nueini i tualeta gerookai iki stumimo.
gimdzhiau su epiduru, tachiau shlapinausi per gimdyma pati, be jokiu kateteriu. tiesiog retkarcheis akushere pasiulydavo nueiti i tualeta (del epiduro nesijauchia "noru"). o stumiant, manau, ish manes bego tik vaisiaus vandenys ir nieko daugeu. bet kuriuo atveju, pati to nematai, o gydytojai priprate ir viska mikliai sutvarko, kas beatsitiktu.
gimdzhiau su epiduru, tachiau shlapinausi per gimdyma pati, be jokiu kateteriu. tiesiog retkarcheis akushere pasiulydavo nueiti i tualeta (del epiduro nesijauchia "noru"). o stumiant, manau, ish manes bego tik vaisiaus vandenys ir nieko daugeu. bet kuriuo atveju, pati to nematai, o gydytojai priprate ir viska mikliai sutvarko, kas beatsitiktu.
Zuzulka, tau jau kitos atsake: rutinishkai klizmos nebedaro, bet jeigu tau labai baisu tai galesi arba pati pasidaryti, arba paprashyt sesutes. Taipogi - nebeskuta. Nebent cezaris ishpuola, bet tada ir kitos problemos atkrenta Jei pachiai uzeis noras apsiskust, galiu pasakyti, kad nera taip lengva - matomumas nebe tas
Del kibiro tai pasakiau, kaip susiduriau JAV, gal Lietuvoj kitaip?..
Del kibiro tai pasakiau, kaip susiduriau JAV, gal Lietuvoj kitaip?..
Ir apskuto, ir išklizmavo, nes grėsė cezaris, bet vis tiek gimdydama jaučiau, kad kažkas teka (turbūt išmatos nevalingai, kaip būna po klizmos), bet, patikėk, tam tuo metu neteiki nė mažiausiai dėmesio, akušerė sutvarkydavo be jokių komentarų. Aš apskritai gimdydama tapdavau tokia belyte "ono", man tas pats, kas mane apžiūrinėja, ką man daro, visada buvau "bandomas triušis", leidau studentėliams į mane spoksot (o kaip jie vargšeliai kitaip išmoks?).
Jei tau palengvės, pasakysiu, ko aš labiausiai bijojau prieš pirmą gimdymą.
Intymioj vietoj turiu didelę karpą, tokią papilomą, tai vis galvodavau, kai mane skus, ar jos nenupjaus Dabar juokas ima, o tada man ta mintis miegot neleisdavo.
Intymioj vietoj turiu didelę karpą, tokią papilomą, tai vis galvodavau, kai mane skus, ar jos nenupjaus Dabar juokas ima, o tada man ta mintis miegot neleisdavo.
QUOTE(Mojo @ 2005 05 09, 18:35)
O cia tai geras kaip prajuokinai tai negaliu,tik nesupyk prasau,bet labai juokingai parasei
Aš tuo tik norėjau pasakyti, kad labai gerai suprantu Zuzulką, nes nėščiosioms būna tokių sveiku protu nesuvokiamų fobijų, nors ji, kaip supratau, dar net nenėščia.
Taigi jei po pirmo gimdymo kai ko jau nebebijojau, tai prieš antrą įgijau kitą kompleksą - bijojau gimdyti naktį, nes kaip gi reiks skambinti gydytojui ir jį žadinti - man tai atrodė baisiai nepadoru, juolab, jei pasirodys, kad apsirikau ir dar negimdau.
Na, ir ką manot? Tempiau namie tol, kol išaušo, nuvažiavau tiesiai ant gimdymo stalo ir jau nebebuvo kada daryti epidūro, kurio labai tikėjausi.Tai sužinojusi puoliau į isteriją, ir gimdymas kainavo daug nervų ir man, ir vyrui, ir gydytojui
Moralas : meskit iš galvos visas baimes, atsikratykit visų kompleksų - nėščiosioms galima viskas, todėl išnaudokit situaciją
Taigi jei po pirmo gimdymo kai ko jau nebebijojau, tai prieš antrą įgijau kitą kompleksą - bijojau gimdyti naktį, nes kaip gi reiks skambinti gydytojui ir jį žadinti - man tai atrodė baisiai nepadoru, juolab, jei pasirodys, kad apsirikau ir dar negimdau.
Na, ir ką manot? Tempiau namie tol, kol išaušo, nuvažiavau tiesiai ant gimdymo stalo ir jau nebebuvo kada daryti epidūro, kurio labai tikėjausi.Tai sužinojusi puoliau į isteriją, ir gimdymas kainavo daug nervų ir man, ir vyrui, ir gydytojui
Moralas : meskit iš galvos visas baimes, atsikratykit visų kompleksų - nėščiosioms galima viskas, todėl išnaudokit situaciją
O man taip ir buo: skambinau nakti su 'lozhnaja trevoga' O ka darysi?.. Kai pagalvoji, juk gydytojo toks darbas, ir tam yra budejimai, kad priimtu tokius - ir ne tik - skambuchius...
Labas moterys ir merginos,
as vis aplankau jus ir bandau parasyti suvestine ka manau.
Zekit ka radau sia tema
Na aciu visoms uz atsakymus padeda truputi. Vistiek nemalonus dalykas. Ten sakot jauciat nejauciat kad kazkas krenta bega. Bet jei bus kvapas tai jaus visa operacine
Kuo toliau tuo labiau manau kad viskas bus kaip bus. Pirmiausiai man reikia pastoti Ir gydytojai dazniausiai buna prisiziureje visokiu nuotykiu ir dideliu ir maziuku. Svarbiausiai kad vaikas gimtu sveikutis. Vakar kaip tik turejau rankose 4 men mergyte. Tokia trauka. O dar kai neverkia tai pasaku pasaka. Noriu. Reikia. Dar nelaikas.
Nenukrypstant nuo temos Rasykit, jusu zinutes labai padeda moraliskai. IR nesigedinkit geriau teisybe.
zuzulka
as vis aplankau jus ir bandau parasyti suvestine ka manau.
Zekit ka radau sia tema
Na aciu visoms uz atsakymus padeda truputi. Vistiek nemalonus dalykas. Ten sakot jauciat nejauciat kad kazkas krenta bega. Bet jei bus kvapas tai jaus visa operacine
Kuo toliau tuo labiau manau kad viskas bus kaip bus. Pirmiausiai man reikia pastoti Ir gydytojai dazniausiai buna prisiziureje visokiu nuotykiu ir dideliu ir maziuku. Svarbiausiai kad vaikas gimtu sveikutis. Vakar kaip tik turejau rankose 4 men mergyte. Tokia trauka. O dar kai neverkia tai pasaku pasaka. Noriu. Reikia. Dar nelaikas.
Nenukrypstant nuo temos Rasykit, jusu zinutes labai padeda moraliskai. IR nesigedinkit geriau teisybe.
zuzulka
palaukit, palaukit, ne viska supratau. Tai darant epidurini dar ir i slapimo pusle kateteri kisa?! kam? o be jo apseit negalima? Kazkaip nenoreciau, kad pries gimdyma dar ir taip isniekintu....
man tai jokio kateterio i šlapimo pūslę nekišo, nesu, net girdėjus, kad pačiai gimdant kištų, tai čia manau tik operacijos metu taip daro
QUOTE(Indrulka @ 2005 05 09, 12:09)
as manau kad patartina, o gal netgi ir privaloma...na bent jau as darysiuosiu klizma, kad paskui nebutu netiketumu.......
Klizma nebūtinai apsaugos nuo tokių netikėtumų .