QUOTE(Omm @ 2011 01 19, 22:55)
Gal geriau reikėjo temą pavadinti "Kaip pasiruošti gimdymui?", nes nesimokysi gi gimdymo kaip "daugybos lentelės", kaip kažkuri čia minėjo.
labai teisingas pastebėjimas. Kadangi mokausi ir manau (tikiuosi) ateityje būsiu, kuri priiminės jūsų lialiukus
tai galvoju, jog
išmokti gimdyti neįmanoma. Čia tas pats, kas man išmokti iš vadovėlio, kaip priimti gimdymą, bet kai ateini ir kiekviena pacientė su sava istorija ir gimdymas vyksta savaip, tai sunku pritaikyti tai, kas buvo parašyta vadovėlyje
Stebėdama kitus gimdymus, dalyvaudama juose ir pati jau pagimdžiusi du vaikelius priėjau išvados, jog labai svarbu
pasitikėti mediku, kuris yra su tavimi. O jei nepasitiki juo, tada labai labai turi pasitikėti savimi
nes bet kokiame darbe turi būti lyderis/autoritetas, kuris, kaip sakant vadovautų paradui, kad jis įvyktų. O jei nepasitiki, mintys nukrypsta į nerimą, blaškymąsi, tada tikrai daug kas tampa nekontroliuojama.
Mano pačios asmeninė patirtis dvejopa- pirmą vaikelį gimdžiau susitarusi su puikia gyd. Regina Mačiulevičiene iš KMUK
viskas buvo idealu- pasitikėjau čia gydytoja aklai, nes mačiau, kad ji viską daro puikiai. Viskas ir buvo puikiai. Neminiu skausmą ir pan. nes tai ne nuo medikų priklauso, bet gimdymą vadinu puikiu, nes aš sveika, vaikutis sveikas, emocijos (nors ir skaudėjo) taip pat puikios.
Antrą kartą gimdžiau kitoje ligoninėje, kuria nepasitikėjau, jos darbuotojais taip pat nelabai. Tačiau buvo jau ne pirmakartė, be to, jau buvau atsimokiusi medicinos šiek tiek- todėl visas va;andas gimdykloj prabuvau su vyru- apvaikštinėjom visą palatą, apsižiūrinėjom instrumentus, aš jam pakomentavau, pati ėmiau kamuolį, šokinėjau , pati dariau pratimukus įsiūbuoti veiklai. Akušerė atėjo tik priimti naujagimį
viskas irgi buvo super, nes žinojau, ką darau.....
Bet matau daug moterų, kurios neklauso, kas sakoma: gal iš baimės, gal iš skausmo, bet visa tai įmanoma kontroliuoti, bet to reikia mokytis- manau, kad geriausias laikas- besilaukiant vaikučio....
Kadangi dalyvavau ir vedamuose kursuose
ir kaip būsima mama, ir kaip būsima medikė, pastebėjau, kad mamoms labiau rūpi kokį rūbą, vežimėlį ar žaislą nupirkti nei kaip padėti sau ir vaikeliui tą gimimo stebuklo akimirką.