Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

QUOTE(fedoska @ 2010 09 20, 13:43)
Jusu isvardyti veiksniai maziausiai itakoja zindymo trukme ir kokybe.

Kas itakoja labiausiai? bigsmile.gif
Atsakyti
Kiek gerų patarimų thumbup.gif Stengsimės kvėpuoti taisyklingai user posted image
Atsakyti
as per saremius kvepavau, kaip pasakojo per kursus, o per stangas jau visai nebebuvo kada galvoti apie kvepavima ar koki kita veiksma, elgiausi instinktyviai, bet viskas ok. man akusere net neprimine, kad kvepuoti stangu metu unsure.gif
Atsakyti
kaip ishmokti gimdyti? . ish mano bokshto- nes jau teko tris kart paciai gimdyti naturaliai gimdyti /nors cia tikrai kiekvienai skirtingai ir todel kiekviena gal kitaip rasho kaip jai atrodo/.

kuo daugiau skaityti apie tai, nes kazkuris patarimas butent tau bus tinkamas.
-ishmokti teisingai kvepuoti
-klausyti ka sako daktare priiminedama kudiki
-visa laika nuo saremiu iki gimimo -galvoti kaip jau daug pazenget abu su laukiamu kudikiu i prieki laukdami susitikimo rolleyes.gif

sekmes mirksiukas.gif

del zindymo taip pat pasiskaityti jau pora savaiciu priesh tai kaip tai daryti kad zinoti apie ka kalba eina. nes kaip gims kudykis nepradesit skaityti knygos biggrin.gif
o va jeigu nesigaus arba paprashyti kad parodytu daktare arba tiesiog tureti lapa apie tai atsispauzdinus ir paskaityti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 19, 14:11)
Is dalies tai paveldima. IS DALIES... Bet vat zindymo patirtis visiskai  neturi nieko bendra su genais ir paveldimumu  biggrin.gif , nes tai priklauso nuo noro, ziniu ir uzsispyrimo.

As pritarciau siems dviems atvejams...BEGALINIUI NORUI ir UZSISPYRIMUI...Nes jei mamyte atleis vadeles(pasiduos) tai vaikutis tikrai nesijus nuskriaustas,nes pienuka issireikalaus koks jis bebutu ir gaus.9ar is buteliuko ar kruties)...Svarbiausia mamytes valia manau maitinime...O kai viskas isivaziuoja jau ir maitinimas tampa ne kancia o malonumas 4u.gif O ir vaikutis (ismokes gerai zysti) nenori nieko kito kaip tik kruties...

QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 30, 13:35)
Kaip pamokos ar daugybos lenteles, zinoma, neismoksi, BET tinkamai  pasiruosti tam tikrai imanoma. Tada ir komplikaciju tikimybe gerokai sumazeja.  smile.gif

Del pasiruosimo sutinku... drinks_cheers.gif

QUOTE(sagute2 @ 2010 07 31, 22:03)
Ismokti gali tik kvepuoti ir tinkamai nusiteikti pries gimdyma. O visa kita tik gimdydama patiri. Kaip mokinsies stumti kudiki, kai ner ka stumti? ar mokinsies zindyti, kai jo dar ner? Problema ta, kad, prisiskaicius teorijos, ner kaip is anksto pasipraktikuoti  tongue.gif

Butenk praktika yra viena o teorija yra kita....Negalima ju tapatinti bet jei domesies tikrai nenukentesi ir bus daug paprasciau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 28 lapkričio 2010 - 10:42
nors gimdžiau keturis kartus, bet manau , kad tokių dalykų neišmokstama
Atsakyti
buvau nuejus i 3 is siulomu 8-niu paskaitu pasiruosimui gimdyti...trys buvo praktines paskaitos(jose ir buvau)-gimdymo pozos,kvepavimas ir dar kazkas ,nebeprisimenu..i likusias nejau,nes maniau,kad teorijos galiu paskaityt is knygu ar interneto...-ir gerai padariau smile.gif galejau ir is viso neit,bent jau man visai nieko tai nedave...zinojau,kaip kvepuot reik gimdymo metu,bet kai saremiai uzejo ,tai niekaip nesugebejau savo ziniu pritaikyt,nes skausmas is viso kvapa uzgniauzdavo blink.gif o ir pozos,tipo geriausiai tinkancios ir patinkancios,nebuvo kada ieskot,nes kaip jau minejau,taaaaaaiiiip skaudejo,kad susiriesdavau i kamuoliuka,uzmerkdavau akis ir laukdavau,kad tik greiciau tas kosmaras baigtusi...nesigasdinkit dar negimdziusios,nes kaip visi sako-rezultatas vertas kanci,bet jei turit galimybe gimdyt su epiduru,tai tikrai neatsisakykit biggrin.gif
Atsakyti
nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(saulux @ 2011 01 14, 18:42)
kai saremiai uzejo ,tai niekaip nesugebejau savo ziniu pritaikyt,nes skausmas is viso kvapa uzgniauzdavo blink.gif o ir pozos,tipo geriausiai tinkancios ir patinkancios,nebuvo kada ieskot,nes kaip jau minejau,taaaaaaiiiip skaudejo,kad susiriesdavau  i kamuoliuka,uzmerkdavau akis ir laukdavau,kad tik greiciau tas kosmaras baigtusi...

Vat tai ir vadinama visisku nepasiruosimu. Neiveikei saves ir savo baimes. mirksiukas.gif
Jei nezinai kas vyksta su tavo kunu ir KODEL skauda, tuomet tikrai gimdymas tampa panasiu i kosmara...Ir labai gaila.
Atsakyti
pastojusi lankiau sveikos pradžios kursus. pirmo gimdymo metu viską buvo išmokusi kaip iš vadovėlio, paklausiau gydytojos patarimų ir viskas praėjo sklandžiai, natūraliai. tik nesupratau, kaip tos tikros stangos jaučiasi, nes man visai nesinorėjo stumti g.gif

antro gimdymo I fazė buvo vienas juokas - žinojau pozas, šokinėjau ant kamuolio, kvėpavau, net baisoka buvo, kad veikla nevyksta, nes skaudėjo mažai, pertraukos tarp sąrėmių atrodė ilgos. išvis nė neturėjau kada "atsijungti". užtat per stangas sulaukiau to, ko nesitikėjau - daug didesnio skausmo. jam nebuvau pasiruošus morališkai, nes tikėjausi, kad jausiu tą patį, kaip pirmą kartą. supanikavau,ėmiau blaškytis, ko nebuvo pirmo gimdymo metu. tačiau tai tetruko 15min. labai padėjo gydytojos nurodymai.
Atsakyti
geriausia ismokti gimdyti per patirti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
koki ketvirta karta jau turbut mokesiu viska lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 14, 20:34)
Vat tai ir vadinama visisku nepasiruosimu. Neiveikei saves ir savo baimes.  mirksiukas.gif
Jei nezinai kas vyksta su tavo kunu ir KODEL skauda, tuomet tikrai gimdymas tampa panasiu i kosmara...Ir labai gaila.

oi nesutinku! g.gif kaip tai NEZINOJAU,KAS su mano kunu vyksta,ir KODEL g.gif g.gif g.gif ?zinojau ir puikiai supratau!ir informuota buvau!ir pati informavausi ir daug skaiciau! ir net bandziau taikyt tai,ka kursuose mokino,bet pakartosiu-nepavyko man viso to pritaikyti,nes nenugalejau SKAUSMO,o ne pati saves.tiesa,su savim ir net nekovojau tongue.gif ....ir nesakiau,kad mano gimdymas kosmaras!SKAUDEJO tai kosmariskai tongue.gif ..
Atsakyti