Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

QUOTE(Natuke @ 2010 06 30, 17:56)
norėčiau, kad mūsų gydytojai būtų tokie patikimi sad.gif, kad galėtum tik juos klausyt wink.gif
bet iš tikrųjų nieks tos gimdvybes per gimdymus klausyti nenori, tai tu turi jų klausyt (tarp kitko pats susikaupimas ir instrukcijų klausymas bei vigdymas gali sulėtinti gimdymo eigą wink.gif)

Todel, kad jie dazniau ziuri kas JIEMS greiciau ir patogiau, bet ne gimdyvei...Deja...Zinoma ne vienareiksmiskai - yra ir atsidavusiu savo darbui akuseriu.
Is tiesu dziaugiuosi, kad Anglijoje teko susidurti su kiek kitokiu poziuriu.
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 04, 13:10)
Gaila, bet lyg siol dar daug akuseriu yra 'seno sukurpimo', kurie siulo vandens maisu kirpima, laselines (tada, kada ju nereiketu!!), gulima gimdymo padeti ir siaip gimdyve 'istato' i pasyviosios vieta. Vat tada ir atsiranda gimdymo komplikacijos, ekstriniai cezariai ir kudikiu pridusimai...O taip neturetu buti.
Termino nustatymas dare nera 'riba', vaikelis gali gimti ir 42 savaiciu ir tai yra normalu. Jei gimdymas prasides savaime, viskas eisis gerai ir nuosekliai, taciau jei skatins tada, kai to nereikia - gali kilti nesklandumu. Todel velgi, pasikartosiu - pasitikek savimi, savo vaikeliu  ir savo kunu, isiklausyk jo, jis zino ka, kada ir kaip daryti  mirksiukas.gif 

Laba naktis.
Žinote, nieko nebūna vien juoda ar balta. Aš nežmoniškai norėjau gimdyt natūraliai, nes labai bijojau cezario dėl paprastos priežasties - įprastai manęs neveikia arba labai prastai veikia visokie nuskausminamieji, narkozės ir t. t., esu atsibudus ant operacinės stalo operuojant akį pvz., nu tai su perpjautu pilvu viską jaust nenorėjau tuolab...
Buvau sutarus su gydytoja dėl gimdymo, mano vaiko galvutė buvo neįsistačius, bet aš vistiek putojaus, kad darom natūraliai, bet ji, lyg ką nujausdama (o gal ką matė iš toniukų), atliko tą vadinamąjį dangalų praplėšimą, kad paskatint gimdymo pradžią, o paskui ir šiaip sutarė dieną gimdymui. Na, pagal mano norus gimdymas laimei prasidėjo naktį prieš sutartą dieną, tai atiturėjau visus išsvajotus sąrėmius, bet pvz. jei gydytoja nebūtų sugalvojus praplėšt vandens pūslės - juk gimdymo veikla kaip ir vyko jau, vandenys lašėjo, nu nesvarbu tarkim, kad vaikas neįsistatęs, - ji nebūtų pamačius, kad vandenys kapitaliai žali ir reikia skubaus cezario...
Ir jei ji nebūtų dėl kažkokios priežasties tris dienas prieš gimdymą skatinus ir sutarus gimdymo datos - mano vaikas būtų miręs nuo uždusimo, kol aš laukčiau sau patenkinta, kada gi jau prasidės tas mano išsvajotasis natūralus gimdymas - nes jis, vaikui neįsistačius ir dūstant nuo vandenų, dar ilgai turbūt nebūtų prasidėjęs, juk sakoma, kad vaikas duoda signalą gimdymui prasidėt...

Apie pačius sąrėmius - apie epidūrą man nebuvo nė kalbos, tariantis su gydytoja, dėl dviejų priežasčių:
1. kaip minėjau, manęs neveikia nuskausminamieji
2. esu nežmoniškai atspari skausmui, ką ir įrodė gimdymas, cezario pjūvis ir gijimo laikotarpis. Leidžiamų vaistų nuo skausmo atsisakiau praėjus po operacijos šešioms valandoms, per savo 14 valandų sąrėmių iki cezario nė į galvą neatėjo dejuot ar panašiai, na, paskaudendavo, bet negaliu pasakyt, kad siaubingai...
Iki tol jau buvau patyrusi, kad esu atspari skausmui, pavyzdžiui, man yra plyšęs meniskas - ir nieko, aš su ta trauma ir sportavau smarkiai ir t. t.

Jei būčiau jautri skausmui ir mane veiktų nuskausminamieji, o tokių žmonių išties būna, ir manau jie jau iki gimdymo žino apie savo šią savybę, epidūrą rinkčiausi...

Kaip iš savo nebijančios skausmo varpinės galiu tik patart - skausmą malšina, kaip bebūtų keista, gilus kvėpavimas. Jei tik pradėsit "lekuot", "kvėpuot negiliai" (kaip beje ir patariama, kiek man žinoma) - iškart ims skaudėti labiau, nes skausmą sukelia deguonies trūkumas, nuo jo tik dar stipriau susitraukinėja raumenys ir tik dar stipriau skauda.

O dėl šiaip išmokimo gimdyt - buvau pasidomėjus natūralaus gimdymo eiga, apsiskaičius, škias, apie viską, ale va taip ir neteko patirt stūmimo, buvo cezaris, tai galiu pasakyt, kad kur kas svarbiau yra "išmokt žindyt", tai yra viską apie tai pasiskaityt, nes dar gimdyt sakykim gali padėt akušeriai, o žindyt, jei gimdot ne privačiai, prie kiekvienos neprišokinės ir nepagelbės, o teoriją žinot būtina, kitaip galima smarkokai prisidirbt, bandant viską daryt "natūraliai ir kaip širdis sako, kuri va ima ir sako visokias nesąmones"... ir problemų bus daugiau nei gimdant ir neapsiskaičius, nes jos prisidirbus trunka ilgiau ir daro didesnį poveikį vaikui.
Atsakyti
Manau kad ir apsikakojus gimdymo metu, gydytojai nuvalytu ar nupiltu kokiu vandeniu nzn. Juk neguletum apsi.... biggrin.gif
Aisku nejauku butu pries kitus zmones, bet ka zn, tuo metu tikrai nemanau kad rupes tokie dalykai biggrin.gif
O del kvapo, nezinau, as bent jau neuzuodziau kad man taip butu nutike biggrin.gif
Atsakyti
Turiu klausima, gali jis galbut daug kam pasirodyti keistas...Bet gimdymo ypatumai ar pavelgimi yra kazin ? g.gif Na, tarkime mano mociute abu vaikus nesiojo tik 8men.mano mama mane su broliu tai pat nesiojo po 8men.as lygiai 8, brolis 8men.2sav gime.Visi gime sveiki ir isnesioti , sverdami po 3kg smile.gif
Mane pasigimdyti uztruko 4h, labai sklandziai ir be jokiu kankinimusi ypatingu.
Broli jaunesni istrauke is vis per 2h, nes jam gimdimo metu viksrele apsiviniojo, tai jau padejo tempus padidinti blink.gif Taciau vistiek, moterys gimdo gana greitai, nesioja ne visa termina g.gif As mastau ar man taip gali nuskilti g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 07 19, 10:09)
Bet gimdymo ypatumai ar pavelgimi yra kazin ?  g.gif

mano atveju, viskas grynai atvirkščiai. Mama gimdė ilgai ir sunkiai, žindyt apskritai nežindė. Aš visus tris pagimdžiau labai lengvai, pakankamai neskausmingai ir greitai. Visus tris sėkmingai žindžiau beveik iki 1,5 metų.
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 07 19, 09:09)
As mastau ar man taip gali nuskilti  g.gif  blush2.gif

Is dalies tai paveldima. IS DALIES... Bet vat zindymo patirtis visiskai neturi nieko bendra su genais ir paveldimumu biggrin.gif , nes tai priklauso nuo noro, ziniu ir uzsispyrimo.

Kalbant apie greitus gimdymus... Kaip ten bebutu greitas gimdymo procesas padidina traumu galimybes vaikeliams, t.y. jis visiskai nera naudingas vaikui. Ir mamai, pvz dideja plysimu galimybe gimdant greit... Geriau, kad veikla vyktu kaip priklauso (t.y. kaklelis gali atsidarineti 1cm per valanda ir tai yra norma!!), bet kad kuo lengvesni saremiukai butu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 19, 15:11)
Is dalies tai paveldima. IS DALIES... Bet vat zindymo patirtis visiskai  neturi nieko bendra su genais ir paveldimumu  biggrin.gif , nes tai priklauso nuo noro, ziniu ir uzsispyrimo.

Zinde ilgai, kiek zinau viskas ten buvo sklandziai blink.gif ir kaimynes vaikui pieno uztekdavo lotuliukas.gif pas kaimynka visai pieno nebuvo, tai uzaugome su vaikinu kaimynu vienu pienu misdami 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 07 19, 17:19)
Zinde ilgai, kiek zinau viskas ten buvo sklandziai  blink.gif  ir kaimynes vaikui pieno uztekdavo  lotuliukas.gif  pas kaimynka visai pieno nebuvo, tai uzaugome su vaikinu kaimynu vienu pienu misdami  4u.gif

good.gif good.gif saunuole mamyte wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 19, 16:11)
Is dalies tai paveldima. IS DALIES... Bet vat zindymo patirtis visiskai  neturi nieko bendra su genais ir paveldimumu  biggrin.gif , nes tai priklauso nuo noro, ziniu ir uzsispyrimo .

Tuomet gaunasi, kad aš du kartus iš eilės nenorėjau, nežinojau, nemokėjau ir per trumpai verčiau vaikus badauti... g.gif Kai dėl pieno trūkumo vaikams pradeda kristi svoris, o iš krūtų nuo per didelio stimuliavimo bėga kruvinas pienas,- nepadeda nei noras, nei žinios nei užsispyrimas verysad.gif

Palaimintos moterys, kurios gali maitinti savo mažučius. Deja... aš negalėjau sad.gif
Žinoma, vis viliuosi, kad trečią kartą viskas bus kitaip bigsmile.gif

Įdomus dėsningumas, tačiau močiutė mamos nemaitino, manęs nemaitino mama, o aš iš jų abiejų turbūt daugiausia pieno turėjau, bet... visvien nepakako sad.gif
Sūnutis-neišnešiotukas neturėjo jėgų traukti, tekdavo nutraukinėti. Dukrytė rajūnė-savaitės laiko po 150ml. suvalgydavo blink.gif kas 2,5val. doh.gif Na ir kame bėdos? Nutraukinėjau-negerai, kišdavau pastoviai krūtį-vėl negerai unsure.gif O kaip tada gerai? Kaip to pienelio turėt??? cool.gif

Kolkas mano nuomonė šiuo klausimu pesimistinė: "kas neskirta, tas neduota"

O kas liečia gimdymą, tai paveldimumas turi įtakos tik kūno anatomijai-fiziologijai: kaulų struktūra, raumenų tonusas, odos elastingumas. O visa kita yra supančių veiksnių ir aplinkybių įtaka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2010 07 20, 08:38)
Sūnutis-neišnešiotukas neturėjo jėgų traukti, tekdavo nutraukinėti. Dukrytė rajūnė-savaitės laiko po 150ml. suvalgydavo  blink.gif kas 2,5val.  doh.gif Na ir kame bėdos? Nutraukinėjau-negerai, kišdavau pastoviai krūtį-vėl negerai  unsure.gif O kaip tada gerai? Kaip to pienelio turėt???  cool.gif

Kolkas mano nuomonė šiuo klausimu pesimistinė: "kas neskirta, tas neduota"

Tiek nutraukineti (kai tai butina, pvz auginant neisnesiotuka), tiek 'pastoviai' kisti kruti yra labai gerai. mirksiukas.gif
Jei dukryte, budama savaites amziaus, budavo 'pripompuodama' po 150 ml kas 2-3 valandas.. (supratau, kad tik buteliuko pagalba galima tiek 'supilti') labai liudna, nes tai milziniska doze tokiam spirgiui... ir ji buvo gerokai permaitinama.

Del 'kas neskirta, tas neduota', na...manau tai tikrai ne siuo klausimu ir ne jusu atveju. mirksiukas.gif
Siulyciau pasiskaityti K.Vitkausko knygele apie zindyma 4u.gif

QUOTE(Katukė @ 2010 07 20, 08:38)

O kas liečia gimdymą, tai paveldimumas turi įtakos tik kūno anatomijai-fiziologijai: kaulų struktūra, raumenų tonusas, odos elastingumas. O visa kita yra supančių veiksnių ir aplinkybių įtaka.  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 20, 13:10)
Tiek nutraukineti (kai tai butina, pvz auginant neisnesiotuka), tiek 'pastoviai' kisti kruti yra labai gerai.  mirksiukas.gif 
1.  Jei dukryte, budama savaites amziaus, budavo 'pripompuodama' po 150 ml kas 2-3 valandas.. (supratau, kad tik buteliuko pagalba galima tiek 'supilti') labai liudna, nes tai milziniska doze tokiam spirgiui... ir ji buvo gerokai permaitinama.

2.    Del 'kas neskirta, tas neduota', na...manau tai tikrai ne siuo klausimu ir ne jusu atveju.  mirksiukas.gif 
3.    Siulyciau pasiskaityti K.Vitkausko knygele apie zindyma  4u.gif
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

1. Apie tą "pripompavimą" norėčiau patikslinti, kad būtų aiškiau ir nesiremtumėt vien "vidutiniais rodikliais ir normomis" mirksiukas.gif
Jūs turbūt pati jausdavot kokio dydžio ir pilnumo krūtys. Tai va, kai pupa išvalgydavo iš abiejų ir po poros valandų vėl ieškodavo žįsti, aš susirūpinau nejuokais g.gif Su gydytoja sutarėm išsiaiškinti kiek pienelio aš turiu... Mano nuostabai iš dviejų krūtų aš pientraukiu pritraukdavau būtent tiek unsure.gif po nutraukimo jos likdavo tokios pat subliuškę, kaip po maitinimo.

Išvada - dukrytė būtent tokį kiekį ir išžįsdavo doh.gif

Kitas faktas, kadangi tiek pienuko nebespėdavp prisigaminti, keletą maitinimų pakeičiau mišinuku.
Rezultatas - mišinuko dukrytė suvalgydavo per pus mažiau nei mano pieno g.gif Vėliau jų išvis atsisakė sad.gif

Keista, kad nei vienas iš medikų nematė permaitimo požymių tongue.gif Jau nekalbant apie mane pačią bigsmile.gif
Aš mėnesio laiko suvalgydavau po 2 tuo metu duodamas mišinuko dozes (gerai, kad tėtis medikas, tai rusų laikais parūpindavo kad nebadaučiau). Tokia pati situacija ir su mano vyru. Uošvienė pasakodavo, kad mėnesio laiko kol stiklinės mišinio neišgerdavo negalėdavo užmigt.

2. Iš tiesų įdomu, jei gyvenimas po gimdyviniu periodu būtų be rūpesčių, gal ir būtų pavykę? cool.gif Gal...
Pasidomėkit tais atvejais, kai viskas vyksta ne taip, kaip turėtų būti. Mano draugė maitino metus, o antruosius metus aplankė visus įmanomus gydytojus, kad padėtų panaikiti pieną, nes jis tekėjo 24h. per parą čiurkšle. Gydytojai tik skėsčiojo rankom. Suėjus dviem metam po gimdymo pienas dingo pats (visus tuos metus niekas jo nenurtaukinėjo ir krūtų nestimuliavo).
Yra ir moterų, kurioms pienas, deja, bet taip ir nepasirodo. O trumpas jo buvimas yra įprastas reiškinys.

3. biggrin.gif sakote knygelę, deja vien skaitoma literatūra ar ją perskaitysi 2 ar 22 kartus nieko nepakeis.
Kiek beskaitau, taip viskas gražiai parašyta, bet taip, deja, nevyksta verysad.gif Labiau už viską norėjau savo vaikams ko geriausio. Valgiau ir gėriau tai, kas reikalinga jiems. Bet...

Va ir dabar, vėl kažkas kitaip. Aišku, nesinori negatyviai nusiteikti, tačiau krūtys net nepadidėjo per nėštumą, apie priešpienius net kalbos jokios g.gif Gal karštis? O gal bus vėliau?
Man natūralus maitinimas būtų vienintelis poilsis ir žinoma džiaugsmas, kad mano mažius gauna patį patį geriausią maistą. Bet iš kur tai paimti?? cray.gif
Atsakyti
mano krutine per dabartini nestuma sumazejo
nenusimink 4u.gif
Atsakyti