QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 04, 13:10)
Gaila, bet lyg siol dar daug akuseriu yra 'seno sukurpimo', kurie siulo vandens maisu kirpima, laselines (tada, kada ju nereiketu!!), gulima gimdymo padeti ir siaip gimdyve 'istato' i pasyviosios vieta. Vat tada ir atsiranda gimdymo komplikacijos, ekstriniai cezariai ir kudikiu pridusimai...O taip neturetu buti.
Termino nustatymas dare nera 'riba', vaikelis gali gimti ir 42 savaiciu ir tai yra
normalu. Jei gimdymas prasides savaime, viskas eisis gerai ir nuosekliai, taciau jei skatins tada, kai to nereikia - gali kilti nesklandumu. Todel velgi, pasikartosiu - pasitikek savimi, savo vaikeliu ir savo kunu, isiklausyk jo, jis zino ka, kada ir kaip daryti
Laba naktis.
Žinote, nieko nebūna vien juoda ar balta. Aš nežmoniškai norėjau gimdyt natūraliai, nes labai bijojau cezario dėl paprastos priežasties - įprastai manęs neveikia arba labai prastai veikia visokie nuskausminamieji, narkozės ir t. t., esu atsibudus ant operacinės stalo operuojant akį pvz., nu tai su perpjautu pilvu viską jaust nenorėjau tuolab...
Buvau sutarus su gydytoja dėl gimdymo, mano vaiko galvutė buvo neįsistačius, bet aš vistiek putojaus, kad darom natūraliai, bet ji, lyg ką nujausdama (o gal ką matė iš toniukų), atliko tą vadinamąjį dangalų praplėšimą, kad paskatint gimdymo pradžią, o paskui ir šiaip sutarė dieną gimdymui. Na, pagal mano norus gimdymas laimei prasidėjo naktį prieš sutartą dieną, tai atiturėjau visus išsvajotus sąrėmius, bet pvz. jei gydytoja nebūtų sugalvojus praplėšt vandens pūslės - juk gimdymo veikla kaip ir vyko jau, vandenys lašėjo, nu nesvarbu tarkim, kad vaikas neįsistatęs, - ji nebūtų pamačius, kad vandenys kapitaliai žali ir reikia skubaus cezario...
Ir jei ji nebūtų dėl kažkokios priežasties tris dienas prieš gimdymą skatinus ir sutarus gimdymo datos - mano vaikas būtų miręs nuo uždusimo, kol aš laukčiau sau patenkinta, kada gi jau prasidės tas mano išsvajotasis natūralus gimdymas - nes jis, vaikui neįsistačius ir dūstant nuo vandenų, dar ilgai turbūt nebūtų prasidėjęs, juk sakoma, kad vaikas duoda signalą gimdymui prasidėt...
Apie pačius sąrėmius - apie epidūrą man nebuvo nė kalbos, tariantis su gydytoja, dėl dviejų priežasčių:
1. kaip minėjau, manęs neveikia nuskausminamieji
2. esu nežmoniškai atspari skausmui, ką ir įrodė gimdymas, cezario pjūvis ir gijimo laikotarpis. Leidžiamų vaistų nuo skausmo atsisakiau praėjus po operacijos šešioms valandoms, per savo 14 valandų sąrėmių iki cezario nė į galvą neatėjo dejuot ar panašiai, na, paskaudendavo, bet negaliu pasakyt, kad siaubingai...
Iki tol jau buvau patyrusi, kad esu atspari skausmui, pavyzdžiui, man yra plyšęs meniskas - ir nieko, aš su ta trauma ir sportavau smarkiai ir t. t.
Jei būčiau jautri skausmui ir mane veiktų nuskausminamieji, o tokių žmonių išties būna, ir manau jie jau iki gimdymo žino apie savo šią savybę, epidūrą rinkčiausi...
Kaip iš savo nebijančios skausmo varpinės galiu tik patart - skausmą malšina, kaip bebūtų keista, gilus kvėpavimas. Jei tik pradėsit "lekuot", "kvėpuot negiliai" (kaip beje ir patariama, kiek man žinoma) - iškart ims skaudėti labiau, nes skausmą sukelia deguonies trūkumas, nuo jo tik dar stipriau susitraukinėja raumenys ir tik dar stipriau skauda.
O dėl šiaip išmokimo gimdyt - buvau pasidomėjus natūralaus gimdymo eiga, apsiskaičius, škias, apie viską, ale va taip ir neteko patirt stūmimo, buvo cezaris, tai galiu pasakyt, kad kur kas svarbiau yra "išmokt žindyt", tai yra viską apie tai pasiskaityt, nes dar gimdyt sakykim gali padėt akušeriai, o žindyt, jei gimdot ne privačiai, prie kiekvienos neprišokinės ir nepagelbės, o teoriją žinot būtina, kitaip galima smarkokai prisidirbt, bandant viską daryt "natūraliai ir kaip širdis sako, kuri va ima ir sako visokias nesąmones"... ir problemų bus daugiau nei gimdant ir neapsiskaičius, nes jos prisidirbus trunka ilgiau ir daro didesnį poveikį vaikui.