nu blyn... butinai parasysiu kaip man sekesi..... ir meldziu, kad tik greiciau kad tik greiciau prasidetu ir uzsibaiktu viskas
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 08, 19:50)
nu blyn... butinai parasysiu kaip man sekesi..... ir meldziu, kad tik greiciau kad tik greiciau prasidetu ir uzsibaiktu viskas
Labai lauksim
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 08, 20:11)
tai kodel motriskes taip kencia per saremius ir saukia per gimdymus....
as visviena bijau, ir nieko negaliu susavimi padaryti.............
as visviena bijau, ir nieko negaliu susavimi padaryti.............
labiausiai tai kencia ir saukia meniniuose filmuose - kad dramatiskiau butu.
realybe truputi kitokia
QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 05, 16:23)
As asmeniskai taip gimdyti nenoreciau. Esu uz naturaluma, uz toki, koki Gamta sukure. Ir nematau nieko baisaus ar atstumiancio gimdymo procese.
Bet kokie nuskausminamieji gimdymo metu turi mazesne ar didesne itaka kudikiui (apie mama as nekalbu, nes ne ji cia svarbiausia)...
Nemanau, kad opioidu 'ragavimas' pati geriausia pradzia gleznam Zmoguciui. (p.s. yra atskira tema apie epidurine/spinaline nejautra).
Bet tai MANO nuomone ir pasirinkimas. Gimdom ir gyvenam taip, kaip ismanom.
Bet kokie nuskausminamieji gimdymo metu turi mazesne ar didesne itaka kudikiui (apie mama as nekalbu, nes ne ji cia svarbiausia)...
Nemanau, kad opioidu 'ragavimas' pati geriausia pradzia gleznam Zmoguciui. (p.s. yra atskira tema apie epidurine/spinaline nejautra).
Bet tai MANO nuomone ir pasirinkimas. Gimdom ir gyvenam taip, kaip ismanom.
Visų pirma, suskausmu man gimdyti dar nėra tekę dėl kelių priežasčių:
1. mėnesiu anksčiau nubėgo vandenys ir iškrito virkštelė - tai gi apie jokį gimdymą pačiai ir kalbos būti neglaėjo
2. Dėl buvusio CP ir 20cm. rando, be to ne tradicinėj vietoj, bei placentos prisitvirtinimo būtent rando vietoje, nuo stiprių sąrėmių galėjo plyšti gimda - epidūras saugus apsidraudimas nelaimės atveju.
Taigi nei vienu nei kitu atveju, kvailas patriotizmas dėl natūralaus gimdymo netiko visiškai, tik galėjo sukelti labai rimtas nepataisomas pasekmes.
Kas liečia epidūrinio nuskausminimo metu naudojamus vaistus, Bupivakainas nėra opioidas Tai yra vietinis anestetikas O opioidus leidžia į veną nuskausminimui , kad lengviau pernešti sąrėmius.
Ačiū, apie epidūrinę nejautrą, jos pliusus ir minusus išklausiau ir išmokau studijų metu Todėl drąsiai rinkausi šią procedūrą.
Manot aš savo laiku nenorėjau patriotiškai kaip ir visos kitos iškęsti tą maloniausią pasaulyje skausmą, vardan savo kūno ir kraujo??? Deja... Ilgus metus jaučiau nuoskaudą... Tik todėl antrą kartą ryžausi gimdyti pati. Jaučiau viską : sąrėmius, stūmimą, išlendančią iš manęs dukrytę ir tas "pliumt" kai ji išėjo visa buvo pats nuostabiausias potyris - bet aš nejaučiau skausmo, kuris sekina, sutrigdo, išgąsdina. Nejaučiu, kad būčiau kažko netekus (turint omenyje skausmus) - ne kančios gimdant nulemia vaikų ateitį...
Kiekvienas gimdymas yra individualus, todėl tikrai nereikia smerkti tų mamyčių kurios bijo. Nereikia šnekėti "visos pagimdo", deja tai ne tiesa Kartais pati gamta iškrečia pokštų, ir atima šią galimybę pagimdyti pačiai.
Jei gimdysit su skausmu jūsų vaikai nebus kitokie nei pagimdžius be skausmo, jie mylės jus lygiai taip pat ir sveikatos požiūriu niekuo nesiskirs, o juo labiau likimu...
Jei mamytė bijo, visų pirma siūlyčiau apie visas galimas (konkretaus jūsų gimdymo atveju) komplikacijas ir jų sprendimo būdus pasikalbėti su savo gydytoja. Taip būsit ramios, kad kilus vienai ar kitai nenumatytai situacijai yra saugus tiek jums tiek vaikeliui sprendimo būdas. Nebeliks priežasties panikuoti ir galėsit susitelkti į pačią svarbiausią savo ir ateinančio į pasaulį vaikelio akimirką.
Juk kas gąsdina labiausiai?? Nežinomybė !!! Taip, gimdymas yra natūralus procesas, tačiau vis vien daugeliui pakankamai nežinomas ir neapčiuopiamas (žinių ir praktikos prasme).
QUOTE(Katukė @ 2010 06 09, 13:58)
Taigi nei vienu nei kitu atveju, kvailas patriotizmas dėl natūralaus gimdymo netiko visiškai, tik galėjo sukelti labai rimtas nepataisomas pasekmes.
Manot aš savo laiku nenorėjau patriotiškai kaip ir visos kitos iškęsti tą maloniausią pasaulyje skausmą, vardan savo kūno ir kraujo???
Tik todėl antrą kartą ryžausi gimdyti pati. Jaučiau viską : sąrėmius, stūmimą, išlendančią iš manęs dukrytę ir tas "pliumt" kai ji išėjo visa buvo pats nuostabiausias potyris - bet aš nejaučiau skausmo, kuris sekina, sutrigdo, išgąsdina.
Manot aš savo laiku nenorėjau patriotiškai kaip ir visos kitos iškęsti tą maloniausią pasaulyje skausmą, vardan savo kūno ir kraujo???
Tik todėl antrą kartą ryžausi gimdyti pati. Jaučiau viską : sąrėmius, stūmimą, išlendančią iš manęs dukrytę ir tas "pliumt" kai ji išėjo visa buvo pats nuostabiausias potyris - bet aš nejaučiau skausmo, kuris sekina, sutrigdo, išgąsdina.
Nekalbam apie komplikacijas
Daug priestaringu minciu ...
Na, manau pati tikrai gali palyginti gimdyma su nuskausminimu ir be jo.
Kalbant apie skausma...as ji jauciau, bet manes jis ne kliek negasdino, nes zinojau KODEL tas skausmas yra ir kad tai yra norma. Ji tiesiog reikia ismokti valdyti, kaip ir valdyti ir suprasti save.
Niekas nieko nesmerkia. Turim pasirinkima ir juo naudojames - pagal zinias, ismanyma, isitikinimus ir t.t.
P.S Bupivakainas paprastai kombinuojamas su fentaniliu/sufentaniliu, kurie yra opioidai. Bet del individualaus paskyrimo tikrai nesigincysim.
QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 09, 16:22)
Nekalbam apie komplikacijas mirksiukas.gif
Daug priestaringu minciu ... mirksiukas.gif
1. Kalbant apie skausma...as ji jauciau, bet manes jis ne kliek negasdino, nes zinojau KODEL tas skausmas yra ir kad tai yra norma. Ji tiesiog reikia ismokti valdyti, kaip ir valdyti ir suprasti save.
2. Niekas nieko nesmerkia. Turim pasirinkima ir juo naudojames - pagal zinias, ismanyma, isitikinimus ir t.t.
3.P.S Bupivakainas paprastai kombinuojamas su fentaniliu/sufentaniliu, kurie yra opioidai. Bet del individualaus paskyrimo tikrai nesigincysim.
Daug priestaringu minciu ... mirksiukas.gif
1. Kalbant apie skausma...as ji jauciau, bet manes jis ne kliek negasdino, nes zinojau KODEL tas skausmas yra ir kad tai yra norma. Ji tiesiog reikia ismokti valdyti, kaip ir valdyti ir suprasti save.
2. Niekas nieko nesmerkia. Turim pasirinkima ir juo naudojames - pagal zinias, ismanyma, isitikinimus ir t.t.
3.P.S Bupivakainas paprastai kombinuojamas su fentaniliu/sufentaniliu, kurie yra opioidai. Bet del individualaus paskyrimo tikrai nesigincysim.
O kodėl prieštaringų?
Rinktis gali kiekviena, aš savo nuomonės neperšu
1. Ne kiekvieno žmogaus skausmo suvokimo barjeras yra vienodas, kartais net nepanašus. Kas vienam atrodo tiesiog skausmas, kitam kaip atsakomąją reakciją iššaukia paniką ir isteriją. Tiesiog kiekviena esame kitokia ir tai normalu.
Kitas dalykas net esant atrodytų vienodam gimdymui skirtingos moterys dešimtbalėje sistemoje jį įvertins skirtingai.
Valdyti ir suprasti save tokioje situacijoje ne kiekvienai paprasta ypač jei niekada jokiomis meditacijomis ar jogomis net nesidomėjus.
2. O man kaip tik pasirodė priešingai paskaičius jūsų nuomone, darosi gėda, kad bijai ar nori nuskausminimo
3. Nevisada Fentanilis naudojamas poveikiui sustiprinti ir prailginti.
QUOTE(Katukė @ 2010 06 09, 14:42)
paskaičius jūsų nuomone, darosi gėda, kad bijai ar nori nuskausminimo
Vadinasi giliai sirdyje jauti geda ... pries pacia save
Nesvarbu ka kitas galvoja, svarbu, kaip tu jautiesi.
QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 08, 19:47)
Kencia tai kencia - naturalus gimdymo procesas. Nors as asmeniskai niekaip to 'kancia' nepavadinciau. Visiskai netinkamas zodis.
O saukia per gimdymus TIK tos, kurios - nepasiruosusios gimdymui ir nezino kas su jomis vyksta. Kitaip tariant saukia...is nevilties Saukimas gimdymo metu gali pridaryti daug bedos, t.y. bereikalingai iseikvojama energija + is kudikio atimamas deguonis (todel jie gimsta priduse ir pns). Saremiu metu reikia tinkamai KVEPUOTI (tai ir lengvina skausma ir padeda susikaupti ir mazyli aprupina deguonimi).
O saukia per gimdymus TIK tos, kurios - nepasiruosusios gimdymui ir nezino kas su jomis vyksta. Kitaip tariant saukia...is nevilties Saukimas gimdymo metu gali pridaryti daug bedos, t.y. bereikalingai iseikvojama energija + is kudikio atimamas deguonis (todel jie gimsta priduse ir pns). Saremiu metu reikia tinkamai KVEPUOTI (tai ir lengvina skausma ir padeda susikaupti ir mazyli aprupina deguonimi).
na, pvz reiktų sukonkretinti. jei moteriškė sąrėmiauja ir šaukia, gal jai lengviau. Pvz, kai man skauda aš murmu panosėj įvairius negražius dalykus man taip lengviau gal kitai lengviau pašūkaut? Per stūmimą žinoma, rėkaut tikrai nei verta, nei reikia. Kaip man sakė viena gydytoja per pamokėlę nėštukėms "Per gimdymą rėkti negalima. Rėkti per gimdymą - gėda" griūk negyvas...
QUOTE(Isila @ 2010 06 10, 14:28)
na, pvz reiktų sukonkretinti. jei moteriškė sąrėmiauja ir šaukia, gal jai lengviau. Pvz, kai man skauda aš murmu panosėj įvairius negražius dalykus man taip lengviau gal kitai lengviau pašūkaut?
Velgi, kaip kas ta 'rekima' supranta (as tai suvokiu kaip garsu saukima, kuris iseikvoja daug deguonies).
Tam tikri (zemi) isleisti garsai gali netgi ir padeti (tik jie turi buti kartu su giliais ikvepimais), bet jei klykaujama pilna gerkle, tuomet tikrai ne i nauda Kad geda....manyciau nieko nera gedingo gimdymo metu Keista, kad gydytoja taip kalba
vat ir man buvo keista. ale tokia geležinė logika
QUOTE(Isila @ 2010 06 10, 17:37)
vat ir man buvo keista. ale tokia geležinė logika
Cia greiciau savo profesijos nemylejimas Bjauru, kai akusere galvoja apie save...
Mano manymu jei akusere pasirenka si darba sirdies vedama, ji niekada nesimetytu tokiomis frazemis...
QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 09, 21:14)
Vadinasi giliai sirdyje jauti geda ... pries pacia save
Šiaip aš savęs visai neturėjau omenyje
Tiesiog aš pamėginau paskaityti bijančių mamyčių postus, po kurių atsakinėjote jūs Ir man susidarė tik toks įspūdis
Aš asmeniškai esu už sveikatą tiek fizinę tiek psichologinę. Jei mamytei kelia įtampą būsimi gimdymo skausmai, ir to pasekoje išsivysto kiti negalavimai - aš už priežasties šalinimą (gimdymo nuskausminimą). Jei kitai tai nesukelia jokių neigiamų jausmų (ir juo labiau reiškinių) - prašom, natūralus gimdymas - pagirtina.
Su pirmu priešlaikiniu gimdymu sarėmiaudama aš šypsojausi ir verkiau (iki kol nuvažiavom į ligoninę) iš džiaugsmo - laukiau kada skaudės gal labiau, nes tai reiškė greitą pasimatymą Deja, viskas vyko ne taip... Antrą kartą kaip ir minėjau, epidurinė nejautra buvo pasirinkta dėl galimų komplikacijų. Bet dėl to aš nesijaučiu kitokia Net priešingai, nebuvau pernelyg iškankinta skausmo, todėl be miego apsiėjau tris mėnesius
Dar nuo paauglystės įsiminiau labai man įstrigusią frazę: "kam kankintis pačiai, jei kankins gyvenimas" Nuo to, kad vaidinsiu patriotę ir rizikuosiu brangiausio žmogaus(ir savo) gyvybe bei sveikata, laimingesnė nebūsiu (čia aš turiu omenyje konkrečiai savo atvejį. Kitų mamyčių pasirinkimas yra jų pačių asmeninis noras ir nusiteikimas).